Primul an de casatorie este mai dificil?

10-11-2008
Uca33
Nu este medic/terapeut
Uca33
Dupa o relatie frumoasa de 3 ani, in care am stat impreuna zilnic, ne-am decis sa ne casatorim.Totul mergea bine pana la casatorie, atat in relatie, cat si-n profesie(mentionez:suntem colegi de munca), eram multumita, implinita si hotarata in tot ce realizam. Dupa luna de miere, care a fost minunatat, viata mea parca a luat o alta intorsatura plina de ghinioane, nimic nu ma mai multumeste..vreau tot mai multe lucruri noi, iar pentru sotul meu, uneori simt ca nu-l mai iubesc, cu toate ca el se straduieste sa-mi faca pe plac tot timpul...Cam devreme acest sentiment?!..Oscilez intre stari, de la o ora la alta!! De multe ori nici nu mai stiu de doresc!? Nu ma mai regasesc..de la persoana optimista plina de viata, energica m-am transformat intr-o persoana depresiva, fara chef de viata..Va rog sa ma sfatuiti, cum sa procedez si ce sa fac?
8 comentarii
0
10-11-2008, ora 11:35
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
off Uca33...este trist sa aud asemenea lucruri...Din relatarile tale, am dedus ca problema ar fi la tine!!Ceva se intampla, pt ca starile acelea depresive nu vin de la sine!Cauzele depresiei sunt multiple, iar cel mai in masura sa te ajute, este un bun psiholog!Parerea mea este sa cauti un medic psiholog COMPETENT si impreuna cu sotul tau sa mergeti si sa gasiti problema!Multa sanatate iti doresc draga mea!
0
10-11-2008, ora 11:45
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Parerea mea este ca ceea ce simti acum este trecator.Fiecare ne confruntam deseori cu situatii in care parca viata nu ne ofera exact ce asteptam.Inchipuie-ti ca ar putea pleca, ca l-ai putea pierde sa vezi ce ai simtii atunci?Pare o masura radicala dar asa iti vei da seama ce inseamna pt tine.Nu lasa obisnuinta si grijile sa-si puna amprenta asupra relatiei voastre.e mult prea devreme.Si nu in ultimul rand aceste stari pot fi simptome ale unei probleme medicale, consulta medicul de familie sa vezi ce te indruma.Un psiholog cred ca te-ar ajuta.Numai bine
0
10-11-2008, ora 13:01
Uca33
Nu este medic/terapeut
Uca33
Va multumesc din suflet pt. sfaturile date. Am sa tin cond de ele!
0
11-11-2008, ora 13:32
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
se spune ca cele mai multe divorturi au loc in primii 7 ani de casnicie, iar cine nu s-a despartit in perioada asta, se desparte mai greu.Cred ca e doar o stare trecatoare de adaptare(chiar daca ati stat impreuna 3 ani inainte)Incercati sa o depasiti.Numai bine!
0
11-11-2008, ora 14:17
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
morena cum decurge sarcina ta?sper ca te simti bine.Multa sanatate!pup
0
13-11-2008, ora 08:36
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Sant bine, Arena, draga mea, multumesc mult de intrebare.Mai am cand si cand greturi, ameteli si stari mai "rele" da-s fata crescuta la tara cu caise crude, rosii din gradina si morcovi cu pamant pe ei(ca asa-i mancam, nu-i mai spalam!) si nu bag treburile astea in seama!=))))Mai prost e ca mananc cam mult..:-( Pupici pt tine!
0
14-11-2008, ora 08:13
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Lasa more ca nu mananci prea mult.Bebelu trebuie sa se dezvolte bine, plus ca acum hranesti doua stomacele:)))))).Ma bucur ca ai o sarcina destul de usoara si al asteptam cu drag pe bebita:))pupik
0
22-11-2008, ora 21:46
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna, Uca

Observ ca ai facut deja primul in a te elibera de trairile neplacute in care esti prinsa. Nu e usor sa realizezi ca te-ai schimbat in acest mod, si mai ales sa-ti asumi responsabilitatea vizavi de consecintele acestor schimbari. Insa mai sunt pasi de urmat. Sunt destui oameni care ajung in acest punct, al constientizarii si intelegerii, dupa care se reintorc la suferinta din viata lor, tocmai pentru ca nu parcurg etapele urmatoare. Este si acesta un castig, ce aduce cu sine mai multa intelepciune, mai multa empatie, dar nu si schimbarea dorita, care ramane doar un vis ascuns, neimplinit.
Iti recomand sa urmezi o psihoterapie, pentru a reusi sa te eliberezi de aceste reactii si comportamente care par sa-ti sfideze dorintele de fericire si satisfactie in cuplu.

Succes!
Psiholog clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •