punte dentara

09-09-2011
vicky81
Nu este medic/terapeut
vicky81
Buna ziua! Am si eu o intrebare: De curant am fost la stomatolog si mi-am pus o punte dentara pe partea de sus, insa am o problema, nu am stiut ca puntea dentara pe care mi-o pune dna. doctor este fatetata doar la exterior si am avut surpriza sa vad ca la interior este metalica.Intrebarea este daca aceasta punte se poate fateta si pe interior deoarece este foarte inestetic metalul care se vede cand deschid gura.Specific ca puntea nu este cimentata definitiv este cimentata doar provizoriu si daca se poate as vrea sa stiu daca se poate fateta si la interior inainte de cimentarea definitiva.Va multumesc anticipat.Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
2 comentarii
0
10-09-2011, ora 21:11
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
o punte total fizionomica, fara metal vizibil, presupune refacerea lucrarii existente, o punte semifizionomica nu poate fi transformata in total fizionomica, prin placarea fetei interioare.
tipul lucrarii trebuie discutat si stabilit din start, de la prima sedinta, sau cel tarziu in momentul in care se ia amprenta pentru lucrarea finala.
0
18-12-2018, ora 22:41
Viorel Vio
Nu este medic/terapeut
Viorel Vio
Buna seara! Acum aproximativ 30 de zile mi-am pus o punte dentara in partea de sus formata din 7 dinti, 3 fiind dinti stalpi. Mi s-a pus si putina pasta, desi medicul mi-a spus ca nu cade. In curand trebuie sa ma duc sa o cimenteze definitiv. As vrea sa stiu daca nu o mai cimentez, se poate intampla ceva? Poate cadea sau deplasa in viitor? Sau pot fi afectati dintii stalpi daca nu o mai cimentez? Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul