Probleme spate stanga

29-12-2016
FlorinIoan
Nu este medic/terapeut
FlorinIoan
Buna tuturor.
Am apelat la dumneavoastra deoarece ma confrunt cu o problema si sunt in alta tara si nu am acces la serviciu medical cum asi dori sa am...e mai complicat.

Problema mea este urmatoarea:
Am durere in partea din stanga spate, in ce sens?
Ma doare foarte tare dupa amaza sau seara inainte sa ma pun in pat ma doare foarte foarte tare spatele muschi din partea stanga si dreapta a coloanei si cum sunt coastele in partea de jos unde se termina coastele spre in spate in spate ma doare asemenea. Acceasta durere accentuiaza daca din pozitia de stat drept in picioare fac raspucire/intoarcere de trunchi spre stanga atunci ma ia tare durerea din spate stanga jos unde se termina coastele in sptre spate. Daca stai drepti fata sa fac nimic asa ma doare foarte putin in partea stanga spate dar n schimb ma dor muschi foarte tare de pe partea stanga si dreapta a coloanei de nu mai pot parca sa stau in picioare si sa stau intins simt nevoia atunci.
Tin sa precizez ca lucrea la un restaurant in bucatarie si spal f mult la ghiuveta iar ghiuveta e putin mai joasa si stau aplecat, chiar langa mine am si o usa ce este mai mereu deschisa adica mai bine zis am doua usi ce imi provoaca curent mai mere iar cam pe zi stau 10 ore in picioare, adica de la 11 ziua cam pana la 12 seara.

Durerea acceasta o am de acuma cam o luna de zile in partea stanga. Dar muschi din juru coloanei ma dureau mai de mult si cum cineva imi facea un masaj imi mai trecea si vedeam ca de la stat in picioare mult ma lua la spate muschi aia. Problema mea mare acuma este dc ma poate durea are in spare dar in stanga jos la terminarea coastelor in acceiasi directie doar ca in spate? ce imi recomandati sa fac? este ceva grav? sunt putin speriat deoarece deabia peste o luna jumatate merg acasa si nu stiu ce sa fac sau cum sa procedez. M-am dat cu ceva creme dar nimic...ori nu iau ce trebuie nu stiu nu imi dau seama. In seara asta am observat ca daca stau de ex pe pat in fund si tin mainile dupa cap si incerc sa fac rasucire spre stanga ma doare asa de tare de parca imi taie respiratia in stanga acolo. Nu tusesc, respiratia o am buna. Iar in pat cand stau intins pe spate nu pot sta tare mult ma doare coloana de la salteaua prea tare. Multumesc tare mult tuturor si ma scuzati sper sa fi explicat sa intelegeti ceva. Astept parerile dumneavoastra.
3 comentarii
0
29-12-2016, ora 10:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Principial, orice sfat avizat necesita o examinare clinica directa.
Din cele relatate pare a fi vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc), agravat de efortul fabulos descris (10 ore pe zi in picioare).
Primul sfat este si cel mai logic: reduceti la minimum efortul fizic pentru cateva saptamani.
Urmatorul sfat este la fel de logic: consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-12-2016, ora 12:30
FlorinIoan
Nu este medic/terapeut
FlorinIoan
Si cum se poate trata? Doar prin operatie sau am sanse sa inceteze?
0
29-12-2016, ora 12:55
FlorinIoan
Nu este medic/terapeut
FlorinIoan
De exemplu acuma dimineata acceasta nici un sintom aproape...chiar daca fac rasucire de trunchi nu mai am asa durerea aia etc...dar dupa ameaza spre seara da...apare. multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de spate după somn
  • Cum menținem sănătatea spatelui?
  • Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura
  • Dispozitivul care poate ajuta la diminuarea durerilor de spate
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  •