Problema la nivelul mainilor

14-11-2024
Nelutul
Nu este medic/terapeut
Nelutul
Buna ziua. De ceva vreme am o problema la maini. De 4 5 ani ma mananca mainile ingrozitor. Noapte e un chin, aseara de ex nu am dormit mai deloc. Am facut analize am fost la mai multi doctori si nu sa gasit nimic. Cand spun mancarime defap e si ceve asemanator cu intepaturi sub piele. Dupa cum am zis, am favut toate analizele si nu s a gasit nimic in neregula. Nu ma stiu alergic la nimic, desi alergiile se manifesta pe tot corpu nundoar la nivelu mainilor, din cate stiu eu. De lucru, da lucrez intr-un mediu mai murdar, dar pb o am din inainte sa lucrez la locul actual. Tatuaje am, dar le am de multi ani si am pe tot corpu, mancarime/intepaturile fiind doar la maini.
Daca poate cineva sa ma indrume as ramane pt intodeauna indatorat, pt ca da, sunt la capatul rabdari. Multumesc
1 comentarii
0
14-11-2024, ora 08:30
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Mâncărimea intensă a mâinilor pe care o descrieți, însoțită de senzații asemănătoare cu înțepăturile, poate fi extrem de deranjantă, mai ales noaptea. Faptul că simptomele sunt localizate doar la nivelul mâinilor și persistă în ciuda investigațiilor medicale poate face diagnosticarea mai dificilă, dar iată câteva posibile direcții pe care le puteți explora împreună cu medicul dumneavoastră:

1. Dermatita de contact: Chiar dacă lucrați într-un mediu mai murdar doar recent, ar putea exista substanțe cu care veniți în contact zilnic care provoacă reacții alergice sau iritative. Acest lucru include materialele din care sunt făcute mănușile (dacă le folosiți), săpunurile, dezinfectanții sau chiar metalele (cum ar fi nichelul).

2. Probleme neurologice: Senzația de înțepături sugerează că ar putea fi vorba și de o problemă neurologică, cum ar fi neuropatia periferică. Acest lucru poate apărea fără o cauză evidentă, dar unele investigații specifice ar putea fi necesare pentru a evalua funcționarea nervilor.

3. Eczema dishidrotică: Este o formă de eczemă care afectează doar palmele mâinilor, tălpile picioarelor și degetele. Caracteristicile includ vezicule mici, mâncărime intensă și exfolierea pielii. Acest tip de eczemă este adesea declanșat de stres sau de iritanți chimici.

4. Scabie: Aceasta este o infecție parazitară care provoacă mâncărime intensă, adesea mai rău noaptea. Deși este mai puțin probabil dacă nu aveți leziuni tipice scabiei (precum tunelurile sub piele), merită considerată, mai ales dacă ați avut contact cu alte persoane care ar putea avea scabie.

Pentru a progresa în identificarea cauzei, iată câteva sugestii:
- Consult dermatologic: Dacă nu ați făcut-o deja, ar fi bine să consultați un dermatolog care poate evalua specific problemele pielii.
- Teste de alergie: Testele cutanate sau patch testele pentru alergii ar putea dezvălui dacă sunteți sensibil la anumite substanțe.
- Reevaluare medicală: Uneori, o a doua opinie sau o reevaluare poate aduce noi perspective asupra problemei dumneavoastră, inclusiv efectuarea unor teste suplimentare care nu au fost considerate inițial.

Este important să continuați dialogul cu medicii și să încercați să identificați orice factori declanșatori posibili pe care i-ați putea observa în viața de zi cu zi. Încercarea unor creme hidratante sau antiinflamatoare, schimbarea săpunurilor și detergenților, sau purtarea unor mănuși protectoare atunci când lucrați ar putea, de asemenea, să ajute în ameliorarea simptomelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  • Cercetătorii identifică mecanismul care stă la baza mâncărimii alergice și cum poate fi blocat
  •