Probleme cu glanda tiroida

14-05-2017
pokemongo
Nu este medic/terapeut
pokemongo
În urma cu o lună am dat analize la 2 laboratoare pentru determinarea concentrației de TSH, ANTI-TPO SI FT4 din sânge. Rezultatele au arătat ca nivelul de TSH este mărit, avem valoarea 5.6, celelalte 2 fiind normale. În consecință, acum primesc tratament cu hormoni. Aceste analize le-am dat din cauza ca sunt confuz si dezorientat in ceea ce fac, nu pot sa fiu atent la un lucru anume (desi stiu ce am de facut), imi zboara mintea in alta parte mai mereu (eu fiind in clasa a 12-a, este o mare problema) si am tulburari ale memoriei de scurta si lunga durata, putand sa uit ce am facut acum 2 minute, gandesc greu si sunt mereu obosit, și din câte știu, dacă glanda tiroida nu secretă suficienți hormoni tiroidieni, pot surveni aceste simptome.
As vrea sa îmi spuneți dacă acest nivel scăzut de hormoni tiroidieni pot avea efecte ireversibile asupra organismului, si anume asupra căror organe, si în cât timp vor dispărea simptomele ca consecință a nivelului scăzut de hormoni tiroidieni. As vrea sa răspundă numai oamenii ce s-au confruntat cu aceste simptome, sau un medic. Vă mulțumesc!
9 comentarii
1
14-05-2017, ora 17:19
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Buna ziua!
Ceea ce aveti dvs se numeste hipotiroidism subclinic care se trateaza daca apar simptome mai ales la pacientul tanar-ca in cazul dvs. La un asa TSH efectele sunt inca minore si apar doar pe atentie, concentrare si somnolenta. Acestea vor scadea si dupa normalizarea TSH care apare in 2-3 luni vor disparea. Alte efecte pot fi aupra sistemului digestiv cu constipatie, o usoara anemie si ea poate da oboseala si probleme de concentrare deci tb verificata, scaderea metabolismului bazal cu ingrasare, iar in cazuri mai severe cu TSH peste 30-50 edeme, acumulare de lichid in burta/plamani/inima, scaderea pulsului si a respiratiei pana la coma. Acestea sunt cazuri extrem de severe pe care le-am scris doar cu scopul de a va face sa realizati ca tt tb monitorizat asa cum a recomandat medicul endocrinolog.
Sanatate!
0
14-05-2017, ora 23:43
pokemongo
Nu este medic/terapeut
pokemongo
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
0
13-06-2017, ora 23:24
anisi
Nu este medic/terapeut
anisi
Buna ziua. Iau tratament de o lună jum cu tyrozol de 5 mg, intre timp am descoperit la exudatul nazal stafilococ auriu, si am primit tratament cu un antibiotic local, ciprofloxacin. Intrebarea mea este daca pot face tratamentul cu acest antibiotic local pe perioada tratamentului cu thyrozol? Sau ar trebui să întrerup administrarea de thyrozol pana la tratarea stafilococului? Multumesc !
0
14-06-2017, ora 19:57
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Buna ziua! ar fi indicat sa va faceti analize hepatice inainte pentru ca si antibioticul si thyrozol actioneaza pe ficat. Ar fi indicat sa mergeti la medicul de familie si sa va dea bilet si pt aceste analize si sa va si citeasca rezultatele. Daca nu aveti probleme hepatice cele 2 tratamente merg in paralele. Oricum nu tb sa intrerupeti Thyrozol dvs ci medicul care vi l-a prescris.Depinde pt ce v-a dat tratamentul si ar fi bine oricum sa mai faceti un tsh inainte de a intrerupe. Deci ar fi bine sa va vada un medic si el sa ia aceste decizii pt ca depind si de valoarea TSH si de functia hepatica pasii urmatori.
0
14-06-2017, ora 21:50
anisi
Nu este medic/terapeut
anisi
Buna seara. Va multumesc frumos pentru raspuns. Deci antibioticul este local, picături de ciprofloxacin de administrat nazal. Pe perioada tratamentului cu thyrozol am verificat bilunar globulele albe, si recomandare pt repetarea TSH la 2 luni de tratament. Asta însemnând ca la sfârșitul acestei luni, voi merge la control la medicul specialist cu rezultatele. Deci cele două merg luate în paralel, si la următoare tura de analize sa fac si TGO TGP? Deasemenea ar trebii sa iau si ceva pt protectia ficatului pe perioada tratamentului cu thyrozol, medicul nu mi-a spus nimic, si de la farmavie, mi-au spus ca nu este necesar. Va multumesc!
0
14-06-2017, ora 22:57
Dr. Arhire Amalia
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Arhire Amalia
Daca antibioticul e local riscul e mult mai mic. Ar fi bine sa dozati TGO si TGP inainte de consultul endocrinologic si sa ii ziceti de tt cu antibiotic doar sa fiti 100% linistit si sigir de un risc cat mai mic de efecte secundare. In principiu nu ar tb sa fie vreo problema dar mai bine sa fiti sigur de asta. Seara buna!
0
14-06-2017, ora 23:14
anisi
Nu este medic/terapeut
anisi
Am inteles. Va multumesc pentru atenția acordată.
0
09-11-2017, ora 22:32
livia91
Nu este medic/terapeut
livia91
Bună. Am făcut analize și mi-a ieșit tsh-20
Cat eutirox trebuie sa iau?Mulțumesc
0
02-12-2018, ora 22:34
IoanaCosmina
Nu este medic/terapeut
IoanaCosmina
Bună ziua,
Am următoarele rezultate
TSH e normal
FT4 e normal
TPO e 322, 5 (valoare normala <60)

Ac. Anti tiroglobulina e 404, 2 (valoare normala <60)

Și la sânge hematii e 3990000. (valoare normala 4010000 - 5290000)
Am fost acum 7 luni cu valori mai mici decat acestea la medic endocrinolog și mi-a dat seleniu, și mi-a mai zis sa nu mănânc sare cu iod nici pește și nici nuci.. Acuma după 7 luni am refăcut analizele și mi-a ieșit și mai mare TPO și tiroglobulina..
Va rog mult ce ma sfătuiți, vreau sa încerc tratament naturist..
Am o stare generala foarte rea, obosesc repede, dureri de stomac și nu pot dormi..
Sunt foarte slabă am 1, 55 Inaltime și 44 kg
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  • Hipotiroidismul la femeile gravide se corelează cu risc de ADHD la copii
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.