Puroi la masea

275 comentarii 1 2 ..... 8910 Înainte ›
0
05-10-2012, ora 14:59
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
sincer...eu as merge deja la medic...se pot imtampla multe necazuri..
0
20-10-2012, ora 10:09
heart
Nu este medic/terapeut
heart
Buna ziua!Acum 2 ani, ma durea maseaua de jos din partea stanga pt. ca era cariata, am fost la dentist, mi-a facut-o pe aceasta si celelalte care nu erau inregula.In vara aceasta m-a apucat durerea din cauza acelei masele de la care a pornit totul si intr-un final mi-a trecut.Acum o luna iarasi m-a durut si mi s-a umflat gingia si ma durea si capul am lasat sa treaca si nu m-am mai dus la dentist pt. era liber.In acest moment a revenit durerea si astazi m-am trezit cu gatul in partea stanga umflat si mi-e cam greu sa inghit...care este problema si ce sa fac?:(
0
22-10-2012, ora 09:32
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
radiografie si vizita la dentist
0
04-12-2012, ora 13:39
dan1991
Nu este medic/terapeut
dan1991
Buna ziua, acum 1 luna si jumatate mi-a fost drenat puroiul din maseaua a treia masele din partea de jos stanga si au fost obturate canalele si plombata definitiv Mentionez ca si nervul a fost scos. De ieri a inceput sa ma doara atunci cand o ating cu limba sau cand apas pe ea. Imi puteti spune va rog daca e in regula sa stau cu ea asa pana saptamana viitoare cand am programare, si daca ar trebui sa iau ceva.Multumesc
0
04-12-2012, ora 18:49
Laurentiu00
Nu este medic/terapeut
Laurentiu00
Buna. Timp de 1 an de zile mi se umfla se muta puroiul de la pura la mucoasa pe partea stanga. si am mers la stomatolog cu maseaua asa umflata foarte tare si cu o radiografie veche de 2 luni. Am luat ampicilina 2 zile si am mers asa umflat la stomatolog si mi-a scoso asa cum era si mi-a pus un tub in gingie, dupa care am venit acasa. Se poate intampla ceva daca maseaua s-a scos in astfel de medii? Mentionez am mai luat antibiotic inca 3 zile dupa si acum mi s-a tras umflatura.
0
06-12-2012, ora 11:59
hashmandel
Nu este medic/terapeut
hashmandel
Buna ziua !

Am si eu o problema cu un molar superior, in sensul ca e spart tot, mai exista peretii doar pana la nivelul superior al gingiei. Se afla in starea asta de aproximativ 7-8 ani, si in urma unei experiente anterioare, total neplacute, in care mi s-a extras o masea cu ajutorul acelei " dalte " si fara efectul anesteziei, am zis ca nu mai merg sa plang pe la cabinete stomatologice. Desi nu am simtit niciodata nici cea mica durere, de 2 zile, parca acel gol din interiorul pulpei s-a umplut cu gingia inflamata. Intrucat presupun ca e stocata o cantitate importanta de puroi acolo, intrebarea mea este simpla: Am vreo sansa sa mi se faca extractia fara sa simt nicio durere ( orice metoda)? Sau, daca se trateaza acel puroi, anestezia isi va face efectul ulterior? Daca ar fi intreaga, nu mi-as face probleme, insa va fi nevoie de acea unealta care mi-a mai provocat clipe de cosmar.
Va multumesc anticipat, si sper la un raspuns care sa imi dea doza de curaj necesara efectuarii extractiei !
0
08-12-2012, ora 12:12
Laurentiu00
Nu este medic/terapeut
Laurentiu00
Buna. Timp de 1 an de zile mi se umfla maseaua si se muta puroiul de la masea la mucoasa pe partea stanga jos. si am mers la stomatolog cu maseaua asa umflata foarte tare si cu o radiografie veche de 2 luni. Am luat ampicilina 2 zile si am mers asa umflat la stomatolog si mi-a scoso asa cum era si mi-a pus un tub in gingie, dupa care am venit acasa si dupa 3 zile am mers de mi-a extras tubul, mentionez maseaua era foarte tricata. Se poate intampla ceva daca maseaua s-a scos in astfel de medii? Mentionez am mai luat antibiotic si antiinflamator inca 3 zile dupa si mi s-a tras umflatura, dar ma doare capul. Pot sa patesc ceva sau ce sa pot face. Daca va rog sa imi raspundeti
0
08-12-2012, ora 12:15
Laurentiu00
Nu este medic/terapeut
Laurentiu00
Si inca ceva nu mai am nici nureri, as fi recunoscator daca as putea primi un raspun. Va multumesc
0
15-02-2013, ora 17:32
iulian93
Nu este medic/terapeut
iulian93
buna seara ! am o problema cu o masea stanga sus, ma supara de doua saptamani aproape..e gaurita tare am luat TADOR, REUPROFEN..doar imi calmeaza durerea pentru o perioada de timp..ma ia durerea noapte..foarte nasol..si cred ca nu e bine sa iau multe calmante..mai bine ma duc la doctor...dar nuj ce sa fac, sa o scot sa o tratez ?
0
03-04-2013, ora 19:19
lavinialavinuta
Nu este medic/terapeut
lavinialavinuta
buna. am 12 ani si in spatele unei masele cariate pe dreapta cred ca am puroi este ca un balonas mic si umflat ma doare extrem de tare si cand incerc sal intep curg 1 sau 2 picaturi de sange cum pot face sa scap de puroi fara a fi taiat de medicul stomatolog.sincer imi este cam frica pt ca am auzit de la o prietena ca daca tio scoate doare ingrozitor.ce medicamente pot lua???
0
02-06-2013, ora 13:26
Rapps
Nu este medic/terapeut
Rapps
buna ziua ! Va rog ajutati-ma si pe mine...acum 2 zile am fost la dentist pentru o extractie-masea...acel medic dentist, pur si simplu era ft ft greu de mana, ma durea ingrozitor..desii imi facuse 2 anestezii...mi-a rupt maseaua, a scos p bucati...apoi, mi-a zis ca au mai ramas 2 radacini...am zis sa stau, trebuie sa suport..dar tragea atat d tare incat simteam ca imi smulge maxilarul..i-am zis sa se opreasca putin, dar degeaba..tot insista..apoi nu am mai suportat..m-am ridicat, si am renuntat...aqm, am ramas cu 2 radacini...nu ma doare absolut deloc...acea masea, fusase tratata...nu mai am nerv la ea...vreau sa stiu daca se poate intampla ceva rau daca acele radacini au ramas acolo ? am sunat alt dentist, si mi-a zis ca nu este nici'o problema...a ramas sa ma duc maine la dansul, sa vedem ce putem face...mie imi este putina frica..pt ca dentisul care a extras maseaua, imi tot spunea ca fac infectii si astea...dar nu am nici-o durere, desii a trecut cv timp d la extractie..la acel dentist, mai fusasem o data pt o extractie..iar dupa vreo 2 luni, mi-a iesit un colt/ciob in sus...se misca, si l-am scos..probabil si aceea era tot o radacina..tot ce vreau sa stiu este daca se poate intampla cv rau, tinanad cont ca au ramas acele 2 radacini inauntru...desii, multi spun ca nu...se poate sta cu ele acolo, sau trb urgent scoase ? astept raspuns...va multumesc !
0
26-07-2013, ora 02:23
madoaremaseaua
Nu este medic/terapeut
madoaremaseaua
Buna ziua. De vreo 2-3 zile am o galma exact intre partea mandibulara superioara si cea inferioara.M-am gandit ca e masea de minte...ma doare cand mestec...cand deschid gura...e masea de minte? sau puroi? nu imi dau seama...dupa locatie as zice ca e masea de minte
0
28-08-2013, ora 13:07
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Dupa locatie si simptomatologie este posibil. Recomad vizita la dentist + radiografie panoramica.
0
31-08-2013, ora 17:23
fluturashhh
Nu este medic/terapeut
fluturashhh
Buna ziua, am o intrebare una dintre masele a facut de ieri colecta de puroi dupa care azi s-a spart gingia.De ieri sunt pe Augmentin la 8h.Pana marti cand poate voi reusi sa ajung la stoma sa mai alaptez sau nu?Multumesc anticipat.
0
02-09-2013, ora 00:24
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Un tratament local ( dranajul colectiei purulente prin dinte ) te-ar ajuta mult mai mult. Atitudinea fata de antibiotic in perioada de alaptare o stabileste medicul pediatru. Pana nu-ti zice ca poti sa alaptezi, ar fi bine sa profiti apelezi la celelalte preparate, dar totusi sa mulgi sanii, dar laptele sa il arunci.
0
02-09-2013, ora 09:45
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Augmentin poate fi administrat in siguranta pe perioada alaptarii. El se excreta in cantitate foarte mica in laptele matern, in toate studiile efectuate nu au fost remarcate efecte negative asupra copilului alaptat. Trebuie sa fiti avizata, ca orice proces inflamator determina o diminuare, uneori chiar o disparitie a laptelui. Subscriu la sfatul doamnei doctor Dragomir, tratamentul endodontic va permite eliminarea infectiei prin dinte (o parte din ea), va scurta mult evolutia si va grabi procesul de vindecare. In acest mod scad si riscurile de afectare a productiei de lapte.
0
02-09-2013, ora 18:53
fluturashhh
Nu este medic/terapeut
fluturashhh
Multumesc pt raspuns.Stiam de la pediatru ca pot lua Augmentin in timpul alaptarii, dar nu stiam daca din cauza infectiei mai pot alapta.M-a speriat faptul ca infectia a iesit prin gingie, si nu prin masea.Oricum in seara aceea am fost la dr si mi-a drenat infectia urmand sa merg pt extractie dupa aceea.Drenajul s-a facut tot prin gingie pt ca pe canale aveam plombe foarte bine puse care nu cedau aparaturii.Multumesc inca o data.
0
12-10-2013, ora 15:11
sav47
Nu este medic/terapeut
sav47
Buna ziua!

In urma cu 2 saptamani am avut niste dureri in zona unei masele pe care le-am oprit cu un calmant obisnuit. Astazi dimineata m-am trezit cu jumatatea stanga a fetei umflata, dupa ce in seara precedenta am avut dureri de cap si ameteli. Initial nu am dat importanta durerii de cap, crezand ca a fost cauzata de curent.
Momentan umflatura s-a mai redus fara a recurge la vreo solutie, insa tot este sesizabila. Nu reprezint dureri la nivelul ei, doar ma jeneaza pentru ca nu sunt obisnuit. Nu tind sa cred ca as avea puroi pentru ca in aceste 2 saptamani de la incident nu am mai avut nicio durere. Citind comentariile de mai sus, am corelat aceasta situatie cu posibilitatea de a avea vreo infectie.
Mentionez ca nu am cum sa ajung prea curand la un control datorita faptului ca nu ma aflu in tara, si nici nu pot apela la medicii de aici deorece nu am asigurare medicala. Un sfat ar fi de folos.
O zi buna si sanatate la toata lumea!
0
30-06-2014, ora 15:08
mariusicaa
Nu este medic/terapeut
mariusicaa
Buna ziua.Am si eu o problema cu o masea acu 2 saptamani am avuto umflata am luat antibiotic si dupa 3 zile sa desumflat si nu ma mai durut..Dupa 2 saptamani in momentul de fata o inceput maseaua sa fie amortita si nu o pot atinge si simpt ca se umfla iar.. ce sa mai fac si de data asta sa iau iar Antibiotic?? asa repede sa dus efecutl de atunci?Subscriu ca maseaua o fost lucrata acu ceva timp si sa rupt si acum e cariata in interior...Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns...:((9
0
03-12-2014, ora 03:53
Diana9406
Nu este medic/terapeut
Diana9406
Buna ziua, mi sa umflat toata partea stanga a fetei...ma doare foarte tare gingia, este umflata si acopera cumva ultima masea...am inceput sa iau antibiotice..insa nici un efect... nu pot sa beau apa, nu pot sa mananc, nu pot sa dorm. Ce se intampla...este puroi...trebuie scoasa maseaua?..cum sa fac sa scap de durerile astea ingrozitoare?
Multumesc!
0
03-12-2014, ora 22:48
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Luati si antiinflamator ( tip nurofen, ketonal ) daca nu sunteti alergica sau nu sunt alte probleme. Faceti radiografie si mergeti la medic, sa decideti cand scapati de masea, daca e cazul de extractie/ de tratament. Spalati bine zona si eventual clatiti cu apa de gura; aveti putina rabdare, o sa se amelioreze.
0
08-12-2014, ora 05:31
szrtech
Nu este medic/terapeut
szrtech
Buna ziua, am 18 ani, si am si eu probleme cu o masea ( partea stanga ).
Ideea e in felul urmator, de 4 zile nu pot manca nimic pentru ca nu pot deschide gura de durere, mii sa creeat o punga tare in josul maxilarului, si mii sa umflat si falca.
Am fost la doctorita mea de familie, mi-a recomandat sa iau Amoxiklav si Brufen, am stat 3 zile cu tratamentul acesta, si pana la urma m-am hotarat sa merg la spitalul judetean, din pacate, cum am venit asa am plecat ( doar cu o trimitere la chirurgie stomatologie ).
Mentionez ca de 4 zile eu fac nopti albe de durere, medicul ORL mi-a spus sa iau Oxacilina ( 2 la 4 ore ).
Durerile mele sunt de genul : Dureri ingrozitoare de cap, ureche, masele, gat. Am facut si febra 2 zile, a 3-ea zi am vomitat de la atatea medicamente, pentru ca organismul meu nu a primit mancare ( inafara de iaurt cu banane ) deloc. Eu chiar nu stiu ce sa ma mai fac de durere, un sfat ceva ? Cred ca mi-ar prinde bine.

Ah, am uitat sa mentionez ca acum 4 luni de zile m-am operat la 4 masele in acelasi timp, iar doctorita care ma operat, mi-a spus ca mi-a facut un calmant care se face doar o singura data la 6 luni sau un an ( nu mai tin bine minte )
0
21-02-2015, ora 11:47
Aurelia T
Nu este medic/terapeut
Aurelia T
Buna ziua.Acum 4 luni am avut o punga de puroi la o masea.Am mers la medic si mi-a inlaturat-o apoi mi-a dat un tratament cu antibiotice.Din anumite motive nu am reusit sa urmez tratamentul pana la final iar in cateva zile punaga de puroi s-a format din nou.Ulterior s-a retras insa din acel loc tot continua sa curga puroi mai ales dimineata cand ma trezesc insotit si de o usoara durere in in zona palatului dur care dispare pe parcursul zilei.As putea lua un tratament ca sa rezolv problema fara sa merg la medic???
0
21-02-2015, ora 19:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Nu sunt sanse; fiind o cauza locala, tratamentul adecvat se face la medic, prin tratarea cauzei.
0
16-05-2015, ora 15:57
Eugenia8
Nu este medic/terapeut
Eugenia8
Buna ziua. Momentan studiez in Austria, si am avut in urma cu doua saptamani puroi la masea, cu o umflatura imensa. Am luat Augmentin 7 zile, dupa care umflatura s-a retras. Dupa o saptamana a aparut din nou, m-am speriat si m-am dus de urgenta acasa. Doamna doctor mi-a scos coronita, si mi-a facut drenaj si mi-a desfacut canalele. Eu m-am intors inapoi in Austria deoarece am examene. Intrebarea mea este daca mai pot rezista inca 2 saptamani fara sa-mi reapara puroiul. Mentionez ca acum canalele sunt deschise si am grija de fiecare data cand mananc sa nu le "astup". Ar trebui sa continui cu antibioticul pana ma intorc in tara? Doamna doctor mi-a spus, ca vom stabili peste doua saptamani daca va trebui sa-mi curat puroiul de la radacina (chirurgical), astfel incat sa salvam maseaua sau in cel mai rau sa facem extractie.
0
21-08-2015, ora 18:17
stefya
Nu este medic/terapeut
stefya
Buna ziua, am o problema si as dorii o parere sincera!!am o masea cariata si un abces in dreptul acesteia la gingie, am aceasta problema de vre-o 7 luni si tiN sa mentionez ca de 2 luni merg la dentist in fiecare luni, miercuri si vineri, Donmnul Doctor sustine ca imi trateaza maseaua pt a o salva doar ca abcesul este foarte mare si nu mi-a trecut cu toate ca am tinut cont de parerea dansului si am luat antibiotice si antiinflamatoare dar tot nu se obs nici un rezultat in aceste 2 luni, acum o saptamana a decis sa imi opereze abcesul la insistentele mele ingrijoratoare insa mi-a lasat rana deschisa si am capatat o infectie mai mare decat inainte iar rana nu mi s-a inchis deloc dupa atata timp, pot spune ca arata rau, am vb cu dansul si mi-a zis ca exagerez, nu am cum sa exagerez cand imi curge non stop puroi din rana deschisa si vreau sa mentionez ca nu am mancat dupa operatie pana a doua zi si am baut apoi supa cu paiul, am luat si antibiotice asa cum mi s-a spus dar sunt intr-o stare deplorabila, doctorul intr-un final acum 2 zile m-a trimis sa fac o radiografie in Bucuresti dar momentan nu mai am bani(stau la 3 ore departe de Bucuresti), va rog ce parere aveti, sa consult un alt medic sau sa merg in continuare la acesta?!si sa merg la radiografie si sa vedem ce decide dansul mai departe!!tin sa mentionez ca am dureri de ochi si urechie si ma doare rana inflamata din care imi curge puroi constant!va rog sa luati si in considerare comentariul meu este URGENT!!!VA MULTUMESC!!
0
12-09-2015, ora 15:47
maria.asin
Nu este medic/terapeut
maria.asin
Buna ziua, va rog sa ma ajutati!
Acum doua zile ma durea un dinte cariat, am fost la farmacie si mi am luat augumentin la indrumarea farmacistei. Akum am falca umflata iar buza de jos jumatate amortita. Ce ar trebuii sa fac?
0
12-09-2015, ora 17:52
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Sa mergeti la dentist :)
0
14-09-2015, ora 22:25
maria.asin
Nu este medic/terapeut
maria.asin
Nu am cum sa merg la un stomatolog pentru ca am deja obrazul umflat. Este vorba despre un dinte cariar jos in partea dreapta a maxilarului.Sunt umflata in coltul gurii iar jumatate de buza din partea de jos este mai tot timpul amortita.Este normal?
Mentionez ca i.au augumentin 1g de 4 zile.
0
15-09-2015, ora 00:23
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Nu este normal si nici ok. Trebuie sa va vada un medic sa dreneze infectia intr-un fel sau altul. Nu prea inteleg ce treaba are faptul ca aveti 'deja obrazul umflat' cu imposibilitatea de a merge la dentist.
Sincer este o problema foarte grava si NU este cazul sa va trateze farmacista sau dv acasa. Nu e rau ca ati luat augmentin, dar pentru binele dv trebuie sa ajungeti la un medic dentist.
Adaugă un comentariu / răspuns
275 comentarii 1 2 ..... 8910 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar aftele bucale?
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •