recidivare rezectie

07-05-2011
Denisa_Corut
Nu este medic/terapeut
Denisa_Corut
Buna ziua,
In august anul trecut am suferit o rezectie apicala la dintii 1.1 si 1.2. Ulterior acestia precum si ceilalti incisivi superiori au fost imbracati in ceramica pe zirconiu. In urma cu o saptamana am observat ca surura s-a inflamat si a aparut o urma de puroi. am facut o rodiografie alveolara si medicul a spus ca e greu sa-si dea seama daca a recidivat pentru ca nu se vede foarte bine. oricum m-a programat pentru o alta interventie chirurgicala. dintii sunt tratati endo si cu pivot de fibra de sticla. sunt foarte multumita de aspectul lucrarilor pe zirconiu si mi-e foarte frica sa nu se schimbe ceva cu pozitia lucrarilor in urma interventiei, chiar daca nu se va interveni decat la nivelul gingiei. credeti ca v-a avea de suferit stabilitatea lucrarilor in urma altui chiuretaj? multumesc
2 comentarii
0
07-05-2011, ora 21:44
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
singura metoda de indepartare a infectiei fara a strica coroanele deja facute este reinterventia chirurgicala. stabilitatea lucrarilor nu va fi influentata, ci eventual stabilitatea dintilor in sine. o noua rezectie inseamna reducerea cu inca putin a lungimii radacinilor dintilor rezecati. daca coroanele care acopera dintii sunt solidarizate se creste putin stabilitatea dintilor, dar in acelasi timp, daca sunt facute individual, coroanele sunt mai estetice.
0
07-05-2011, ora 22:02
Denisa_Corut
Nu este medic/terapeut
Denisa_Corut
Multumesc pentru promptitudine!
Coroanele sunt facute individual. Si mai am o curiozitate...poate sa fi recidivad din cauza ca nu s-a vindecat? (desi a fost facuta in august rezectia). Sau nu a fost foarte bine realizata rezectia de catre medicul stomatolog? intreb pentru ca dumnealui a spus ca e din cauza ca nu s-a vindecat osul. Nu ma pricep la chirurgie maxilo-faciala, dar nici nu cred ca in 8 luni nu s-a vindecat. Si daca modivul recidivari tine de competenta medicului, as dori sa stiu pentru a nu mai colabora cu dumnealui in viitor. multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns