recuperare postoperatorie fistula anala
FD, eu nu am patit ceea ce ai povestit si nici nu cunosc pe cineva cu o astfel de problema. Nu cred ca durerile aparute asa tarziu dupa operatie se pot datora unui pansament. Asa cum am mai scris, operatia nu e de tip "gaura" ci mai degraba "ÅŸanÈ›" in peretele anal. In afara de fistula anala este posibil sa apara sau sa existe si alte probleme precum hemoroizi sau fisuri care genereaza durere. Eu as merge pe mana doctorului si sunt convins ca pana la urmatoarea vizita durerile dispar. Acum depinde de intensitatea lor pentru ca mici dureri am mai avut dar nu le-am bagat prea mult in seama.
Sanatate.
Sanatate.
Duterile sunt constante. Uneori nici in fund nu poate sta. Posibil sa i apara alta fistula? Sau fisura? Fereasca Dumnezeu. Dl dr.spune ca nu are nimic. E speriat ca nu i trece durerea.
Persoana respectiva trebuie sa realizeze daca durerea e legata de operatie sau provocata de altceva. Eu am avut tromboza hemoroidala care imi dadea astfel de dureri. Numai dr Andrei e in masura sa evalueze situatia. Daca nu mai rezista pana la urmatoarea vizita, sunati-l ca va raspunde si vedeti ce e de facut.
Sigur ca fisuri anale pot aparea din nou daca nu sunt respectate indicatiile doctorului cu privire la regimul alimentar si modul de viata.
Daca sunteti din Bucuresti nu e greu sa ajungeti la un consult suplimentar. Sanatate!
Sigur ca fisuri anale pot aparea din nou daca nu sunt respectate indicatiile doctorului cu privire la regimul alimentar si modul de viata.
Daca sunteti din Bucuresti nu e greu sa ajungeti la un consult suplimentar. Sanatate!
Nu e din Bucuresti dar nu asta e problema a facut destule drumuri. El la a 4 vizita renuntase si la mese la recomandarea medicului, deci aproape vindecat apoi i s a intamplat asta. Dupa ce la pansat cand a plecat de acolo s a terminat cu "veselia". Chiar a fost la o saptamana imediat desii era programat peste doua saptamani. Tot din cauza durerii nu a vrut sa stea asa fara sa l vada dl dr. Nu stiu ce sa zic. Eu cu fratele meu n am avut probleme. Slava Domnului. Doar ca ne am cunoscut acolo fiind operati amandoi odata si incerc sa aflu cat mai multe ca sa l pot ajuta cumva. E f greu.
E posibil sa fie hemoroizi pe care dl dr sa nu i fi vazut sau aceasta tromboza despre care nu stiu nimic ca sa pot comenta. O sa i spun sa intrebe la urmatoarea vizita. Trebuie sa existe si pentru el o rezolvare.
O£0, ai avut dreptate. I am scris acum de hemoroizi asa cum mi ai spus tu si intradevar vineri cand a fost dl.dr.a confirmat. A primit o crema si deja se simte f bine. Fara dureri. Iti multumesc pentru toate raspunsurile.
Penultima vizita la dl doctor a fost incununata cu un raspuns mult asteptat
VINDECAT
VINDECAT
Pol7 ma bucur pentru reusita ta. Retraiesc si eu acel moment de bucurie enorma. La mine urmeaza sa ma decid cand sugrum niste hemoroizi. Cel mai probabil la sfarsitul verii. Am zis sa mai las o perioada de respiro. In plus, sunt in concediu si vreau sa ajung si pe un litoral, la soare, baita in mare...cam neplacut cu zgarci in fund. Am discutat si cu domnul dr. si a spus ca am usa deschisa cand ma decid.
Bafta celor care urmeaza sa auda in curand acelasi cuvant linistitor.
Bafta celor care urmeaza sa auda in curand acelasi cuvant linistitor.
Buna seara, ieri m-am operat de fistula gradu 4 Si un abces perianal la dr Sorin Andrei, pana acum totul este bine, dar nu am inteles chestia cu igiena, trebuie spălată operația si in interior sau doar la exterior?
Costel 79 eu am fost operat ca si tine si ma spalam astfel.O sticla de apa plata de copil..daia cu tumburus.pui in ea apa calduta de la robinet la care adaugi sampon Sanosan si amesteci
Apoi apesi pe sticla si te speli cu jetul la anus si la rană
La inceput poate fi putin dureros dar strangi din dinti apoi nu o sa mai simti nimic
Eu asa am facut si acuma la ora asta am rana inchisa si nu mai curge nimic
Fii tare pana la sfarsit si fa asa cum a zis doctorul
La urmatorul control intreaba tot.scrie pe hartie daca uiti...eu asa am facut ca sa fie totul ok
Sanatate multa la toata lumea
Apoi apesi pe sticla si te speli cu jetul la anus si la rană
La inceput poate fi putin dureros dar strangi din dinti apoi nu o sa mai simti nimic
Eu asa am facut si acuma la ora asta am rana inchisa si nu mai curge nimic
Fii tare pana la sfarsit si fa asa cum a zis doctorul
La urmatorul control intreaba tot.scrie pe hartie daca uiti...eu asa am facut ca sa fie totul ok
Sanatate multa la toata lumea
Costel79, poti să iei apa în căușul palmei și să speli ca în modul în care desfunzi chiuveta, ceva de genul. Să se facă presiune cumva asupra ranii/anus cu apa. La noi metoda cu sticla nu a funcționat. Poți să incerci ambele variante cum spunea și Pol7. Sănătate și putere să treci peste toate.
Va multumesc pt sfaturi, o sa vad cu care ma descurc mai bine, ce ma bucur ca la schimbatul meselor azi nu am avut nici o durere fata de ce am pățit la cele 2 op.clasice.
Prietenilor, mi-am facut cont aici doar pentru a va da un mare sfat. Toti care ati avut astfel de problemele, sa nu va treaca prin cap sa mergeti la mare sau la piscina(sa intrati in apa). Pentru multi care habar n-aveti din ce motiv s-a intamplat sa faceti acest abces/fistula, ganditi-va daca ati fost in ultima luna inainte de probleme acolo. In rest sa fiti sanatosi si cam atat. Recomandare? E(sau cel putin era acum vreo 2 ani) un doctor pe la spitalul militar din iasi, cred ca a facut o treaba decenta cu operatia. E foarte bun impotriva hemoroizilor, acolo chiar e smecher dar si scump(la clinica privata). Nu mai stiu cum il cheama dar are parul alb si e pe la vreo 48 de ani, cam agitat dar foarte amabil.
Salutare. Eu am facut fistula cu abces de la cu totul alt motiv decat a scris Trecempeste. Doctorul a spus ca cel mai probabil homoroizii au astupat o glanda anala iar lichidul cu rol de lubrefiere la defecatie nu si-a mai facut treaba. E greu de presupus ca apa din piscina cu diverse bacterii a ajuns sa infecteze interiorul anusului inainte de a ajunge in ochi, nas sau locuri sensibile mult mai expuse. Eu m-am pricopsit cu beleaua in ianuarie deci nici vorba de mare iar la piscina nu merg de fel. In aprilie m-am operat la Dr Andrei iar pe 2 iulie deja faceam baie in mare (primind evident permisiunea medicala). Probabil ca nu toate cazurile sunt la fel. Multumim pentru sfaturi si sanatate maxima.
Buna ziua!
Scriu aici in contextul in care si eu am fost in aceeasi suferinta ca si voi(fistula perianala).Greu...ffff greu..dureri..mese...creme.drumuri la Bucuresti, tiind cont ca eu sunt din Ardeal.Dar pana la sf.totul a fost bine si acum sunt vindecat.Multumesc lui Dumnezeu si Dr.Andrei.A fost un drum lung dar acum sunt bine.
Asadar toti care sunteti acum operati, sa ni va pierdeti speranta caci totul va fi bine.Sunteti pe maini bune cu Dr.Andrei.
Multa sanatate la toata lumea!
Scriu aici in contextul in care si eu am fost in aceeasi suferinta ca si voi(fistula perianala).Greu...ffff greu..dureri..mese...creme.drumuri la Bucuresti, tiind cont ca eu sunt din Ardeal.Dar pana la sf.totul a fost bine si acum sunt vindecat.Multumesc lui Dumnezeu si Dr.Andrei.A fost un drum lung dar acum sunt bine.
Asadar toti care sunteti acum operati, sa ni va pierdeti speranta caci totul va fi bine.Sunteti pe maini bune cu Dr.Andrei.
Multa sanatate la toata lumea!
As dorii sa intreb daca cineva care a avut fistula a avut si hemoroizi interni tratati prin ligaturi (din cate stiu se sugruma hemoroizii cu niste elastice..ceva de genu)
Care este procedura si cat timp dureaza..daca se vindeca repede...
Va multumesc
Care este procedura si cat timp dureaza..daca se vindeca repede...
Va multumesc
Recuperarea după operația de fistula anală durează cca 4-6 săptămâni, depinde de organism și complexitatea operației.
Am văzut aici pe forum ca sunt persoane care s-au vindecat repede dar și intr-un interval mai mare decât cel spus de Dr.
Nu cred ca ambele procedee ( pt fistula și ligatura hemoroizilor se pot face in același timp). Este doar opinia mea.
Sănătate multă!
Am văzut aici pe forum ca sunt persoane care s-au vindecat repede dar și intr-un interval mai mare decât cel spus de Dr.
Nu cred ca ambele procedee ( pt fistula și ligatura hemoroizilor se pot face in același timp). Este doar opinia mea.
Sănătate multă!
Multumesc pt raspuns.
Eu am fost operat de fistula anul trecut.Acum sunt vindecat.Am intrebat daca cineva sia facut ligaturi pt hemoroizi?cat dureaza?in ce consta?te vindeci repede?cate sedinte trebuie facute?
Multumesc
Eu am fost operat de fistula anul trecut.Acum sunt vindecat.Am intrebat daca cineva sia facut ligaturi pt hemoroizi?cat dureaza?in ce consta?te vindeci repede?cate sedinte trebuie facute?
Multumesc
Salut Vam. Si eu m-am operat de fistula perianala acum 4 luni si urmeaza sa scap si de hemoroizi. Am fost programat deja la prima sedinta de ligaturare dupa ce am stabilit cu doctorul Andrei ca se poate face in siguranta dar pana la urma am decis sa ma ocup de ei dupa vacanta de vara, mai exact cand incepe sezonul mai rece. Fata de chinurile prin care am trecut cu fistula e floare la ureche dupa cum spunea medicul din experienta acumulata de la sute de pacienti tratati. Durerile, senzatiile de defecare si jena provocate de sugrumarea lor dureaza intre 2 ore si doua zile pt fiecare hemoroid in functie de marimea acestuia si organismul fiecarui subiect. Nu se pot lega mai multi odata ci cate unul pe rand iar eliminarea tesutului mort impreuna cu elasticul se face in mod natural la cel mult 14 zile de la interventie. Cu pauza de cateva zile se trece la urmatorul. La colectia mea de "margele" e nevoie de circa 5 sedinte. Interventia nu influenteaza prea mult activitatea de zi cu zi. Se merge la munca, se circula cu masina etc. Cam asta mi-a spus domnul dr. Andrei ca se va imtampla.
Bafta si sanatate!
Bafta si sanatate!
Multumesc o£o pentru raspuns!
Deci asa a zis Dr Andrei ca se face numai cate unul pe rand zici?????!!!!!
Pai atunci si eu trebuie sa ma duc de vreo 5 ori la ce zicea Dr Andrei la ultima vizita la el.
O sa ii fac ca doar pe langa fistula e fix nik
La ce zicea Dr Andrei e ca si din cauza hemoroizilor interni se fac fistule.asa ca o sa ii sugrum.. caci nu mai vreau sa mai trec prin ce am trecut cu fistula.
A fost ceva horror
Deci asa a zis Dr Andrei ca se face numai cate unul pe rand zici?????!!!!!
Pai atunci si eu trebuie sa ma duc de vreo 5 ori la ce zicea Dr Andrei la ultima vizita la el.
O sa ii fac ca doar pe langa fistula e fix nik
La ce zicea Dr Andrei e ca si din cauza hemoroizilor interni se fac fistule.asa ca o sa ii sugrum.. caci nu mai vreau sa mai trec prin ce am trecut cu fistula.
A fost ceva horror
Buna seara,
Cat timp ați avut usturimi atunci când aveați scaun? Doar in prima săptămâna sau pana s - a format țesutul nou?
In privința consistenței, scaunul era format dar moale sau era pur și simplu moale/ pastos?
Cat timp ați avut usturimi atunci când aveați scaun? Doar in prima săptămâna sau pana s - a format țesutul nou?
In privința consistenței, scaunul era format dar moale sau era pur și simplu moale/ pastos?
Buna seara,
Cateva zile doar, maxim o saptamana am avut eu. Tesutul nou se formeaza repede, e testut granular care nu are terminatii nervoase in el, asa ca nu doare.
Scaunul ideal ar trebui sa se adune in gramajoara atunci cand ajunge in WC. Nu ar trebui sa fie niciun efort ca sa treaca.
La mine functioneaza foarte bine cerealele dimineata, cate un mar sau un fruct in timpul zilei si evident fara excese de branza, prajeli sau orez.
Sanatate!
Cateva zile doar, maxim o saptamana am avut eu. Tesutul nou se formeaza repede, e testut granular care nu are terminatii nervoase in el, asa ca nu doare.
Scaunul ideal ar trebui sa se adune in gramajoara atunci cand ajunge in WC. Nu ar trebui sa fie niciun efort ca sa treaca.
La mine functioneaza foarte bine cerealele dimineata, cate un mar sau un fruct in timpul zilei si evident fara excese de branza, prajeli sau orez.
Sanatate!
Mulțumesc pentru răspuns!
Nu am avut probleme cu scaunul. Nu am simțit nicio problema sau disconfort cu scaunul încă din prima zi, , numai ca acum la cca 10 zile de la operație am uneori usturimi după evacuare pentru câteva secunde si apoi dispar. Lucrul acesta ma nelinisteste oarecum :-(
Scaunul este moale, uneori format... alteori neformat, dar moale și fără dificultăți de evacuare.
Mănânc multe legume, cereale dimineața, beau apa...și cred ca și uleiul de parafina înmoaie mult bolul fecal...,
Sănătate tuturor!
Nu am avut probleme cu scaunul. Nu am simțit nicio problema sau disconfort cu scaunul încă din prima zi, , numai ca acum la cca 10 zile de la operație am uneori usturimi după evacuare pentru câteva secunde si apoi dispar. Lucrul acesta ma nelinisteste oarecum :-(
Scaunul este moale, uneori format... alteori neformat, dar moale și fără dificultăți de evacuare.
Mănânc multe legume, cereale dimineața, beau apa...și cred ca și uleiul de parafina înmoaie mult bolul fecal...,
Sănătate tuturor!
Salut.
Fiecare om are un organism diferit..asa ca fiecare ne vindecam mai repede sau mai tarziu.Regimul de care zicea dr Andrei trebuie respectat dupa operatie dar si dupa vindecare...nu numai pt rect ci si pentru intregul tub digestiv incepand de la gura pana la rect.
Este fff sanatos.asa ca puteti sta linistiti dr Andrei e un profesionist.
E normal sa ai dureri.usturimi...disconfort...doar e taiat in rect inauntru in fund.
Daca consumi prea nult ulei de parafina e normal sa iasa mai moale.
Sanatate la toti
Fiecare om are un organism diferit..asa ca fiecare ne vindecam mai repede sau mai tarziu.Regimul de care zicea dr Andrei trebuie respectat dupa operatie dar si dupa vindecare...nu numai pt rect ci si pentru intregul tub digestiv incepand de la gura pana la rect.
Este fff sanatos.asa ca puteti sta linistiti dr Andrei e un profesionist.
E normal sa ai dureri.usturimi...disconfort...doar e taiat in rect inauntru in fund.
Daca consumi prea nult ulei de parafina e normal sa iasa mai moale.
Sanatate la toti
Mulțumesc pentru răspuns!
Sa fim sănătoși cu totii!
Sa fim sănătoși cu totii!
Salut!
Care este evoluția voastră postoperatorie? Mai sunt persoane recent operate?
Cum decurge toaleta plăgii, dar pansamentele?
V-ați confruntat cu vreo problema majora? Scurgeri, mâncărimi, sange, usturimi?
Câte scaune reușiți sa aveți pe zi?
Care este evoluția voastră postoperatorie? Mai sunt persoane recent operate?
Cum decurge toaleta plăgii, dar pansamentele?
V-ați confruntat cu vreo problema majora? Scurgeri, mâncărimi, sange, usturimi?
Câte scaune reușiți sa aveți pe zi?
Buna dimineata. Pentru cei care sunt operati de cel putin 4 luni, pana cand v-ati pansat si ati pus crema? La ultimul control din iunie dl dr.nu ne-a mai chemat la control decat peste 2 luni. Asta insemnant ca s-a vindecat. Ajungem in septembrie insa pana atunci as vrea sa stiu daca ati continuat cu pansarea si cremele si pana cand. Sanatate tuturor.
La mine pansarea a durat doua luni de la operatie iar cremele sase luni de la operatie. O zi dermazin o zi cutaden. Eu mai am o luna de tratament. Un gand bun si o vorba pt cei operati recent. Nu bagati in seama orice usturime sau scurgere ori sangerare minora. E perfect normal ce se intampla acolo. Doctorul a facut treaba foarte buna. Nu va nelinistiti. O sa fie bine. Trebuie doar sa respectati indicatiile primite de la dansul.
Sanatate!
Sanatate!
Buna dimineața,
Din câte am înțeles operația trebuie sa se prindă/ sa se umple cu țesut nou de la interior spre exterior.
Asta înseamnă din adâncimea plăgii spre suprafața ?
Cât timp( zile, săptămâni) ați masat marginile operației, la orificiul extern unde a început incizia ?
Ați simțit marginile exterioare întărite?
Eu masez și câte 20 de minute la fiecare pansare. La prima atingere pare dura zona dar se înmoaie o data cu masajul. Încă simt tare linia / marginea invidiei.
Din câte am înțeles operația trebuie sa se prindă/ sa se umple cu țesut nou de la interior spre exterior.
Asta înseamnă din adâncimea plăgii spre suprafața ?
Cât timp( zile, săptămâni) ați masat marginile operației, la orificiul extern unde a început incizia ?
Ați simțit marginile exterioare întărite?
Eu masez și câte 20 de minute la fiecare pansare. La prima atingere pare dura zona dar se înmoaie o data cu masajul. Încă simt tare linia / marginea invidiei.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4basica la anus
- 3senzatie de jena intre scrot si anus
- 9umflatura anus
- 8mancarimi deranjante si piele inrosita la nivelul anusului
- 15Un fel de furuncul in zona anusului
- 6recidiva tumora
- 3mancarimi in zona anusului
- 3bube langa orificiul anal si vagin
- 13O problema in zona anala
- 18Umflatura tare anus de marimea unui bob de mazare!
- 8Tubul digestiv iritat, gastrita, durere de stomac
- 20recuperare fizica dupa histerectomie totala
- 5hemoroizi sau ce?
- 1mancarimi in jurul anusului
- 4Recuperare la fizioterapeut sau acasa?
- 10fisura anala, rog un medic sa-mi raspunda
- 1Recuperare dupa operatie de hernie inghinala
- 1scurgeri anale
- 2Durere anala
- 0Zona anala alba!
Mai multe informații despre: Recuperarea postoperatorie Anusul canalul anal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: