Progesteron mic - tratament naturist

04-04-2013
chance17
Nu este medic/terapeut
chance17
Buna ziua,
Am 37 de ani, si sunt cu diagnosticata cu hipotiroidism si tiroidita hashimoto cu tratament eutyrox de 25mg
Mi-a intarziat ciclul, am facut analizele avand urmatoarele valori:TSH 2.985 μUI/mL( 0.35 - 4.94 μUI/mL)
Free T4 0.98 ng/dL( 0.70 - 1.48 ng/dL); Estradiol 32 pg/mL; FSH 51.66 mIU/ml; Progesteron 0.2 ng/mL
Am facut si test de sarcina dar e negativ.Ultimul ciclu a fost in 05.02.2013.
Mi s-a recomandat duphaston dar nu am incredere in pastilele sintetice.
In plus dr endocrinolog mi-a spus sa iau o zi eutyrox de 25 mg si o zi 37.5 mg ceea ce ma pune pe ganduri pt ca dozajul ar tb sa fie acelasi in fiecare zi.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat poate sunt ceva tratamente naturiste pentru a rezolva problema.
Poate imi recomandati si un medic naturist, mentionez ca sunt din Cluj-Napoca.
Multumesc.
6 comentarii
0
04-04-2013, ora 19:30
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
urmeaza tratamentul primit.
SI eu am primit : luni, marti, miercuri, joi...un dozaj si vineri, sambata, dumineca-altul.
.depinde si "de la om, la persoana."...
ca urmare,
NU trebuie sa fie acelasi dozaj- zilnic= asa mi-a explicat dr.
sanatate
0
10-04-2013, ora 17:11
chance17
Nu este medic/terapeut
chance17
Multumesc frumos!
0
26-05-2013, ora 19:24
bluangel
Nu este medic/terapeut
bluangel
pentru chance17, si eu am fost diagnosticata cu hipotiroidie mai exact gusa endemica, noduli tiroidieni dar cu valori tiroidiene normale, insa mi-a afectat fertilitatea grav de tot, ca tine, estradiol, progesteron, valori peste limite asa incat am ajuns la insuficienta hormonala ovariana din cauza tiroidei, nu e de joaca!!!!din 2009 ma lupt cu aceasta afectiune si am inceput prin declin hormonal, chisturi ovariene, dereglari mari menstruale ca acum sa mi se spuna ca sunt in prag de menopauza, am fost la multi medici chiar si in tara si imi spuneau toti ca sunt la menopauza si nu am sanse sa procreez, dar Bunul Dumnezeu nu ma lasa, am lasat pastile, hormonale sintetice care imi faceau mai rau si am inceput sa iau naturiste, acum beau doar ceaiuri si ma simt bine, mi-a fost extrem de rau anul trecut credeam ca mor, oboseam cumplit, aveam palpitatii si puls marit, insa totul este sa nu te panichezi, cu multa rabdare, rugaciune, veti invinge simptomele bolii, nu va indopati cu pastile, conteaza mult sa nu te stresezi si sa fii bun si intelegator cu ceilalti.Numai bine va doresc.
0
01-08-2013, ora 01:03
mariana91
Nu este medic/terapeut
mariana91
Si eu ma confrunt cu problemele feminine asociate cu cele ale tiroidei...din pacate se influenteaza reciproc. Eu am inceput cu sindromul ovarelor polichistice la 15 ani ca la 20 sa aflu ca am dezvoltat si tiroidita hashimoto. In prezent am 22 si ma confrunt cu niste probleme ft urate. La fel Progesteron ft mic 0, 2 si Estradiol mare 344. Dar sunt importante si zilele in care sunt facute analizele astea. Mie mi s-a recomandat sa le fac in faza luteala ziua 21 a c.m. Si eu am fost in Cluj la un endocrinolog din policlinica de pe strada motilor si acolo am descoperit tiroidita. Tot duphaston mi s-a recomandat pt amenoree..am luat si intr-adevar a avut efect dar hirsutismul si-a spus cuvantul..Nu iti recomand sa iei dar nici altceva nu iti pot recomanda naturist.Eu iau de cateva zile Female Hormon Blend dar nu imi pun mari sperante..probabil tot la duphaston o sa ajung. Pt tiroida nu mai iau absolut nimic. 2 ani m-am chinuit ba cu thyrozol ba cu eutyrox si degeaba. Tot naturist am incercat atat ceai de zmeura cat si tinctura am luat 4, 5 luni..si la un moment dat nu au mai avut efect. C.m s-a oprit de 2 luni si momentan astept..
Nu stiu cat te ajuta asta dar na..Sanatate
0
25-09-2013, ora 18:49
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Tratament alternativ in cazul ovarelor polichistice:
Extract din frunze si fructe de soc de 3 ori/zi 5 ml.
Extract din napraznic 3 x 1 ml/zi
Tratament alternativ in cazul hipotiroidismului:
Extract din radacina de Ashwagandha 3x500mg/zi
Extract din Bauhinia purpurea 2 x 500 mg/zi
Extract din Commiphora mukul 3 x 200 mg/zi
0
07-03-2014, ora 16:44
buburuza_78
Nu este medic/terapeut
buburuza_78
Buna ziua,
Am 35 de ani, si sunt diagnosticata cu hipotiroida cu tratament eutyrox 50 si vigantoletten 1000. Mi-a intarziat ciclu ultimul ciclu fiind pe 6 ianuarie 2014 si am facut analizele: FSH: 52, 94; LH: 34, 69; Progesteron: 0, 2; Cortizol sanguin: 11, 2; Prolactina: 10, 23; TSH: 2, 6379 si Tiroxina libera (free T4):1, 13. Mentionez ca nu am un ovar iar anul trecut am luat timp de 3 luni duphaston. Sunt din Bucuresti.
Va rog mult sa ma ajutati cu un tratament naturist sau cu un sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sindromul de oboseală cronică ar putea fi dat de scăderea nivelului de hormoni tiroidieni
  • Terapia cu levotiroxină și calitatea vieții la pacienții cu hipotiroidism
  • Viața cu hipotiroidism
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.