reactii adverse la ubistesin?

24-03-2012
mak27
Nu este medic/terapeut
mak27
Buna ziua!

Mi s-au administrat 2 anestezii locale dentare (ambele cu ubistesin forte), de la care mi s-a facut rau... a inceput ca o cadere de calciu dar s-a agravat: ameteli, contractii musculare in tot corpul, batai rapide de inima si senzatia ca nu am aer (chair am crezut ca fac stop cardiac!). Am spus unor prietene ce mi s-a intamplat si una din ele mi-a zis ca si ei i s-a facut rau de la o anestezie dar ca atunci era insarcinata... Asta m-a pus pe ganduri si azi am cumparat un test... care, in aprox. jumatate de ora, a prezentat o a loua liniuta, slab... Intrebarile mele sunt:
- tinand cont de reactiile adverse, care apar si in prospect (vezi aici: http://www.sfatmedical.ro/Dictionar_medicamente/UBISTESIN_FORTE_solutie_injectabila), ce sanse sunt sa NU-mi fi afectat sarcina (daca aceasta imi este confirmata)?
- cat de folosita este aceasta anestezie si cat de frecvent sunt intalnire reactiile produse la mine, la alti pacienti? Am remarcat in prospect faptul ca [, ] cabinetul ar trebui dotat si cu masca de oxigen, totusi ei nu aveau... au asteptat Ambulanta...
- cele 2 anestezii au fost administrate sus, pt dintii din fata, stanga si dreapta. Intepatura din partea dreapta ma doare si acum, mai exact ma doare cand muschiul de deasupra gurii este pus in miscare (ex. cand zambesc sau rad). Este normala aceasta durere?
Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
24-03-2012, ora 16:28
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
zici:
"Am remarcat in prospect faptul ca [, ] cabinetul ar trebui dotat si cu masca de oxigen, totusi ei nu aveau"
poate asa ar trebui ?!?
ti-as fi recunoscatoare DACA ai afla si ai si scrie pe forum UNDE, la CARE cabinet stomatologic gasesti..??
o fi...si tare bine ar mai fi...
cele bune,

precizare:
medicul ARE obligatia sa intrebe:
- aveti probleme cu inima????
- sunteti insarcinata?
dar
DACA nici TU NU stiai,
chiar DACA te intreba, raspunsul tau era sigur...NU.
0
29-03-2012, ora 11:12
fiifrumoasa
Nu este medic/terapeut
fiifrumoasa
Interventii ce includ anestezia locala la o femeie insarcinata se evita in primul si al treilea semestru.dar in cazul urgentelor totusi se fac, daca doriti sa pastrati sarcina, cel mai bine e sa descutati cu obstetricianu dumneavoastra.
0
29-03-2012, ora 11:58
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu s-a dovedit ca ubistezinul sa aiba efecte adverse asupra fatului.
Totusi, in primul trimestru de sarcina este bine de evitat orice fel de medicatie daca nu reprezinta o urgenta.

In ce priveste starea de rau este posibil sa aveti spasmofilie (sau poate alte probleme medicale). Spasmofilia este latenta, adica se manfesta doar in anumite situatii... situatii care pot fi declansate de exemplu de durerea simtita la intepatura unui ac de anestezie. Consultati medicul dvs de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul