Reducere tratament cu antipsihotic

34 comentarii 1 2
1
06-09-2016, ora 09:09
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Pai aia e, ca n ustiu de la ce sutn problemele si asta ma macina.
0
06-09-2016, ora 11:10
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Cica la reducerea antipsihoticelor/neurolepticelor se poate sa faci psihoza tocmai din cauza reducerii medicamentului chair si daca nu ai avut antecendente psihiatrice...pana se reechilibreaza organismul:

http://mentalhealthdaily.com/2014/04/16/can-withdrawal-from-antipsychotics-cause-psychosis/

"2. Psychosis with no psychiatric history

There have been documented cases of a person experiencing psychosis upon withdrawal from an antipsychotic even when the person had ZERO prior psychiatric history. If this evidence alone doesn’t tell you how powerful these medications are, then nothing will. In other words, completely normal people were put on these medications for a period of time, and when they withdrew, some of them experienced psychosis."
1
06-09-2016, ora 17:01
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@Lena8

Intr-adevar antipsihoticele sunt puternice, ti-am mai spus ca am facut o schimbare de la abilify la olanzapina, timp de aprox. 1 luna si nu a mers deloc, acum cateva zile, intr-o noapte am auzit o voce care m-a strigat pe nume(Iulian) si asta este socotita ca fiind halucinatie auditiva. Mai mult ca sigur este pt ca mi s-a introdus alt neuroleptic, dar am rugat medicul meu sa-mi schimbe la loc cu abilify, este mult mai bun. Multumesc pt informatie! Eu as putea sa spun ca am facut un episod psihotic, dar e bine de stiut ca asta este doar pana se reechilibreaza organismul.
0
09-06-2023, ora 16:18
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
Iau si eu de cateva luni tratament antipsihotic iar diferentele sunt colosale. Innainte alergam faceam sport, iar acum abea ma misc. Eram curios de arte de muzica, spectacole, iar de cand am fost internat toate astea au disparut. Nu mai am chef de nimic. Tineam posturi negre innainte cu sau fara apa, acum nu ma mai simt in stare. Antipsihoticele afecteaza, inclusiv relatiile interumane. Ma misc ca un robotel, fara sens sau fara directie si nu am stare si exista o frica profunda. Odata luate medicamentele par sa isi faca efectul si sa dea dependenta cea ce inseamna ca e greu sa renunti la ele. ar trebui scazut dozajul cu supravgherea medicului, iar dupa astfel de stari recomand schimbarea lui.
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul