Puroi (galben si dens) gingie

04-02-2014
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Am o problema la o masea in sensul ca la apasarea pe gingia interioara iese un fel de puroi (galben si dens). Nu curge mult, dar din cand in cand daca apas se observa.

Istoric:
Maseaua a avut nervul scos in urma cu multi ani si a fost plombata. Dupa cativa ani (5) plomba a cazut si fiindca nu am mers la timp pt inlocuire, am facut o gangrena. Mi s-a infectat maseaua si am facut abces. L-am tratat cu Augmentin la recomandarea medicului stomatolog care a intervenit pe canele in prealabil.
Dupa o perioada, am reusit sa combat abcesul iar radiografiile facute nu prezentau semne de infectie. Mi s-a pus o coroana pe acea masea.
Dupa vreo un an si jumatate (maxim 2 ani) mi-a aparut o fistula pe gingia exterioara a maselei in cauza. Prin acea fistula parea ca se scurge un fel de puroi. Am mers la stomatolog si mi-a facut drenaj fara a interveni pe canale in vreun fel.
Dupa o vreme acea fistula a disparut si n-am mai avut probleme.

Din cauza ca intre coroana pusa si dintele vecin era un pic de spatiu, intra mereu mancare iritand gingia. Astfel ca am ajuns sa mi se umfle gingia foarte rau. Am mers din nou la stomatolog, si mi-a dat tratament cu Augmentin. Dupa 5 zile tumefierea a disparut. Insa am ramas cu mici scurgeri de puroi din gingia maselei imbracate. Cam 2 luni am asteptat sa treaca si situatia a ramas la fel.

Doctorul spune ca infectia ar fi doar la nivel de gingie, si imi tot aplica acolo pansamente, dar de 2 saptamani de 'tratament' nu se vad imbunatatiri.

INTREBARE:
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ce poate fi?
Cum se trateaza o infectie la gingie in conditiile in care nu am febra si nu am dureri?
6 comentarii
0
04-02-2014, ora 23:03
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EU miam facut dantura in 1997 inainte de armata in 1998 dupa armata, la un dentist ca al tau care repara si problema revenea dupa care lam schimbat si acesta mia pus pivoti si coroane care mau tinut pana in 2010 cand majoritatea sau distrus si leam refacut iar din 2010 nu am mai avut probleme.Cam asta este sfatul meu.
0
05-02-2014, ora 06:47
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Inteleg ca ma sfatuiesti sa schimb stomatologul. Ok, voi apela la un consult si la alta clinica.

Dar sincer, nu sunt lamurit despre ce poate fi vorba in cazul meu.
Imi aduc aminte ca prin 1997-1998 mi-a fost imbracata o masea in fier si nu am avut probleme. In prezent ma simt excelent in acea zona. In schimb de cand am facut interventia de imbracare a maselei de jos am capatat un fel de infectie.

Repet, nu doare, nu am stari subfebrile. Doar puroi de la gingie cand apas pe ea din cand in cand. Se scurge de sub gingie, nu prezint nicio fistula nimic.
Mai stresant decat a stii ca ai o problema ste sa nu cunosti cauza.

Astept si alte pareri, multumesc.
0
05-02-2014, ora 21:43
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Astazi am mers pentru a face radiografie la maseaua cu problema si supriza!
Nu era doar o infectie la gingie asa cum s-a exprimat medicul stomatolog.
Bine ca am mers din proprie initiativa sa fac radiografia ca altfel cred ca riscam sa agravez si mai mult situatia.

Din studierea rezultatelor, medicul a concluziat ca exista o infectie destul de serioasa la una din radacini, aceasta incepand sa se desprinda deja de tesutul din jurul sau.

Atasez pentru referinta doua radiografii:
http://postimg.org/image/5z1sl4jwl/
http://postimg.org/image/u42i2u479/

Acum medicul mi-a propus doua variante:
1. sa fac tratament timp de 3 zile cu Augmentin de 1mg pentru a vedea daca se imbunataseste situatia (secretia de puroi), dupa care sa imi sectioneze maseaua si sa imi extraga radacina afectata, urmand a finaliza lucrarea prin imbracare (coroana).
2.o alta varianta ar fi scoaterea maselei in cauza.

Ce ma sfatuiti sa aleg?
In primul rand vreau o parere vis-a-vis de prima varianta. Cat de fiabila ar fi? Daca as alege sa scot doar radacina afectata, ce sanse de vindecare ar fi?
Ca sa scot maseaua sincer mi se pare o solutie de ultim resort.
De asemenea ma tem de recidiva! Maseaua a tot facut abces de-a lungul anilor (ba mi s-a umflat obrazul, ba gingia, ba a facut fistula pe gingie, iar acum pare o infectie surda care doar da putin puroi din cand in cand).
Mai cunoasteti cazuri similare cu rezultate bune? Cum au fost abordate in finalizare acele situatii?
De asemenea sunt curios ce cauzeaza aceste infectii? Tratamentul incorect al canalelor? Resturi de mancare sub gingie??

Va multumesc!
0
05-02-2014, ora 22:19
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Dentistul trebuie sa te intrebe daca esti alegic la anumite materiale, si daca nu stii acest lucruri risti eu am preferat sami puna coronite de care am mai avut si la care nam alegie sau care miau fost bune.
0
09-02-2014, ora 08:46
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Ieri am mers la medic, dupa 2 zile in care mi s-a prescris antibiotic. Nu se vad imbunatatiri. Gingia la presare tot elibereaza puroi.

Mi-a umblat cu un aparat cu ac ascutit acolo, pana a iesit sange. A zis ca in felul asta da drumul la infectie, si mi-a aplicat un pansament.


Urmeaza sa revin pt control marti, dar ma indoiesc ca vor fi imbunatatiri. Dimineata secretia de puroi era la fel.
Medicul zice ca va taia maseaua un doua si va extrage radacina afectata de infectie in cel mai rau caz.

Intrebare: ce fel de infectie poate fi? si de ce nu cedeaza cu antibiotic? am atasat mai sus poze de la radiografii unde se vede clar zona afectata.

Multumesc.
0
13-02-2014, ora 16:56
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
UPDATE:

In urma analizei radiografiilor medicul a decis sa-mi extraga una din cele 3 radacini, aceasta fiind afectata de infectie.
Atasez poze cu radacina extrasa, si gaura dupa extractie.
http://postimg.org/image/b9i8srvlx/
http://postimg.org/image/g9fp0q18l/
http://postimg.org/image/4oa46r551/

Nu am avut dureri. Insa am luat preventiv un nurofen, pana s-a dus efectul anesteziei.

INTREBARI:
1. locul unde a fost taiata extrasa si extrasa radacina a inceput sa se "lase" dupa cum se vede in poze:
http://postimg.org/image/ydiplcyx1/
http://postimg.org/image/98walooud/
http://postimg.org/image/we6p7otz9/
http://postimg.org/image/4019nt6f9/
http://postimg.org/image/yz7ohgtz9/

Ce se poate face in cazul asta pentru refacerea aspectului? medicul a zis ceva ca umple locul si acopera cu o coronita fara a face vreo punte, existand suport prin cele 2 radacini ramase ale maselei. vreau o alta parere de la cineva in domeniu, va rog.

2. radacina extrasa este "mancata" de infectie dupa cum se vede si in pozele atasate. tinand cont de aspect, evolutie (persista de mult timp), in urma extractiei, ce sanse de vindecare completa am? era mai bine sa scoata toata maseaua?? din radiografiile atasate mai sus medicul a spus ca infectia este doar la una din radacini, si nu este nevoie de a scoate toata maseaua.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •