Radiografie verificare obturatii.

28-11-2016
ccristyan00
Nu este medic/terapeut
ccristyan00
Buna ziua, recent am scapat de cariile din gura.
Ce radiografii pot face pentru a vedea daca au fost curatate bine de carii, daca exista fisuri, daca exista infectii, daca sunt puse bine plombele sau daca exista alte probleme ?
As vrea sa verific toti molarii daca sunt in regula.
1 comentarii
0
01-12-2016, ora 18:42
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, puteti face trei tipuri de radiografii. Prima se numeste Ortopantomograma (Radiografie panoramica) ce permite vizualizarea in ansamblu a dentitiei si a elementelor maxilo-faciale inconjuratoare.

Al doilea tip de radiografie se numeste radiografia Bitewing. Aceasta este folosita, datorita eficientei in depistarea precoce a cariei dentare (interproximale = carii dintre dinti si ocluzale), in monitorizarea evolutiei carioase, verificarea adaptarii lucrarilor protetice existente si in evaluarea starii de sanatate parodontala.
Pe o singura imagine gasim dinti apartinand ambelor arcade, astfel sunt evidentiate grupe de dinti antagonisti in ocluzie, numarul lor variind cu dimensiunea filmului utilizat.

Al treilea tip de radiografie: radiografia retroalveolara(periapicala). Acest tip de radiografie se indica in urmatoarele situatii:
evaluare initiala pentru efectuarea planului de tratament (status dentar), detectarea cariilor dentare, a infectiilor/ inflamatiilor dentare periapicale, evaluarea starii parodontale, detectarea tratamentelor deja efectuate si verificarea corectitudinii lor si mai ales aceasta radiografie se indica atunci cand se realizeaza tratamente de canal.

O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: