Probleme in casnicie

16-12-2017
Elu
Nu este medic/terapeut
Elu
Sunt cu sotul meu de 15 ani avem 2 copii, dar de ceva timp nu ne mai intelegem, el este un tip mai posesiv, nu-si recunoaste vina, le are cu bautura, acu ceva timp a dat in mine, si ma simt vinovata tot eu ptr ca asa imivzice el ca eu sunt vinovata in tot, si nu stiu ce hotarare sa iau, a fost si la inceputul casatoriei la fel, batai multe am primit, dar am zis ca se schimba, dar degeaba, si acum sunt intru- un impas total.
3 comentarii
2
16-12-2017, ora 19:10
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna seara,
"de ceva timp" si "de la inceputul casatoriei" se cam contrazic reciproc, ceea ce ma face sa ma gandesc la faptul ca sunteti in intr-o stare de negare.
Daca dupa batai si scandaluri inca va mai intrebati ce este de facut.
Poate ca intrebarea trebuie pusa diferit: Ce va face sa stati intr-o astfel de relatie? Sotul nu ar fi putut sa-si faca "mendrele" daca dumneavoastra nu i-ati fi permis...Cu alte cuvinte: Ce va face sa acceptati comportamentul lui: teama? dependenta?
Posesivitatea este caracteristica relatiilor abuzive, bazate pe frica si control, la randul lor specifice relatiilor de dependenta.
Impasul despre care vorbiti exista doar pentru ca deocamdata nu vedeti solutii de iesire din aceasta situatie; aceasta nu inseamna ca aceste solutii nu exista.cautati-le. Iar in aceasta cautare concentrati-va pe ceea ce SE POATE FACE, nu pe ceea ce NU se poate face.
0
18-12-2017, ora 08:20
Elu
Nu este medic/terapeut
Elu
Aveti dreptate, iar ceea ce ma tine in aceasta relatie este vina, deoarece ma gandesc ca daca imi iau copii si plec simt ca sunt vinovata, simt starea aceea de vinovatie, dar numai Dumnezeu stie cat am incercat ca relatia asta sa mearga.Multumesc ptr raspuns.
1
18-12-2017, ora 09:40
Psihologie, Bucuresti
Vina este instrumentul lui de control tocmai pentru a va forta sa ramaneti in relatie. Din cate vedeti este un instrument foarte puternic, dar nu de nedepasit.
Incercati sa va ganditi ce solutii aveti ca sa rezolvati situatia, sa va faceti un plan de iesire. Acest plan, gasirea unor solutii, va poate ajuta sa scadeti teama si vinovatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul