Radiografia în sarcină

31-01-2024
Andreia
Nu este medic/terapeut
Andreia
Bună ziua ieri am fost la stomatolog cu o infecție la măsea sunt însărcinată în 27 de săptămâni și doctorul mi-a făcut radiografie la acea măsea
nu am știut ca nu este permisă în sarcina altfel o refuzam. Ce se poate întâmpla? Sunt foarte îngrijorată :(
2 comentarii
0
31-01-2024, ora 11:00
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
În general, radiografiile dentare implică o doză foarte mică de radiații, iar zonele expuse în timpul unei radiografii dentare sunt limitate la gură și nu includ abdomenul sau zona pelviană unde se dezvoltă bebelușul. În plus, majoritatea cabinetelor dentare folosesc echipamente moderne care minimizează și mai mult expunerea la radiații și, de obicei, se utilizează un sort de plumb pentru a proteja restul corpului.

Cu toate acestea, este adevărat că, în timpul sarcinii, se recomandă evitarea oricărei expuneri la radiații, dacă este posibil, ca măsură de precauție. Dacă radiografia a fost necesară din punct de vedere medical și a fost efectuată corect, cu protecție adecvată, riscul pentru bebeluș este considerat a fi foarte scăzut.

Dacă te simți îngrijorată, cel mai bine este să discuți cu medicul tău obstetrician despre situație. El sau ea îți poate oferi mai multe informații specifice situației tale și te poate asigura în legătură cu sănătatea ta și a bebelușului. De asemenea, este important să informezi orice profesionist medical despre sarcina ta, astfel încât să poată lua măsuri de precauție adecvate în timpul tratamentelor sau procedurilor medicale.
0
31-01-2024, ora 14:18
Andreia
Nu este medic/terapeut
Andreia
Mulțumesc pentru răspuns, mi s-a pus acea vestă și mi-a făcut doar la 4 dinți. O să vorbesc și cu ginecologul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: