probleme de adaptare cu dantura imbracata

19-09-2016
Mona16
Nu este medic/terapeut
Mona16
Buna ziua, In luna martie a.c. mi-am imbracat toata dantura cu ceramica pe suport de metal. Problema mea este ca simt un disconfort continuu la dintii frontali, parca ar fi prea mari/grosi, simt ca sunt imbracati. Au fost imbracati cate sase dinti. Mi s-a spus ca adaptarea se face in trei-sase luni și că dintii se intalnesc perfect. Cu partile laterale(doua sus - stanga-dreapta, doua jos - stanga- dreapta) adaptarea s-a produs in zilele imediat urmatoare. De vreo luna de zile am inceput sa fac miscari de frecare involuntare cu dintii - fata - spate, stanga - dreapta, și ca urmare simt o tensiune permanenta la articulatia temporo-mandibulara, tensiune de care scap doar inainte de culcare, dupa ce ma relaxez. In plus, saliva nu mai este fluida ca mai inainte de a-mi imbraca dantura, are o consistenta mucoida, iar buzele mi se exfoliaza foarte des. Credeti ca trebuie sa merg la un medic de chirurgie maxilo-faciala? Medicul meu stomatolog spune ca muscatura e buna, suprapunerea dintilor e corecta. Sau am doar probleme de adaptare, probleme care se vor rezolva de la sine, dupa mai mult timp(cat)? Daca aveam coronita individuala, pentru fiecare dinte frontal, mai aveam acest disconfort?
Cu stima, Multumesc.
1 comentarii
1
19-09-2016, ora 14:56
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
recomandarea noastra este sa se faca coronite individuale pe fiecare dinte asta doar daca situatia ne permite, pentru ca sunt cazuri in care aceasta varianta nu este aplicabila.
Lucrarile metaloceramice sunt mai groase si este posibil sa vi se para grosi si bombati dintii, ideal ar fi fost sa va faceti ceva din ceramica integrala sau zirconiu.
Adaptarea dumneavoastra ar fi trebuit sa fie foarte rapida si sa va simtiti bine din primele saptamani.
Va recomandam un consult si o evaluare a muscaturii dumneavoastra, sa aflati o alta parere si daca va fi nevoie de un consult la medic chirurg.
O zi buna va urez!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul