Probleme hormonale, tulburari crestere

06-06-2014
jetson2008
Nu este medic/terapeut
jetson2008
Buna ziua,

Sunt un tanar de 24 de ani si, pe scurt, problema mea este ca am ramas mic.

Din cate imi pot da eu seama, seman foarte mult cu tata. Am crescut in inaltime cat el si ma asteptam sa cresc si in latime tot cat el. Insa eu sunt subtirel, am palmele mici, talpile mici, incheieturile subtiri etc. Este ca si cand am terminat de crescut pe verticala, iar cand era vremea sa incep sa ma latesc, ceva nu a mers bine. Arat ca un baiat de 17 ani. Am pilozitate redusa, am doar putina mustata, nu am par pe piept si pe maini, doar pe picioare.

Eu m-am gandit ca ar putea fi o dereglare hormonala, desi sunt sanatos per ansamblu, nu prea am avut niciodata probleme de sanatate.

La 20 de ani am dezvoltat brusc acnee severa (mult mai severa decat ceea ce am avut la pubertate). Pe fata aveam foarte urat pe obraji si pe maxilar in jos. Pe corp aveam cel mai rau pe piept. Nu pot sa-mi explic de la ce am avut rabufnirea asta, mai ales ca trecusem de pubertate si avusesem deja parte de portia mea de acnee. Am tratat-o pana la urma cu accutane, tot episodul cu tot cu tratament a durat aproximativ 2 ani. M-am gandit acum cateva zile ca aveam acnee exact in zonele unde trebuie sa se dezvolte parul la barbati si m-am gandit ca ar putea fi probabil o reactie adversa la hormoni de crestere sau ceva similar.

Intrebarea mea este: se poate asa ceva? De crescut nu am crescut, deci este posibil ca corpul meu sa fi avut o reactie extrem de urata la hormonoii de crestere si sa fi facut acnee in loc sa cresc?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de dezechilibru hormonal
  • Ce este o dereglare hormonală?
  • Cum poți stimula creșterea în înălțime (dieta, exerciții, sport)
  • Statura la copii - cum poți stimula creșterea în înălțime?
  • Aportul de proteine ​​contribuie la creșterea în înălțime la fete
  • Un studiu oferă o explicație asupra caracterului sezonier al creșterii și greutății copiilor
  •