probleme cu tiroida?

29-10-2008
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Am avut in urma cu citiva ani hipertiroidie si insuf hipofizara dar s-au rezolvat ff bine sub tratament la spit Parhon.As vrea sa stiu daca pot reaparea problemele mai ales ca de ceva timp cam 1 an incerc sa descopar ce poate fi. Am facut analize la singe dupa o perioada de stres si hemograma a iesit bine iar la cele hormonale tsh 1.2 t3 0, 3 si t4 4, 9.Med endocrinolog cind i-am prezentat simptomele (stare de agitatie, transpiratii mai ales noaptea, stare emotiva mai accentuata, palpitatii, slabire brusca) a spus ca nu am nimic cu glandele si e de vina stresul si mi-a dat trat cu distonocalm, prednison si piracetam si calciu.Analiza calciului a iesit 3, 81 si eu am facut caderi de calciu de 2 ori de atunci. O perioada nu am mai luat calciu de frica sa nu se depuna sub alte forme. Am facut atunci si o ecografie la tiroida dar nu s-a vazut nimic sa dea de banuit.Palpitatiile nu au disparut complet uneori am si intepaturi in partea stinga care ma sperie.Med de fam spune si el ca e pe fond de stres si ca ar treb sa iau distonocalm. Am avut si o usoara anemie si dureri de cap iar ametetile continua sa fie si pe strada, obosesc si simt ca mi se inmoaie genunchii si treb sa ma sprijin atunci caci ma panichez., nu stiu ce sa mai cred ce poate fi.sa fie anxietate, atac de panica sau ce ar mai trebui sa fac?
3 comentarii
0
30-10-2008, ora 11:43
Raluky
Nu este medic/terapeut
Raluky
Si eu sufar de...habar nu am de ce. La fiecare medic la care am mers am primit un alt diagnostic. Atac de panica...ba, nu...spasmofilie...ah, dimpotriva.. atac de panica..Dupa analize...reiese ca sunt sub limita la calciu ionic si la fosforul seric...Iau calciu lactic, 4 pe zi( dupa recomandarea medicului)...dar mai iau si calciu ionic, minerale, b-uri...si mi-am cumparat si o bicicleta...cam 5 km pe zi parcurg...Am si eu senzatii ciudate...acum este mult mai bine, dar inainte nu era. Sa zicem ca am aceleasi senzatii dar mai putin intense si mult mai rare: senzatie de neputinta, uneori de cap vid, respitatie superficiala, durere in spate, in dreapta sub coaste, nas infundat... ma simt obosita mereu...si casc f mult si mi se infunda urechile.
Mi s-a prescris sa iau 3 luni de Xanax...ceea ce nu am facut...Eu tot cred ca e ceva fizic si nu psihic...Trebuie sa-mi mai fac analizele la tiroida si o ecografie la organele interne...restul mi-a iesit bine tot..inafara de Ca si F. Am si eu dureri de cap...in marea majoritate a zilelor sunt f ametita, in special cand ies pe strada...La scoala sunt bursiera...sunt in ultimul an de facultate...Sunt...sau eram, o fire vesela.Ce s-a rupt, ce s-a intamplat? Totul a survenit intr-o zi...acum vreo 4 luni...Cum? De ce? Habar n-am...
0
30-10-2008, ora 12:54
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Multumesc Ralucky de raspuns.Se zice ca treb sa fim optimisti, dar cu starile astea?eu sint somera acum si nici nu stii ce rau face starea asta, situatia asta! Si cind aveam serv tot asa era nu s-a schimbat nimic.Multa sanatate si daca ai noutati spune-mi si mie.Nici eu nu vreau sa iau anxiolitice.
0
09-12-2008, ora 21:20
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
Si eu sunt tot ca voi.Merg la toti medicii si toti imi da cate un diagnostic.Problema e ca ma simt asa de 6 sau 7 ani.Recunosc ca am avut o depresie acum 7 ani dar m-am tratat ceva timp.Am facut si atacuri de panica cand m-am simtit mai rau.Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult sunt ametelile care nu dispar sub nici o forma.Si eu am hipertiroidie.ma gandesc ca poate sa fie si de acolo toate aceste stari de rau.Stiu ca am si sinuzita si ma gandesc ca ar fi si de acolo ceva...Pot sa spun ca am facut zilele acestea si un RMN de teama sa nu am ceva mai grav...trimisa de un medic, dar a iesit relativ bun..probleme ar fi cu sinuzita de toate felurile.La fel imi pun aceleasi intrebari..Ce se intampla cu mine si de ce nu mi se da un diagnostic sigur si un tratament sa scap de acest cosmar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •