Reactii adverse la antidepresive

39 comentarii 1 2
0
20-09-2012, ora 20:45
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Stai asa, ca acum apare vreuna si spune ca tot eu sunt si Ceapaev...

-))))
0
21-09-2012, ora 10:51
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
@Ciorapel, te faci de ras cu asemenea explicatii, sincer si ti-o spun cu multa compasiune. Explicatiile tale sunt hilare si departe de adevar.

In primul rand faci greseala imensa de a ne trata ca pe niste ciumati, pe cei care luam tratament, ca sa nu repet ca tratamentul nu il luam de capul nostru, ci prescris de medic, fara ca noi sa iti fi facut absolut nimic.
Acesti "noi", putem fi oricine de la femeia care face curat in bloc, pana la doctori, medici, bancheri samd.si am facut "greseala" de a impartasi experiente cu privire la medicamentele luate, efectele benefice s/sau secundare pe care le avem din pricina tratamentului.
Nimeni si nimic in lume, nu iti da dreptul sa ne tratezi asa fara sa ai argumente logice si reale care sa sustina acest "tratament"

Inclin sa cred ca iti pasa tie de pretul nostru platit de atatea medicamente, atat cat imi pasa mie de tribul Tamaio, asta ca sa ne fim intelesi:))

Inca o data, fi atenta la ce scrii, ca te faci de ras.

O zi buna
P.
0
21-09-2012, ora 14:08
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Ma uit la domnul Ceapaev si ce vad, zero subiecte de discutie, numai raspunsuri in aceeasi nota de incrancenata invinuire a psihiatriei, de parca psihiatria l-a imbolnavit! Doamna Ciorapel idem, zero topicuri deschise, in schimb raspunsuri cu duiumul asemanator domnului Ceapaev, ceea ce ma face sa cred ca avem de-a face cu o actiune pe care cei doi nici macar n-o constientizeaza, dar care are un fond psihic asemanator obsesiei maladive.The_Eye a deschis primul topic ca pe un strigat de ajutor si a primit ajutor.Dar se pare ca e mai bine sa aruncam vina pe toata lumea, pe cei care scriu si isi iau medicatia, pe psihiatri, pe medicina, fara sa vedem boala de care suferim si care ar putea in rastimpul acesta in care nu se mai folosesc medicamente, sa evolueze sau poate ca nu, sa mai stagneze un pic, cu o evolutie imprevizibila apoi, oricum mai grea.Sfatul meu este sa mergeti fie la psihiatru, fie la psiholog, dar macar sa fiti consiliati de cineva cu mare experienta clinica, care sa stie mai bine fata de mine sa dea un sfat calificat si de folos.E si acesta un strigat de ajutor, pentru Dumneavoastra!Cu bine!
0
22-09-2012, ora 12:43
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Pulberedestele,

Daca psihiatria era stiinta, vindeca pana acum milioane de oameni...Dar dupa cum se vede peste tot, in toate tarile, nu exista decat oameni care au ajuns dependenti de medicamente, care au dat si in alte boli din cauza efectelor secundare si care tot asa au sfarsit, prin crima, sinucidere sau nebunie, doar ca si-au prelungit agonia.


Degeaba lasi medicamentele cand e prea tarziu (devine si periculos sa faci asta!), cand continui sa traiesti in acelasi mediu, cu aceleasi probleme si persoane care te-au distrus sau te-au transformat si mai ales fara sa apelezie la specialistul care te-ar putea pune pe picioare fara pagube, un psihoterapeut exceptional si care sa stie sa-ti repare psihicul! Acolo, e problema, in psihic si in suflet!


Dar nu e greu sa vezi efectele bolii netratate complet, ci doar cu pastile.. citesti mii de mesaje de pe acest forum si iti dai seama in ce hal ati ajuns mergand doar pe o singura linie. Faceti in continuare temenele chimicalelor, in fond e o risipa de energie sa arati unui bolnav ca are si alte sanse, cand el s-a setat inca de la inceput pe un singur lucru.

Dar vorba cuiva, luati-va in continuare medicamentele, ca le meritati.
0
25-09-2012, ora 12:50
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Se pare ca tot n-ati inteles ce este o stiinta, ca de stiinte se ocupa o anumita disciplina filosofica as zice, si in continuare n-are rost sa mai imi bat capul si sa fac aici un curs cu oameni care nu vor sa invete nimica.La momentul oportun, pe care il voi stabili liber cu medicul, in functie de starea mea psihica, voi reduce treptat medicatia.Cred ca banuiti ca un medic psihiatru scolit si el pe afara, asa, prin SUA, cu o multime de masterate si dr in stiinte medicale, are ceva experienta in tratarea bolnavilor, oricum mai mare fata de a DVS.Si nu in ultimul rand, nu aveti nici un drept stiintific de a conchide despre psihiatrie ca n-ar fi o stiinta, este o stiinta medicala cu certitudine, are toate datele in acest sens.Eu acuma ce sa fac, sa va scriu aici un curs universitar?
0
25-10-2012, ora 19:18
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
pulberedestele: 'Anomia care domneste in Romania, patologia psihiatrica sociala si a muncii, acea psihiatrie de catifea care este indusa de social' FĂRĂ COMENTARII!

pulberedestele

mi-ai trezit simpatie. Simpatie (NU milă!) - deoarece maniera în care te exprimi, te recomandă drept o persoană cu resurse intelectuale strălucitor de cizelate.

Undeva pe alt topic ai scris: 'Puterea cuvintelor este foarte mare, odata am facut o tulburare de conversie si dupa doua ore de discutii am iesit din cabinet, nu exagerez, fara nici o durere somatica, cu acelasi medic curant. Acest medic, cu care fac si tratament si psihoterapie, este un om extraordinar, dotat cu calitati deosebite si care este adeptul unei medicine holistice'. După care revii cu completarea: 'un medic psihiatru scolit si el pe afara, asa, prin SUA, cu o multime de masterate si dr in stiinte medicale, are ceva experienta in tratarea bolnavilor'

Să înţeleg (din aceste rânduri) că ai reuşit să găseşti un specialist, care ÎNŢELEGE CU ADEVĂRAT particularităţile cazului tău ? Dacă DA, mi-aş dori să vorbim în privat (încerc să preîntâmpin potenţialele admonestări referitoare la 'reclamă').
0
27-10-2012, ora 13:46
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Multumesc pentru gandurile si cuvintele frumoase pe care le-ati spus despre retorica mea, din suflet multumesc!Sigur, putem vorbi oricand pe privat despre orice, inclusiv despre medicul meu, care este, asa cum am mai spus, un om deosebit si un medic plin de talent si cu mare aplecare spre pacient.M-a uimit cat tin unii medici la programare, incercand sa se rezume la cazurile platite de Casa de Asigurari, medicul meu fiind unul dintre cei care vede toti pacientii, pana la ultimul, bineinteles, cazurile mai grave, le rezolva si cu ceva psihoterapie si dupa o discutie mai detaliata, la cabinetul sau.Asta nu inseamna ca nu va primi nici o indicatie in policlinica, daca depaseste acel numar de pacienti!Cu stima!
0
05-05-2013, ora 11:56
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Topicul este foarte bun. Şi ar fi fost de mare ajutor - dacă mai mulţi useri ar fi enumerat numele medicamentelor, care i-au pus pe picioare. (Bine, informaţiile acestea se regăsesc disparat în "n" topice deschise pe forum. Dar informaţia valoroasă fiind disparată printre relatări dezlânate, se simte nevoia de sistematizare).


Pulberedestele, aş dori să ştiu de pe urma cărei scheme de medicaţie aţi avut cele mai multe beneficii - versus efecte secundare minore (minore... raportate la beneficii).
0
06-05-2013, ora 11:38
letitia1961
Nu este medic/terapeut
letitia1961
Am citi acest topic!Precizez ca nu am nici o tangenta profesionala cu domeniul psihiatriei, doar propria-mi experienta, drept pentru care va spun fara drept de echivoc:DA, pe mine o medicatie adecvata 'm-a scos dintr-o depreisie' adancita sau mai bine zis diagnosticata dupa moartea tatalui meu, cu toate ca episoade depresive de mica intensitate facusem si inainte, dar nu cu repercursiuni atat de dramatice pentru mine!
Intr-adevar, recunosc ca nu-s vindecata complet, am stari de tristete, apatie, lipsa de actiune, abulie, DAR e cu totul altceva decat luna aceea cumplita dupa moartea tatalui meu.
Tin sa va mai spun ca inverc sa citesc cat mai multa psihologie, self-help, categoric psihoterapia ajuta, DAR daca ai un episod depresiv destul de grav, mintea iti este atat de 'bulversata' sa spunem, incat exclus sa te mai gandesti la motivatii personale, self-help, etc!Cand medcamentele 'te aduc pe linia de plutire' firesc e sa citesti cat mai mult despe boala ta, sa gasesti metode cumva in afara medicatiei care sa te tina pe linia de plutire, as da sfatul acesta tuturor!
Sigur ca medicamentele au repercursiuni, dar exista o balanta!Durerea sufleteasca uneori e mai urata si mai parsiva decat multe alte dureri trupesti.Va expun toatea astea din propria-mi experienta.In plus, un pihiatru nu va avea interesul sa-ti prescrie o medicatie care sa te faca dependent pe toata viata de ele, daca nu este o depresie cronicizata sau grava.Exista totusi o deontologie profesionala!
Cazuri de sinucideri?Garla la TV!Permiteti-mi o opinie personala:ori au fot oameni plini de prejudecati gen(la psihiatru de duc nebunii), ori au combinat medicatia cu alcool, ori n-au respectat exact prescriptia medicului curant!
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul