Pseudomonas in gat

29-03-2018
GeorgianaBedreag
Nu este medic/terapeut
GeorgianaBedreag
Buna ziua! Am o fetita de 2 ani si 3 luni care in urma numeroaselor otite am decis sa ii montam aeratoare. La doua saptamani de la operatie i-au aparut niste puncte albe pe amigdale. Medicul orl-ist a spus ca este puroi iar medicul pediatru ca ar fi afte. M-am hotarat sa ii fac un exudat, la care mi-a iesit bacilul pseudomonas. Am repetat exudatul la alte 4 laboratoare si mi-a mai iesit inca o data. Specific ca nu i-am dat copilului tratament cu antibiotic deoarece ea nu are simptome, punctele albe de pe amigdale au fost tratate cu aciclovir si tantum verde spray. Va rog din suflet sa imi spuneti ce este de facut, daca o poate afecta cu ceva bacilul pseudomonas si daca se transmite. Mumtumesc anticipat!
2 comentarii
1
29-03-2018, ora 18:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este un copil cu dereglari digestive, face reflux gastro-esofagian in somn, acesta este motivul de ce face frecvnet raceli si acele otite, fiindca acidul gastric ajuns noapte in gat.. irita laringele, faringele, amigdalele, mai sus in rinofaringe.. mareste polipiii si infunda trompa lui eustache
primul lucru care trebuie facut.. analizat Unde ati Gresit cu Alimentatia. incepand de la nastere, la 6 luni la diversificare.
daca rezolvati cu alimentatia se rezolva automat toate problemele ORL
0
29-03-2018, ora 20:21
GeorgianaBedreag
Nu este medic/terapeut
GeorgianaBedreag
Multumesc frumos pentru raspuns. Am luat in calcul si problema refluxului si i-am administrat o perioada gaviscon dupa fiecare masa insa otite tot imi facea dupa fiecare episod de muci. Problema mea este acea bacterie, pseudomonas care a iesit in gat. Cum o poate afecta si daca se transmite?
Adaugă un comentariu / răspuns