reactii adverse thyrozol

09-05-2009
cris cris
Nu este medic/terapeut
cris cris
buna, iau tratament de 3 saptamani cu thyrozol cate 3tb de 10 mg pe zi acum 2 zile am fost la medic la control si mi-a scazut doza la2 pe zii.la inceput m-am simtit bine de la tratament dar acum ma simt foarte rau, mi-sa umflat gatul foarte tare si abia respir.dr.a zis ca nu are cum sa creasca asa peste noapte.am medic cam ocupat si nu asi vrea sa il deranjez.. ma chemat la control peste o luna.ce sa fac va rog sfatuiti-ma?este normal sa ma doara inante nu ma durea?va rog ajutor ca nu ma simt bine deloc.va multumesc anticipat
3 comentarii
0
10-05-2009, ora 15:49
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Buna,
am o matusa care ia thyrozol pt.hipertiroidie de 1 an.I s-a umflat rau gitul si s-a ingrasat mult desi ar fi trebuit sa slabeasca iar medicul n-a facut decit sa-i scada doza la10mg/zi.Acum cauta alt doctor.Nu cred ca trebuie sa ia thyrozol timp indelungat.
Eu am hipotiroidie iar dr. mi-a spus s-o caut mai devreme decit sunt programata daca nu ma simt bine.Daca nu ajungi la dr. tau mergi in alta parte.Multa sanatate!
0
11-05-2009, ora 20:40
gege
Nu este medic/terapeut
gege
sall.si eu am luat tyrozol si mi sa umflat gatul f. tare.in acelasi timp mam si ingrasat 8 kg in 6 saptamani dar nu ma deranjat ca oricum eram slaba.apoi mia scazut doza si dupa vreo luna mia zis sa nu mai iau deloc.dar na fost bine.apoi miam schimbat medicul. citeste prospectul la tyrozol.are si efecte adverse.si nu intrerupe tratamentul nici o zi ca apoi degeaba il iei.si mergi la medic de cate ori te cheama ca sati stabileasca doza corecta si sa nu ai probleme.sper ca ai un medic bun.daca nu schimba-l.e tare naspa cu hipertiroidismul.eu am facut tratament cativa ani si pana la urma am ajuns la operatie.aveam palpitatii f mari plus restul simtomelor de hipertiroidism.tiai facut ecograf?e important sal faci.acolo se vede cat de marita ai glanda.si de ce:vascularizata sau noduli.oricum nu neglija.deci... asa am patit si eu..ma durea gatul dar dupa ce am scazut doza a mai trecut.pe mine celelalte simptome m-au deranjat mai tare.si nu stiam mai nimic despre boala ca atunci nu aveam net si medicul nu mi-a explicat tot.multa sanatate si daca mai ai intebari scrie.
0
31-05-2009, ora 13:01
rica.voicu
Nu este medic/terapeut
rica.voicu
eu am facut leucopenie de la thyrozol si acu nu imi mai da nimic, cica sa ma feresc de stres dar ma doare gatul si rau la inghitire, iar glanda sa dublat volumul de cand am inceput tratamentul acu 18 luni pt hipertiroidie. se pare ca nu scapam de operatie cu doctorii astia din Romania, Am fost la 3 profesori dr universitari din Iasi care mi au pus fiecare alt diagnostic.
Adaugă un comentariu / răspuns