probleme cu gatul

283 comentarii 1 2 ..... 8910 Înainte ›
0
26-12-2013, ora 17:47
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
Buna ziua Domnul Doctor. Am si eu o problema de vrep 2-3 luni cu gatul am senzatie ca am ceva in gat. Poate aceasta senzatie o am din cauza ca gatul este uscat. Cand inghit in sec simt ca acel ceva nu se duce si asta ma face sa inghit de foarte multe ori in sec. Cateodata senzatia este foarte puternica si am o tuse foarte mare si uscata. Noaptea ma simt bine dar dimineata cand ma trezesc ma simt bine cam 5 minute dupa care senzatia dureaza toata ziua plus cand mananc am sentatia de usturime pe gat. Eu nu locuiesc in Romania in acest moment locuiesc in Anglia. Am fost la spital aici si mi-au bagat o camera lunga cu un fir lung in nas pana in gat si mi -au spus ca nu am nimic in gat. Apoi mi-au facut o programare pentru x-ray Barrium sincer nu stiu ce este acela dar am inteles ca este o radiografie a stomacului cu tot procesul, dar aceasta programare este abia pe data de 20 ianuarie si sunt foarte ingrijorat ca nu stiu ce am, si sper sa nu fie cancer sau alte lucruri grave. Am fumat de la 16 ani(am 26 acum) acum am reusit sa ma las de 2 luni de zile din cauza acestei probleme. Vreau sa mai zic ca am luat antibiotice am luat gaviscon si omeprazole la cererea doctorului. Am fost si in Romania la control si mi-au zis ca am faringita si sa trag apa cu sare pe nas si sa pun picaturi cu vitamina A in nas dar nu a dat roade. Plus imi este foarte greu sa trag apa cu sare pe nas imi creaza tuse si stare de voma. Inainte sa am aceasta problema beam foarte multe bauturi carbogazoase (bere in general) apa nu prea si fumam cam zece tigari pe zi, dar acum m-am lasat de fumat si de baut dar tot nu imi trece sunt foarte speriat si va rog mult ajutati-ma cu un sfat sau cu un medicament pana la programarea la spital pentru radiografia la stomac. Dar medicamentele sper sa le gasesc si in Anglia. Cu multa stima va urez Craciun Fericit
0
26-12-2013, ora 19:15
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
ma Scuzati dar am uitat sa mai adaug ca in ultimile 2 zile am stare de frig (frisoane) nu am pofta de mancare iar cand mananc imi vine sa vomit cred ca e de la zentia aceea din gat. Acum nu stiu daca am si racit si din cauza racelii simt acea sentatie mai puternic. Va rog frumos ajutatima ca aici toata lumea ma trimite acasa ca cica nu am nimic in gat. Va multumesc.
0
26-12-2013, ora 23:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca sa facut endoscopia la orl
cred ca nu ai o problema orl
am cris sute de postari pe forum cum NE afecteaza problemele gastrice. refluxul gastric si alimentatia...
E NEVOIE SA SCHIMBI RADICAL STILUL DE ALIMENTATIE
citeste tot ce am scris pe forum...si mai vorbim daca ai neclaritati...
0
27-12-2013, ora 16:34
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
Va multumesc pentru rapiditatea de raspuns o sa citesc toate postarile si o sa va anunt daca am o claritate dar se pare ca am un reflux gastro. Va urez sarbatori fericite.
0
28-12-2013, ora 19:02
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
Buna seara Domnul Doctor. Am citit toate postarile de pe site si am urmat cam toate regimurile gen galgara cu musetel, regim alimentar nu mai mananc gras. Dar cateodata simt acel nod in gat foarte puternic si am senzatia ca si cum mias inghiti limba. Acum neclaritatea mea este. Sunt in siguranta sa astept ana pe data de 20 ianuarie pentru a face testu cu barriu (radiografia) sau se poate complica mai rau, pentru ca am citit despre refluxul gastric si se poate in rautatii in mai multe feluri. As vrea sa imi spuneti daca pot astepta fara nici o problema pana pe data de 20 ianuarie sau trebuie sa vin in tara neaparat sa fac analizele pentru a nu se ajunge la ceva mai complicat. Va multumesc o seara placuta si multa sanatate.
0
28-12-2013, ora 19:59
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
Am uitat sa va mai intreb inca un lucru; de la spital mi-a prescris sa iau Gaviscon Advance lichid ( 2 sticle) plus omeprazole (28 de capsule), dar nu mi s-a spus pentru cate zile sa urmez acest tratament. Cam cat dureaza acest tip de medicamentatie (cu aceste pastile) ?
0
28-12-2013, ora 23:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu este nici o urgenta.. cu analizele si investigatiile cu conditia ca ti un regim cat mai aproape de vegetarian
2. faci toate tratatamntele naturiste recomandate pentru faringe.../ inhalatii, gargara..s.a
0
29-12-2013, ora 10:19
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
Multumesc pentru raspuns. Dar problema cu gaviscon si omeprazole trebuie sa iau pana le termin? Pentru ca de 2-3 zile stomacul bolboroseste nu am pofta de mancare si cateodata stare de voma plus am slabit 3-4 kg in 2 sapamani. O fi din cauza dela atatea pastile?
0
29-12-2013, ora 18:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
omezul 1 dimineata
gavisconul 1 dupa fiecare masa
mare atentie a ce alimente consumi
se poate lua si Carbune medicinal cate 2 tab.. pana se stopeaza formarea gazelor
0
31-12-2013, ora 13:22
Stan Paul
Nu este medic/terapeut
Stan Paul
Buna ziua Domnule Doctor. Am venit in tara sa fac analizele, nu am mai suportat si am venit sa fac toate analizele. Am fost la orl si mi sa zis ca am o faringita si un pic de rosu in gat. Apoi i am zis ca am fost tot la el acum 3 luni si am facut ce a zis fara succes. Pe urm ma trimis sa fac un barrium. La barrium sau gasit urm: esofag cu tranzit prezent. Stomac mai orizontalizat cu pliuri si curburi suple hipolcinetic. RGE prezent la schimbarea pozitie. Apoi am fost la doctorul orl-ist si mi a zis sa iau ranitidina. Acum as avea nevoie si de parerea dumneavoastra daca se poate. Eu o sa ma mai duc sa fac un control la tiroida si la candida in gat. Va multumesc ca imi cititi problemele si ma ajutati. Multa sanatate si un an nou plic de fericire si bucurie.
0
01-01-2014, ora 20:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
refluxul este o problema serioasa.
citeste ce am scris pe forum despre reflux si faringite
vindecarea numai prin regim alimentar si tratament naturist
schimbi regimul alimentar pe unul aproapre de vegetarian..pe mult timp...
0
31-05-2014, ora 08:21
Mika26
Nu este medic/terapeut
Mika26
Pentru Dl. Dr. Flueraru Valeriu!
Bună ziua, dle. doctor. De vreo 3 săptămâni, mă confrunt cu nişte probleme grave, de-a dreptul, la nivelul gâtului.
Nu pot să înghit, am probleme cu masticaţia. Fiecare înghiţitură, înseamnă un adevărat chin.
Încerc în fiecare clipă, aproape, să-mi dreg glasul, simt permanent un gust de sânge în gură, iar într-o seară chiar am scuipat cu sânge.
Beau ceai de gălbenele, mănânc foarte multe fructe, în special mere. (principala cauză a acestei boli, presupun)
Lucrez 24 / 48 ore, am 26 de ani, nu fumez, nu beau.
Mănânc totuşi foarte mult: prăjeli, foarte mult acidulat (nu sucuri carbogazoase, dar limonade).
Am luat omez şi motilium, însă dna de la farmacie m-a sfătuit să merg imediat la medic, deoarece mi-a spus că există riscul de a avea reflux gastroesofagian.
În cazul unei asemenea boli, ce mi-aţi recomanda? Am nevoie urgent de un sfat din partea dvs.


Vă mulţumesc mult!
0
31-05-2014, ora 13:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. consult ORL si gastrologie Obligatoriu
2 se exclud complet din alimentatie lactatele, citricele, sucurile, otetul..s.a mancare acra
0
31-05-2014, ora 15:18
Mika26
Nu este medic/terapeut
Mika26
Vă mulţumesc mult, dle doctor
0
12-07-2014, ora 11:05
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Buna ziua, am si eu o problema cu gatul si bronhiile cred. Lucrez in invatamant si din cauza aceasta solicit laringele f mult. In iarna am facut laringita si apoi bronsita de 3 ori. Acum 2 saptamanibam luat o raceala de la fetita mea care s-a manifestat prin usturime in gat, nas infundat si mucozitati, si apoi prin tuse care la inceput a fost seaca si acum este productiva. Pb este ca 2 zile nu am mai avut nimic si astazi iar a inceput sa ma usture gatul si sa expectorez. A, si am uitat sa spyn ca am avut si pb cu respiratia, in sensul ca simteam ca nu am aer suficient. Am folosit Bioparox si Decasept la indicatia medicului de familie. Simt ca am o sensibilitate la gat, dc mananc acru, fierbinte, dc stau in aer conditionat ma ustura gatul si cand nu sunt racita. Va rog frumos sa imi spuneti si mie incotro sa o iau si ce sa fac. Multumesc anticipat!
0
12-07-2014, ora 11:18
Mika26
Nu este medic/terapeut
Mika26
Către Dr. Flueraru Valeriu! Îmi puteţi da şi mie vă rog, o adresă de mail?!








Vă mulţumesc
0
12-07-2014, ora 22:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt MIka
adresa este fvaleriu@hotmail.com
dar pe romedic exista si posibilitatea de a vedea ma multa informatie despre medicii care ofera sfaturi
este suficient sa dati clic pe fvaleriu si aflati toate informatiile necesare
sau cautati ORL pascani

pt LARA.. pe forum gasiti sute de postari unde explic ca toate problemele cu laringele si faringele au o singura cauza
regimul alimentar gresit si problemele gastro-intestinale cu reflux gastro esofagian
0
14-07-2014, ora 00:03
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Multumesc frumos pentru raspuns. Deci trebuie sa imi schimb modul de a manca... Este adevarat ca am o dieta cam haotica.
0
30-07-2014, ora 17:15
Livia32
Nu este medic/terapeut
Livia32
Buna ziua, domnule doctor! Ca toti de pe forum am prablema asemanatoare. Intotdeauna am avut o sensibilitate la gat. Toata iarna trecuta am avut dureri in gat si gat rosu dar am dat vina pe vorbit mult si raceli.Am fost la ORL, mi s-a gasit un nodul pe laringe( recomandare repaus vocal) si ceea ce ma deranjeaza fffffoarte tare este uscaciunea gatului, durerea si rosul in gat permanant de vreo 3-4 luni in coace.Toate analizele au fost bine in afara de o modificare care arata paraziti intestinali.Poate fi aceasta cauza? M-am lasat de fumat si incerc sa tin un regim si sa iau ceva pt stomac dar nu este nici o amelioare!(Am tatal decedat de cancer de laringe..) Va multumesc!
0
31-07-2014, ora 09:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. parazitii intestinali sunt o problema mare si foarte neglijata...
in rest ati gasit pe forum ce trebuei sa mancati si ce NU
cum se fac inhalatii, aerosoli, gargar, aromoterapie si ce substante uleioase trebuie sa folositi pentru a hidrata mucoasa faringelui
cat tine de laringe.. s emerge la 3- 6 luni la constrol la ORL
daca n.o sa mai fie reflux gastric care irita faringele si laringele.. acel nodul se poate retrage singur
0
03-08-2014, ora 18:30
allekss
Nu este medic/terapeut
allekss
buna ziua domnule doctor.va scriu la recomandarile unui prieten care va apreciaza foarte mult.eu am urmatoarea problema.o jena in gat care uneori se simte ca o coaja pe partea dreapta ca si crustele din nas precizez faptul ca daca nu beau apa portiunea aceea este foarte uscata pe langa asta sunt niste mucozitati care mi se preling din nas in gat iar nasul il am infundat pe partea pe care stau daca schimb partea aceea nara se desfunda si se infunda cealalta.precizez ca am fost la nenumarati medici orl care mi au spus ca in afar de o candidoza bucala si niste amigdalite hipertrofice nu am nimic...am facut si analize tiroida care sunt in regula.mai am si muschii gatului foarte incordati cu tot cu omoplat.nu mai stiu ce sa fac sunt cu psihicul la pamant va rog din suflet dati mi un sfat.cu respect alex
0
05-08-2014, ora 11:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. candidoza bucala are legatura cu problemele gastrice si alimentatia incorecta ( sa scris mult pe forum despre asta)
2. tratamentul local.. nas, gat.. consta in INhalatii cu ulei volatil de eucalipt., spalaturi si gargara cu acelas ceai in care s epune uleiul volatil, pentru nas.. folosesti Colargol cate 10 zile pe luna
pentru faringe.. Faringo-sprey 2 puf la 6 ore
Vit A uleioasa cate 5 pic in putina miere de supt de 3-4 ori p ezi
0
01-02-2015, ora 18:43
iulian cismaru
Nu este medic/terapeut
iulian cismaru
Buna ziua domnu doctor, am si eu o problema care nu stiu cum as putea rezolva, de circa 5 ani tot imi fac analizele medicale.din care imi reiese o bilirubina indirecta tripla.tind sa explic ca restul analizelor sunt normale.problema mea la adresa dumneavoastra este nasul si gatul, simt ca nu pot inghiti si le am uscate, am facut consultatii orl si rmn craniu, rezultatele sunt favorabile, numai ca in urma unei laringoscopii medicul orl mi a zis k am corzile vocale care nu se inchid cum trebuie, cea dreapta este putin peste celalalta iar cea stanga este mai lenta cand cele 2 se extind, ma cunosc si cu o usoara deviatie de sept, ce recomandari as avea, va multumesc
0
01-02-2015, ora 20:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. sa faci o ecografie abdominala, tranzit baritat esofagian si test pentru helicobacter pilori
2 excluzi complet din alimentatie Lactatele, toate fructele citrice, otet, lamaie, mancarea prajita si acra, margarina si mezelurile, dulciurile din comert
3, pe forum sunt multe postari in care recomand...
aerosoli, inhalatii, gargara, folosirea spreiurilor pentru faringe, tab de supt( fara vit C si lamaie)
si cel mai important.. VIt A uleioasa.. cate 5 pic din 4 in 4 ore cu putina miere.de tinut in gura ca sa hidrateze mucoasa
sau SALV 7.. cate 1 lingurita de 4 ori pe zi
0
06-12-2015, ora 23:13
Mirunyk
Nu este medic/terapeut
Mirunyk
buna seara dle doctor De cateva seri dupa ce adorm simt ca trag saliva pe partea cealalta si ma anec daca nu beau apa imediat ma sufoc anecata si nu ma lasa imediat simt ca ceva se misca sau se contracta cred ca laringele.acele contractii ami provoaca o tuse pana la voma ma linistesc an momentul an care saliva devine lipicioasa si dupa cateva cani de apa.acest fenomen se repeta si de douo trei ori pe noapte. ce credeti ca se antampla cu mn este ff greu chiar am fact atacuri de panica an acel moment multumesc
0
07-12-2015, ora 09:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o problema gastro-intestinala care provoaca refluxul in pozitia orizontala.
cea mai frecventa cauza este alimentatia incorecta, mai cu seama la cina
0
09-12-2015, ora 00:18
Mirunyk
Nu este medic/terapeut
Mirunyk
se mai numeste si spasm laringian?
0
09-12-2015, ora 11:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
spazmul.. este doar o reactie la cauza care este mai jos
0
15-02-2016, ora 14:34
dumitrupantyru@gmail.com
Nu este medic/terapeut
dumitrupantyru@gmail.com
buna ziua domnule doctor, nu decurind ma, m operat de deviatie de sept, iar fringea de pe drt este infundata cind trag aer pe nas spre git este infundata, este posibil sa fie infundata cu ceva pasament si ce treb sa fac ca sint ingrijorat.multumc
0
16-02-2016, ora 12:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mergeti sa vada nasul medicul care a operat
Adaugă un comentariu / răspuns
283 comentarii 1 2 ..... 8910 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.