recidivare rezectie

07-05-2011
Denisa_Corut
Nu este medic/terapeut
Denisa_Corut
Buna ziua,
In august anul trecut am suferit o rezectie apicala la dintii 1.1 si 1.2. Ulterior acestia precum si ceilalti incisivi superiori au fost imbracati in ceramica pe zirconiu. In urma cu o saptamana am observat ca surura s-a inflamat si a aparut o urma de puroi. am facut o rodiografie alveolara si medicul a spus ca e greu sa-si dea seama daca a recidivat pentru ca nu se vede foarte bine. oricum m-a programat pentru o alta interventie chirurgicala. dintii sunt tratati endo si cu pivot de fibra de sticla. sunt foarte multumita de aspectul lucrarilor pe zirconiu si mi-e foarte frica sa nu se schimbe ceva cu pozitia lucrarilor in urma interventiei, chiar daca nu se va interveni decat la nivelul gingiei. credeti ca v-a avea de suferit stabilitatea lucrarilor in urma altui chiuretaj? multumesc
2 comentarii
0
07-05-2011, ora 21:44
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
singura metoda de indepartare a infectiei fara a strica coroanele deja facute este reinterventia chirurgicala. stabilitatea lucrarilor nu va fi influentata, ci eventual stabilitatea dintilor in sine. o noua rezectie inseamna reducerea cu inca putin a lungimii radacinilor dintilor rezecati. daca coroanele care acopera dintii sunt solidarizate se creste putin stabilitatea dintilor, dar in acelasi timp, daca sunt facute individual, coroanele sunt mai estetice.
0
07-05-2011, ora 22:02
Denisa_Corut
Nu este medic/terapeut
Denisa_Corut
Multumesc pentru promptitudine!
Coroanele sunt facute individual. Si mai am o curiozitate...poate sa fi recidivad din cauza ca nu s-a vindecat? (desi a fost facuta in august rezectia). Sau nu a fost foarte bine realizata rezectia de catre medicul stomatolog? intreb pentru ca dumnealui a spus ca e din cauza ca nu s-a vindecat osul. Nu ma pricep la chirurgie maxilo-faciala, dar nici nu cred ca in 8 luni nu s-a vindecat. Si daca modivul recidivari tine de competenta medicului, as dori sa stiu pentru a nu mai colabora cu dumnealui in viitor. multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul