Putin ajutor va rog - extractie molar la 14 ani
Din nefericire trebuie sa imi extraga o masea care e inaintea maselei de minte(partea de jos) si am doar 14 ani :( acum ce sa fac 1) sa imi pun un implant dar am auzit ca doare enorm de rau sau 2) sa imi pun un aparat dentar si asa sa imi apropie dintii si sa nu se vada ca e masea lipsa?
2 comentarii
In primul rand, la 14 ani nu ai inca maselele de minte erupte. Inteleg de aici ca trebuie sa ti se extraga unul din molarii definitivi.
Nici un doctor ortodont din lumea asta nu-ti va pune un aparat dentar pentru ceea ce vrei tu si nici operatie de implant la varsta asta. Probabil ca medicul iti va recomanda sa lasi acel spatiu gol pana pe la 18-20 de ani si atunci sa faci operatie de implant. Te asigur eu ca nu doare. Eu am 6!
Dar de unde stii tu ca trebuie scoasa acea masea? Poate se mai poate trata inca. Mergi la un medic bun poate ti-o salveaza.
Si era sa uit! Ingrijeste-ti restul dintilor cu atentie ca altii nu mai primesti!
Nici un doctor ortodont din lumea asta nu-ti va pune un aparat dentar pentru ceea ce vrei tu si nici operatie de implant la varsta asta. Probabil ca medicul iti va recomanda sa lasi acel spatiu gol pana pe la 18-20 de ani si atunci sa faci operatie de implant. Te asigur eu ca nu doare. Eu am 6!
Dar de unde stii tu ca trebuie scoasa acea masea? Poate se mai poate trata inca. Mergi la un medic bun poate ti-o salveaza.
Si era sa uit! Ingrijeste-ti restul dintilor cu atentie ca altii nu mai primesti!
Eu ti-as recomanda macar un consult la un ortodont. Desi nu sunt medic stomatolog, faptul ca am cateva masele lipsa m-a facut sa caut alternative iar primul lucru pe care o sa il fac o sa ma duc la ortodont cand decid sa ma apuc. Maselele din spate se pot aduce intr-adevar in fata cu aparat dentar, doar ca dureaza mai mult si na, banuiesc ca depinde si de situatia fiecaruia. Dar, eu mai bine as sta 3 ani cu aparat dentar decat sa imi pun implant. Nu o fi durand, dar tot mai buni sunt dintii tai naturali. In fine, ortodontul iti va spune daca se poate face lucrul asta in cazul tau acum sau mai tarziu, iti va prezenta si riscurile, si ai sa decizi impreuna cu familia ta. Dar, sa nu te astepti ca un dentist sa te trimita la ortodont, pt ca in cazul ala nu ii iese lui nciun ban... Cam asa stau lucrurile din nefericire. Mult succes si sanatate!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila