prognatism mandibular

180 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›
0
29-12-2009, ora 22:20
1001nopti
Nu este medic/terapeut
1001nopti
Buna! Sunt ok acum, daca se poate spune :) Am avut si a doua interventie.
Inca nu imi simt barbia si buza de jos, dar am auzit ca este normal, din cand in cand simt furnicaturi (asta inseamna ca se recupereaza..dar cam in 6 luni voi simti ceva). Iau vitamina B ca sa ajut nervul sa isi revina. Rezultatul interventiei as spune ca este cel dorit, fizionomia chiar mi s-a schimbat.
Inca port aparatul si cred ca pana in primavara-vara nu il dam jos. Nu pot deschide larg gura si nici nu ar fi indicat. In afara de atunci cand mananc (supa facuta cu blenderul, iaurt, chestii moi moi) am doua elastice care imi tin dintii apropiati ca sa se obisnuiasca asa. Arata frumos..am mare incredre in mine acum..rad mereu cu dintii la vedere:)..dar am fost fooarte speriata mult timp. Daca nu aveam persoane optimiste care m-au binedispus si mi-au fost alaturi..nu imi reveneam. Ce a fost cel mai traumatizant..statul in spital..si lipsa comunicarii. Doctorul este unul bun..multi il cunosc..dar foarte tacut!!
Pentru didi01:
Fa tot posibilul sa te simti confortabila in spital..sa fie mereu cineva cu tine si sa..fii dragutza cu personalul..Daca ar fi fost posibil in Romania-Bucuresti, as fi facut operatia intr-o clinica particulara. As fi platit cat era nevoie, numai sa stiu ca nu o sa am stresul "ala" si voi fi tratata dragut de toata lumea..
Urme inca am la colturile gurii..dar vor trece. Dr ortodont spune ca totul va trece..pt ca sunt tanara. Si il cred:)
0
30-12-2009, ora 22:17
didi01
Nu este medic/terapeut
didi01
pt 1001nopti

zi-mi doar daca te-ai operat la bucuresti?
pe mine ma ingrozeste faptul ca ar putea sa fie mai multe interventii, adica mie mi-a spus de una si buna
si partea cu recuperarea vad ca merge destul de greu, eu nu pot sa lipsesc nici de la lucru foarte mult...nu stiu sincer cum o sa fie... cat timp ai avut maxilarul legat ??
0
31-12-2009, ora 11:55
1001nopti
Nu este medic/terapeut
1001nopti
Da, m-am operat in Bucuresti, in cladirea de pe Plevnei nr19. Recuperarea merge incetisor, eu m-am si umflat foarte tare la fata, alte fete nu mai aveau nimic vizibil dupa ce ieseau din spital. Am stat in concediu 3 saptamani..Nici eu nu puteam sta mult..dar eu chiar m-am recuperat greu. Intreaba-ti medicul sincer cat dureaza si care sunt pasii recuperarii. Mie mi-a exagerat in minus si am avut de pierdut (psihic vorbind).
Dr bucur am vazut ca prefera sa tina cu dintii legati mai mult timp, dr meu mi-a dat drumul cand am iesit din spital, dar si acum am elastice..dar nu se mai vad!
0
16-01-2010, ora 00:34
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Buna, si eu am aceeasi problema..port aparat dentar de 2 ani...si e foarte probabil k in vara sa fac operatia, dar mi-e foarte frica. Daca dintre cei care au facut aceasta operatie imi poate da cineva un id de mess pentru a-mi oferi mai multe detalii, va rog sa-mi lasati un mesaj. Va multumesc.
0
16-01-2010, ora 14:00
marinela44
Nu este medic/terapeut
marinela44
Buna, tuturor voua! Sper, 1001 nopti ca stai ok, DIDI- ca ai facut interventia...Vad ca va ganditi prea mult la partea "problematica" a operatiei. Uitati asta! Sentimentul de normalitate castigat este incomensurabil mai important decat restul. Eu sunt extrem de multumita, din toate punctele de vedere. Sper ca cei care m-au contactat au primit raspunsurile mele trimise in particular. -*



(*modificat de administrator)
0
21-02-2010, ora 18:02
didi01
Nu este medic/terapeut
didi01
pt someone367

am facut operatia de aprox o luna, din fericire totul a decurs foarte bine, acuma sunt in recuperare
saptamana viitoare imi deblocheza maxilarul si mandibula, perioada de dupa este grea, chiar foarte grea, dar toate trec.si raman doar lucrurile bune :)
0
22-02-2010, ora 18:03
someone367
Nu este medic/terapeut
someone367
wow! sooper!

DUMNEZEU ESTE MARE!

ma bucur mult pentru fiecare caz care aud ca se rezolva!

sper ca in curand sa scriu si eu impresii post operatorii
0
07-03-2010, ora 10:53
didi01
Nu este medic/terapeut
didi01
buna tuturor

am o problema si as ruga pe cei care au fost operati sa imi raspunda, dupa cum am scris am fost operata acum am de o saptamana gura deblocata, teoretic as putea sa mananc, practic e foarte greu
mai greu decat ma asteptam oricum am facut progrese.deci in timp o sa reusesc, PROBLEMA mea este ca nu pot sa deschid gura, o lingura mare nu incape in gura.as vrea sa imi spuneti daca si la voi a fost asa.daca in timp ati reusit sau deschizatura la gura ramane mai mica ? nu pot sa imi dau seama si sunt destul de speriata, oricum e mult prea mica, am incercat sa fortez dar nu merge si nu vreau totusi ca fortez prea tare.Va rog sa imi raspundeti
0
07-03-2010, ora 14:41
1001nopti
Nu este medic/terapeut
1001nopti
:) Stai linistita, asa cum mi-a zis dr meu, "totul se vindeca, pt ca esti tanara!". Si acum, dupa 3 luni de la operatie nu deschid gura cum o deschideam inainte! La inceput beam numai cu paiul, desi dr imi spusese ca incep sa mananc cu lingurita (pt ca oboseam sa duc lingurita la gura..si incarcata doar jumaate:))
Incet, incet o sa te lase sa deschizi gura. Cand mai mergi la control, intreaba daca ai voie sa incerci din ce in ce sa deschizi mai tare..mie mi-a zis ca trebuie sa fortez cate putin ca sa nu raman cu deschizatura mica. Din cat am inteles, unde se vindeca locul se strange carnea..si nu trebuie lasata asa. Curaj..ca o sa treaca! Am fost mai speriata decat oricine..dar acum nu mai sunt chiar asa:)
0
27-04-2010, ora 08:46
george 05
Nu este medic/terapeut
george 05
Buna ziua, am o fetita de 2 ani si jumatate care are muscatura inversa iar medicul stomatolog de aici (eu fiind din provincie)mi-a spus sa merg la Bucuresti.Daca puteti sa-mi recomandati o clinica specializata pe astfel de probleme(prognatism) si eventual costul tratamentului.Va multumesc anticipat.
0
28-04-2010, ora 12:04
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
Ceea ce cautati este un medic ortodont. Medici cu asemenea specialitate se gasesc in general la majoritatea cabinetelor particulare in colaborare cu acestea. Daca doriti puteti de asemenea sa mergeti la policlinica Eforie, langa parcul cismigiu. Acolo se gaseste catedra de ortodontie a facultatii de stomatologie unde lucreaza medici specialisti si medici rezidenti supravegheati de medicii specialisti.
In privinta pretului va puteti interesa la fata locului, in functie de ce tratament trebuie aplicat fetitei.
0
23-05-2010, ora 14:08
marius0987
Nu este medic/terapeut
marius0987
Buna!
Nu pot decat sa i felicit pe cei care au avut curajul sa treaca prin o asemene operatie, care dupa parerea mea mi se pare foarte complicata.
Urmeaza sa incep si eu tratamentul ortodontic, si din cate am inteles o sa am nevoie de operatie pe ambele maxilare, cu alte cuvinte maxilarul superior va fi sectionat, si adus mai infate, iar mandibula la fel, sectionata si adusa mai in spate.
Ceea ce ma sperie pe mine nu este operatia in sine, ci consecintele ei, am inteles ca poti ramane cu buza paralizata, cel putin o reducerea simtului in ea.
De acea rog pe cei care au trecut deja prin aceasta operatie sa imi spuna cum se simt dupa operatie si chiar au o diminuare a simturilor? -*
Multumesc anticipat!


(*modificat de administrator)
0
05-06-2010, ora 23:28
Roxxuu
Nu este medic/terapeut
Roxxuu
buna. Am 21 de ani si sunt din bucuresti si pe 25 mai am facut operatia despre care se vorbeste. maxilarul de sus mi a fost dat mai in fata cu 9mm si mi s a repozitionat nasul. 24 ore am stat la terapie intensiva, iar apoi timp de o sapatamana ma alimentam printr o sonda baga prin nas pana in stomac. Psihic am fost praf deoarece nu m am interesat dinainte in ce consta exact operatia si perioada de dupa si mi a fost foarte greu. Sunt mai bine acum, sunt inca umflata si inca putin demoralizata. Zona din jurul nasului si buza superioara nu le simt si am inteles ca va ma fi asa un timp.. Se vede diferenta, este enorma, acum dintii mei calca perfect unii pe a;tii, iar la fata m am schimbat putin. Imi este totusi greu sa mananc si am inteles ca va fi greu si dupa ce imi desface dintii. Este adevarat ca merita o astfel de operatie, dar trebuie sa ai taria sa treci peste si ai sa ai multa lume alaturi. Cine a mai facut aceasta operatie si a trecut si peste perioada asta de recuperare...va rog lasati comentarii, sunt foarte curioasa daca in final o sa fie bine...daca va simtiti buza, in cat timp v ati desumfla, orice detaliu minor, daca puteti deschide gura, orice detaliu minor...va rog. -*

(*modificat de administrator)
0
19-08-2010, ora 11:08
tudor23
Nu este medic/terapeut
tudor23
Buna!Poate cineva dintre cei care s-au operat la dr.bucur sa-mi spuna cat a costat interventia chirurgicala pt ca am auzit o gramada de variante si nu stiu ce sa cred!
0
21-08-2010, ora 15:22
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Buna. Si eu as dori sa stiu cat costa aceasta interventie. Va rog sa imi raspundeti. Va multumesc.
0
26-08-2010, ora 22:50
marius0987
Nu este medic/terapeut
marius0987
Buna!
In general nu e exagerat de scumpa interventia, pe mine de exemplu operatia finala ma costa in jur de 30- 40 milioane lei vechi, insa daca e un caz mai simplu poate fi mult mai ieftin. Mai scump e tratamentul ortodontic decat operatia in sine. Daca aveti asigurare de sanatate o sa va scoata mult mai ieftin.
0
27-08-2010, ora 00:11
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Multumesc frumos pt informatie.
0
27-08-2010, ora 09:53
alex75
Nu este medic/terapeut
alex75
marius0987 cand ai facut operatia si cum te simti?
0
27-08-2010, ora 10:16
marius0987
Nu este medic/terapeut
marius0987
Inca nu am facut operatia finala, o sa o fac peste 1 an, 1 an jumate, in functie de cat de repede progreseaza tratamentul ortodontic.
Dar am avut o interventie chirurgicala pentru largirea maxilarului. Interventia e asemanatoare cu operatia finala, diferenta consta in faptul ca maxilarul nu e taiat complect ci doar partial.
Cat despre perioada postoperatorie pot sa spun ca a fost usor, nu au existat dureri, mai neplacut este cu alimentatia, in rest e bine. Am o luna jumate de la operatie si m-am vindecat complect.
In timpul in care am fost in spital am cunoscut mai multe persoane care s-au operat nu doar de prognatism, ci si de retrogradism mandibular, sau de alte anomalii dentomaxilare, si toti s-au simtit bine, imediat dupa operatie erau pe picioarele lor.
Nu e chiar asa de grea operatia precum pare, sunt alte operatii care sunt cu adevarat grele.
Trebuie doar sa fiti optimisti si sa aveti curaj.
0
27-08-2010, ora 11:12
alex75
Nu este medic/terapeut
alex75
"interventie chirurgicala pentru largirea maxilarului" este pe maxilarul de sus? Ti-a fost sectionat si dat mai in fata??
0
27-08-2010, ora 11:17
alex75
Nu este medic/terapeut
alex75
http://www.youtube.com/watch?v=SCaG6ZfXi1s
0
27-08-2010, ora 11:26
marius0987
Nu este medic/terapeut
marius0987
Maxilarul era ingustat, in forma de V, in mod normal e in forma de U, a fost sectionat partial, si taiat pe mijlocul bolti palatine, pe urma mi-au pus un disjunctor care treptat l-a largit in aproximativ 2 saptamani. La urmatoare operatie o sa fie exact ca aia din videoclipul de pe youtube. Deci maxilarul de sus nu a fost dat mai in fata, ci doar largit.
Tu ce tip de interventie trebuie sa faci?
0
27-08-2010, ora 12:43
alex75
Nu este medic/terapeut
alex75
pe ambele maxilare k in videoclip, iti mai face si pe partea de sus dak ai facut interventia asta sau doar pe cel de jos?
0
27-08-2010, ora 13:21
marius0987
Nu este medic/terapeut
marius0987
Da imi mai face si pe parte de sus, e nasol ca o sa il mai taie inca o data, dar asta e. Era imposibil sa faca si largirea si retrognatia.
Daca vrei sa vorbim mai multe, sa facem schimb de opinii putem vorbi -*




(*modificat de administrator)
0
27-08-2010, ora 23:34
tudor23
Nu este medic/terapeut
tudor23
ms mult de raspuns!eu aflasem k operatia costa in jur de 10.000 de euro in romania si dublu afara!de exempu am vorbit cu un ortodont de la clinica particulata si mi-a calculat aparatul dentar la 100mil lei vechi!m-as bucura ca operatia sa nu coste mai mult de 100 in romania!
0
29-08-2010, ora 22:05
marius0987
Nu este medic/terapeut
marius0987
Probabil ca la clinici particulare e mult mai scump, insa la clinici de stat e acceptabil.
Pe mine ambele operatii cu tot cu aparate dentare si disjunctor nu trec de 100 mil lei vechi, iar aceasta suma se plateste pe parcursul tratamentului, in cazul meu pe parcursul a 2 ani.
0
02-09-2010, ora 13:52
alex75
Nu este medic/terapeut
alex75
pt 1001nopti

Buna, cum te simti acum? Da-mi te rog id de mess
0
18-09-2010, ora 23:44
Florentina02
Nu este medic/terapeut
Florentina02
Buna,
Am facut si eu operatia de prognatism mandibular acum 6 luni, in Bucuresti, cei care vor sa afle mai multe le voi raspunde cu placere la intrebari.
0
26-09-2010, ora 16:24
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Buna Florentina, te-as ruga sa imi lasi un id de mess dak se poate k sa vb, deoarece si eu va trebui sa fac aceasta operatie iar informatiile tale mi-ar fi de ajutor. Iti multumesc.
0
28-09-2010, ora 22:13
Florentina02
Nu este medic/terapeut
Florentina02
Ti-am dat eu add pe id-ul care il ai la autor.Daca este cel corect.daca nu..lasa tu id-ul tau si te contactez eu.
Adaugă un comentariu / răspuns
180 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile alăptării asupra dentiției copiilor
  • Mușcătura strâmbă
  •