Probleme cu sotia - vrea sa divortam

10-08-2018
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Sotia mea vrea sa divortam, pentru ca de 2 luni spune a intalnit pe altcineva si are sentimente pentru el si ca pe mine nu ma mai iubeste. Eu consider ca am facut totul pentru ea, poate si am gresit ca nu am ascultat mereu ce spune, nu am dat importanta si am fost putin sufocant cu ea. De exemplu acum ei ii este rau acum si am grija de ea. Ea spune ca nu ma mai iubeste, dar se vede in ochii ei ca ma iubeste, dar este orgoliu mare sa nu dea inapoi. Ce as putea sa fac? Cum sa o recastig?
Pentru ca sunt foarte disperat si nu stiu ce sa fac.
7 comentarii
1
10-08-2018, ora 11:07
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Faceți o analiză a situației unde greșiți dv unde greșește dansa, vedeți ce nu merge.Puteti merge la un psiholog să faceți psihoterapie de cuplu.Datii timp să se gandeasca puneți în balanta realizarile beneficiile etc.Comunicați pentru a găsi o rezolvare.S a dus la altul.pentru că acasă lipsește ceva, identificați acel ceva.
1
10-08-2018, ora 11:16
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Începeți prin a conștientiza greselile despre care ati amintit si încercați să nu le mai repetati. Cu toate acestea, e posibil sa se afle pe un drum de pe care sa nu se mai întoarcă, sa fie tardive regretele, daca are sentimente pentru altcineva.
Puteti sa faceți doar ce tine de dvs sa reparati relația, să învățați din greșeli.
0
10-08-2018, ora 11:18
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Eu mi am dat seama unde am gresit, ca nu auzeam si nu vedem ce imi spunea ea. Eu in sinea mea credeam ca fac bine ceea ce fac. Am fost prea sufocant cu ea si acest lucru cred ca am indepartat-o, am avut grija de in fiecare minut decand suntem impreuna. Ea spune ca numai simte atractie de mine si ca nu ii mai dau fluturi in stomac. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Recunosc ca am fost prea exagerat cu ea.
Dar oare ce ar trebui sa fac sa se indragosteasca inapoi de mine?
Oare numai sunt eu cel care o facea fericita?
Oare m-am schimbat in rau sau doar am fost prea sufocant cu ea si ea a gasit alinarea in alta parte?
0
10-08-2018, ora 11:20
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Dacă mergeți pe premisa că orgoliul o tine acum departe de dvs, nu veti putea evalua obiectiv partea dvs de vina.
Poate acum ca aveti grija de ea, își va da seama ca doriti sa remediati situația si sa nu o pierdeți. Discutați deschis despre ce simțiți în prezent.
Toate cele bune!
0
10-08-2018, ora 11:25
Robix
Nu este medic/terapeut
Robix
Am incercat sa discut cu ea, dar nu vrea, a spus ca vrea sa fie fericita sa se distreze, etc.
Eu cand ii spuneam hai sa iesim in oras, hai sa mergem la munte sau mare, ea spunea nu ca cheltuim bani.
Si orice faceam eu nu era bine. Fac destul de des curat, spal, calc, de mancare, etc.
Daca din gresala nu puteam ceva la loc, mare cearta ce facea.
0
12-08-2018, ora 14:54
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Probabil din cauza faptului că acum are atenția îndreptată in alta parte sau a faptului ca nu mai doreste sau nu mai poate să mai acorde alta sansa relației.
Pentru întrebarea dvs, ce ar trebui sa faceți ca sa se îndrăgostească din nou de dvs, nu există un răspuns. Putem oferi tot ce credem noi ca avem mai bun cuiva (cum ati facut dvs) si sa il sufocam. Putem oferi ceva si el/ea sa isi dorească altceva. Ca sa fiti si fericit in timp ce încercați să o atrageti, ar trebui sa faceți ce simțiți, să nu jucați un rol sau sa faceți lucrurile forțat. Asta înseamnă să fiți natural, pe lângă lecția deja invatata:să o ascultați, să acceptați că din pct ei de vedere poate lucrurile arată altfel, oricât de bine intenționat ati fi.
0
12-08-2018, ora 15:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum v-am spus și pe privat, încercați să mergeți împreună la consiliere sau terapie de cuplu, pentru a conștientiza unde ați greșit fiecare(când o relație nu funcționează sunt greșeli de ambele părți). O relație nu funcționează dacă unul plusează mai mult în relație, nici dacă faci pentru celălalt partener ce crezi tu că e bine, nu ce are nevoie el. De aceea comunicarea e foarte importantă, dar depinde cum și când comunici, de atitudine, de capacitatea de-a asculta și-a înțelege nevoile celuilalt.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul