Relatii - mereu aleg acelasi tipar de baiat si relatiile mele sunt tare clișeice

29-12-2021
Maria1234567899
Nu este medic/terapeut
Maria1234567899
Buna seara, dragi mei ! As vrea sa inteleg care e problema mea si sa schimb asta. Mereu aleg acelasi tipar de baiat si relatiile mele sunt tare clișeice. Toti baietii s au purtat frumos primele luni apoi spun ca ei nu sunt asa defapt si nu se pot schimba si isi arata adevarata lor fata, dar nimeni nu le a cerut sa fie altcineva la inceput. Credeam ca problema mea e ca dau prea mult si ma indragostesc repede si respectivul vede asta si profita, dar la ultimul partner nu am dat atat demult si nu am fost la fel, dar la fel ca toate relatiile a sfarsit spunand ca nu se poate schimba pentru mine ca defapt e altcineva el si sa il accept asa si eu nu pot accepta pentru ca, m am indragostit de cineva era el. Si sa spuna ca nu poate sa mai de a chiar tot 100% ca inainte, nu inteleg unde este problema. As fi tare recunoscatoare daca mi a ti raspunde. Multumesc
2 comentarii
0
29-12-2021, ora 18:10
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Este probabil ca faceti ceea ce facem toti, intr-o masura mai mica sau mai mare: ne indragostim mai degraba de ceea ce am vrea sa fie celalalt, nu de ceea ce este celalalt de fapt. Iar asta are de-a face cu nvoile noastre: cu cat avem o nevoie mai mare cu atat cautam inconstient satisfacerea ei, iar asta ne face sa ne-o imaginam si acolo unde nu este (sau este prea putin).
Cu alte cuvinte de indragostim de propria noastra proiectie atributia celuilalt. Cu cat nevoia noastra este mai mare cu atat ”orbirea” noastra este mai mare.

Mai devreme sau mai tarziu realitatea iese la iveala. Ea a fost acolo tot timpul, de la inceputul relatiei, dar noi nu am putut sa o vedem.

Tiparul repetitiv are la randul lui legatura cu modelul initial de relatie invatat in relatie. Daca va veti gandi mai bine si veti analiza mai in detaliu veti vedea ca alegeti partenerii dupa un model de relationare intalnit in familie, probabil din relatia cu tata, dar la fel de bine poate fi preluat din relatia cu mama, aici povestea este prea complexa pentru a fi scrisa.

De cele mai multe ori este nevoie de un psihoterapeut cu experienta care poate ajuta la descoperirea, intelegerea si schimbarea acestora tipare de functionare/relationare, caci autoanaliza are limitele ei.
0
14-04-2022, ora 04:55
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Buna! Cred ca niste carti de dezvoltare personala te-ar ajuta tare mult, atata timp cat atragi mereu acelasi tip de persoane probabil ca problema sa fie undeva la tine, incearca sa citesti si sa descoperi problema de la "sambure", cunoasterea te va ajuta foarte mult si psihic si in alegeri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul