Prolactina si ATPO marite Excesiv!!!
Buna seara! Ma numesc Claudia, am 31 de ani (1, 60m si 83 kg). Am ajuns in urma cu 1 luna la un medic endocrinolog din cauza unei menstruatii neregulate. Mentionez ca nu am avut niciodata o menstruatie regulata, prima menstruatie fiind in jurul varstei de 12 ani. Inca din copilarie am avut aceste probleme: ciclu menstrual mai mare sau mai mic de 28 zile, uneori lipsindu-mi 1-2 luni. Dereglare care-mi apare o data pe an. Anul trecut am consultat un ginecolog din aceleasi motive, doar ca un pic mai grave: o menstruatie prelungita la 2 saptamani (sangerare mica cantitativ, sange neoxigenat), urmata de un tratament recomandat cu Duphaston la care consider ca nu am raspuns. Sangerarea nu s-a oprit, in schimb s-a transformat intr-o menstruatie normala. Timp de aproape un an nu am mai avut nici un fel de probleme. Dupa ce 2 luni la rand (m-am mirat si eu) am avut un ciclu la 28 de zile a urmat o alta menstruatie de 2 sapt. M-am tratat cu acelasi Duphaston, rezultatul fiind identic. Am decis sa consult si un endocrinolog. Am mentionat ca am oscilat in greutate in ultimii 5 ani. Acesta fiind apogeul, din nefericire. Rezultatele ingrijoratoare nu le-am putut discuta cu medicul. Din motive personale acesta este in concediu pana luna viitoare. Analizele solicitate de medic sunt: Tsh -3.30 (0.3-4.50), Ft4 1.0 (0.8-2.0), Atpo - 365.90 (0.0-20.0), Fsh - 13.80 (3-22.0), Prolactina - 25.30 (1.2-19.50), Estradiol -19.19 (12, 5-500- faza ovulatorie), free testosteron - 2.24 (0.4-4.2). Valorile din paranteza sunt valorile biologice de referinta ale laboratorului. Am inteles ca Atpo marit reprezinta boala autoimuna a tiroidei, dar prolactina avand in vedere ca nu-s insarcinata n-o pot explica. Mentionez ca volumul sanilor mei este MULT peste medie. iNTREBARE: imi puteti spune cateva lucruri despre aceste valori marite avand in vedere cele mai sus spuse? Astept o 'mica' edificare pana ajung la medicul endocrinolog. Va multumesc din suflet pentru rabdarea de a-mi citi cele cateva randuri. Sanatate si numai bine!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune: