Problema urinare: frecventa si foarte slaba

am avut un pacient cu aceleasi simptome, care a venit la un control in Viena si a primit recomandat dupa un consult la cabinet la un urolog medicamentul urivesc.
poate este si in ro.
toate cele bune
B.Barb
GoldenMed

- Urocultura cu antibiograma
- analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Pentru o analiza de secretie vaginala efectuata corect - nu te speli in vagin, nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, in caz ca ai luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Multe bacterii au devenit rezistente si de aceea este important sa se efectueze antibiograma, ca sa se stie exact ce microb este si la ce este sensibil, altfel risti sa te tratezi cu ceva la care este rezistent si mai mult rau iti faci.

Oricum, pentru cine mai intra pe forum si citeste (de sex feminin), este important de stiut ca o jena la urinare poate proveni si de la o infectie vaginala cu bacterii, de ex e-coli, enterococ, enterobacter (mai ales), etc.
Fa-ti o - urocultura cu antibiograma, ca sa stii la ce antibiotice este sensibila bacteria, asa cum am scris mai sus.
Se poate ca doctorul urolog sa iti dea un antibiotic si fara sa faci aceasta analiza, dar risti ca bacteria sa fie rezistenta la antibioticul respectiv si faci tratamentul degeaba.
Apoi, mai te umplii si de ciuperci + alte bacterii care pot deveni rezistente, de la atatea antibiotice, deoarece nu vei putea sa stai asa si va trebui sa repeti tratamentul cu un alt antibiotic.
De aceea, sa ceri sa se efectueze neaparat si antibiograma.
Inainte de recoltarea urinei pentru analiza trebuie sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat, in caz ca ai luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Asta ca sa stii in general, cand faci analize pentru detectarea unor infectii.
Mergi la un doctor urolog.
Sa ii spui exact ce simptome ai si ce ai simtit la debut. Este important, deoarece mai pot fi si alte bacterii care nu se detecteaza din analza uzuala de urina si trebuie efectuate mai multe analize, daca va considera doctorul. De ex micoplasma, ureaplasma.

- 3Ce boala de rinichi prezinta simptomele urmatoare?
- 2sumar urina
- 3Urinez mult noaptea
- 4Analize urina si urocultura!!
- 5urinez des, usturime si urat mirositoare
- 3urinez des si ma dor ovarele
- 3Sumar urina
- 3urinez des, cam la o ora si ziua si noaptea
- 2Jet urinar fara presiune
- 5Prostatita cronica acutizata
- 6usturime la urinare, durere picior si urinez la 20 minute
- 2mancarime si usturime vagin, senzatie de urinare
- 0urinez prea des noaptea
- 0URINARE FRECVENTA
- 1Posibila infectie?
- 1Urinez de la o vreme foarte des, am o mancarime si o jena pe canal.. diagnostic?
- 3Senzatie de urinare permanenta si usturime
- 2Am nevoie de ajutor! Va rog sa raspunde ti
- 1Rinichi??? Grav?
- 0Vă rog să raspundeti!!! se poate vorbi de o cistită sau o infectie a tractului urinar ?
Mai multe informații despre: Urinarea frecventa caile urinare