Probleme in casnicie.

19-07-2018
AlexandraEvo
Nu este medic/terapeut
AlexandraEvo
Buna ziua! Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta, cu un sfat, o recomandare, vis-a-vis de problema care o am.
Sunt impreuna cu sotul meu de aproape 8 ani, si curand implinim 1 an de casnicie. Totul a fost excelent intre noi, in relatia cu socrii, de ambele parti, pana dupa nunta.
Am lasat banii ramasi de la nunta, la parintii lui, sa fie in siguranta, pana reusim sa ii depunem undeva, ei asigurandu-ne ca unde ii lasam acolo ii gasim. Din ziua aceea nu i-am mai vazut. Si de acolo au inceput si certurile. Parintii lui s-au schimbat radical fata de mine, au fost certuri, urate, dar eu m-am stapanit, nu i-am jignit si mi-am pastrat un ton neutru tot timpul. Au zis sa ne luam gandul de la bani.
Sotul imi tine partea, si mi-a luat apararea, doar ca nu se impune mai tare. Imi da dreptate, dar nu face nimic in privinta asta. Nu am mers nici macar in luna de miere. Urma sa mergem, dar nu ne permitem.
Eu ma simt groaznic, Parintii mei sunt tristi, dar sunt departe, fizic, de mine. Simt catrodata ca sotul meu si parintii lui isi bat joc de mine, de parca as fi o fata de pe strada, nu dau socrii 2 bani pe mine, asa impresie imi lasa. Mentionez ca eu nu mai vorbesc cu ei de cateva luni.
Ce ma sfatuiti?
3 comentarii
0
19-07-2018, ora 21:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Să încerce soțul să discute cu ei, pentru că sunt părinții lui și să le ceară argumente în privința banilor.
Poate că vi i-a pus într-un cont ca să nu-i cheltuiți acum, pentru că mai sunt părinți care iau decizii în numele copiilor, neconștientizând că aceștia s-au maturizat și-și pot lua propriile decizii. Nu numai ca psiholog, dar și ca părinte nu pot înțelege de ce ar face un părinte asemenea lucruri. Oricum cu cearta nu rezolvați nimic.
0
19-07-2018, ora 23:19
AlexandraEvo
Nu este medic/terapeut
AlexandraEvo
Va multumesc mult pt.raspuns. Asta l-am indemnat si eu, sa discute el cu ei, ca e mai in masura. Dar parca vorbeste cu peretii. Il subapreciaza in tot ceea ce face, si asta ma doare. Ii e aproape imposibil sa poata purta o discutie civilizata cu ei. M8 se pare ca, sa-mi fie cu iertare, au facut o religie din bani. El le-a si reprosat odata ca pun mai presus banii decat propriul lor copil.
Ce ma deranjeaza e ca odata ne spun ca banii aceia s-au investit, ba ca sunt pusi la saltea, dar noi sa ne luam gandul de la ei.
Eu asa ma gandesc ca am format o familie noi doi, si e cel mai bine ca noi sa hotaram care ne sunt prioritatile si sa luam decizii pentru noi, fara implicare non-stop din alte parti. Ei vor intr-una sa aibe control in tot ceea ce ne priveste.
Imi e greu si simt ca basmul meu se transforma intr-o poveste de groaza. :( o seara linistita! Cele bune!
0
07-08-2018, ora 23:08
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Imi dau seama de cuvantul pe care il au socrii dvs. E de plans, si au transformat o incredere pe care ati avut-o in ei, in nimic. Ce frumos putem reteza aripile unei familii deabia inchegate? Au lacomit la cativa bani.

Acuma mai stiu cazuri, cand iau lasat (pe socrii) cu ideile lor, ma rog erau alte neintelegeri, si-au luat hainele si au plecat, dupa o cearta zdravana, in prima faza la ceilalti socrii(parintii ei) si dupa ceva vreme au plecat in strainatate. Dar niste relatii odata stricate extrem de greu se mai refac. Cum erau parintii lui cei cu care sau certat, ea nu a mai trecut pe acolo ani de zile, si nici el in primi ani, aproape zece ani.
Au lasat copilul la parintii ei, cativa ani in timp ce ei au lucrat in strainatate si si-au facut un rost apoi au luat si copilul. Dar cu parintii lui, relatiile au ramas foarte reci. Ptr un "pumn de bani" nu merita sa franezi o familie si sa te faci de rahat, ca e familia copilului tau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul