Priza de contrast interpretare IRM
Buna ziua,
Imi poate spune si mie cineva va rog ce inseamna "formatiune expansiva solida in irosemnal T1 si T2 cu priza de contrast intensa si omogena" ? Aceasta este interpretarea unui IRM in urma exciziei unui meningiom de foramen magnum. Medicul neurochirurg ne-a informat ca a mai ramas o bucatica foarte mica (3, 8/10, 5/22, 5 mm) din tumora benigna pe dura mater dar nu înțeleg ce inseamna acel termen de "priza de contrast".
Va multumesc anticipat!
Imi poate spune si mie cineva va rog ce inseamna "formatiune expansiva solida in irosemnal T1 si T2 cu priza de contrast intensa si omogena" ? Aceasta este interpretarea unui IRM in urma exciziei unui meningiom de foramen magnum. Medicul neurochirurg ne-a informat ca a mai ramas o bucatica foarte mica (3, 8/10, 5/22, 5 mm) din tumora benigna pe dura mater dar nu înțeleg ce inseamna acel termen de "priza de contrast".
Va multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nu stiu ce poate avea sora mea
- 8a consumat etnobotanice... ce analize determina leziunile creierului?
- 0Ce inseamna ventricul marit ?
- 0interpretare RMN cerebral
- 0Interpretare RMN cerebral
- 1RMN cerebral
- 0microleziune de demielinizare, nespecifica, frontal drept
- 0Ajutatima va rog - mic depozit de hemosiderina de circa 4-5mm subcortical parietal stang
- 0Interpretare RMn
- 0Rezultat RMN, urmat de tratament preventiv cu Aspenter 75mg 1/zi
- 1Problema neurologica?
- 2Carbamazepina. Este periculos daca fumez o tigara dimineata, la cafea?
- 3Ajutor urgent! RMN cerebral
- 0Rog suportul dumneavoastra in interpretare RMN cerebral
- 1Leziuni demielinizante si analize borellia
- 7Pe RMN a iesit ca am atrofie corticala. Ce boala psihica arata aceasta atrofie?
- 1Interpretare RMN, va rog urgent
- 0Rmn cerebral
Mai multe informații despre: Meningiomul cerebral RMN cerebral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: