Relații complicate se merita sa speri??

06-07-2021
Elenaali197
Nu este medic/terapeut
Elenaali197
Bună ma numesc Alina am 24 de ani și am o relație cu un tip care are 2 copilași pe care ii iubesc foarte mult, soția lui din păcate nu mai este printre noi...
Problema mea este următoarea se merita sa lupt pentru a avea o căsnicie cu el, dar find faptul ca el îmi spune ca nu ma iubește, ca tine la mine, ma adora sunt cea mai buna pentru el și multe alte lucruri, trebuia sa ne mutam împreună doar ca înainte de asta am găsit câteva mesaje în telefonul lui cu anumite tipe pe care le complimenta am încercat sa pun capăt relației însă nu pot sa fac lucrul asta pentru ca țin prea mult la copilași lui și ei s.au atașat de mine...
Ce credeți ca ar trebui sa fac..
Sa continui ori sa pun stop ???
8 comentarii
2
06-07-2021, ora 11:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu as pune stop.
2
06-07-2021, ora 17:01
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna Alina

Poate ca ar fi cazul sa te intrebi astfel: stii ce inseamna ca la 24 de ani sa incepi viata cu o familie cu doi copii care nu sunt ai tai? Ai idee ce responsabilitati aduce asta?

Mai vrei si altceva de la viata sau asta este tot? Pentru ca o familie de genul acesta nu prea mai lasa loc de altceva

Si apoi, este barbatul potrivit de la tine? Dupa cum descrii pare ca se gandeste la alte femei, pentru ca probabil el insusi nu si-a prea trait viata daca a facut doi copii prea repede.Ar fi interesant sa spui ce varsta are barbatul
0
06-07-2021, ora 18:02
Elenaali197
Nu este medic/terapeut
Elenaali197
33 de ani
0
07-07-2021, ora 11:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
33 de ani. Adica si el a inceput de tanar cu familie si copii. Ne intrebam cat si-a trait propria lui viata.

Eu cred ca ceea ce nu a fost trait atunci cand trebuia nu dispare, ci apare mai tarziu sub diverse forme.
0
07-07-2021, ora 12:11
Elenaali197
Nu este medic/terapeut
Elenaali197
Aveți perfecta dreptate asta mi am dat și eu seama
0
12-07-2021, ora 08:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă pornești cu neîncredere de la început nu poți avea o relație funcțională. Apoi nu te poți căsători cu cineva numai dacă ai o relație bună cu copiii dacă el nu te iubește. Dispariția soției lui i-a provocat probabil o traumă și atunci e mai bine să se vindece, pentru că pe nici-o parteneră nu o va găsi la nivelul fostei soții, pentru că iubirea lui a rămas blocată acolo. Când spune că ești cea mai bună, te compară cu cine? Când vrei o persoană, o vrei pentru că îți place așa cum e, nu o compari cu nimeni.
Încearcă să pui în balanță ce te face să te simți bine și ce nu în această relație, dacă ești pregătită să crești doi copii la vârsta asta, copiii nu sunt numai să te joci cu ei, trebuie să iei și decizii responsabile în privința lor. Iar tatăl îți va fi alături, sau va flirta cu altele în continuare?
Te-ar ajuta să mergi la un psiholog să te ajute să te cunoști mai bine, să poți lua decizia corectă.
0
08-08-2021, ora 17:07
Iuliana771
Nu este medic/terapeut
Iuliana771
Bună! Trebuie sa te gândești foarte bine la ce faci. Sunt exact în situația ta și lucrurile sunt foarte complicate. De multe ori îmi vine sa îmi fac bagajul și sa dispar. Doar ca noi suntem căsătoriți.. Bine, asta nu este o scuza. Ne iubim.. Dar nu este destul. Ai foarte mare grija. Dacă te-ai atașat de copii și vrei sa pleci, mai bine pleacă. Copiii dacă sunt mici, vor uita repede. Însă tu vei rămâne cu traume.
0
09-08-2021, ora 17:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ai dreptate, iubirea nu-i de-ajuns. E nevoie de mai mult ca o căsnicie să reziste.
E nevoie în primul rând de comunicare, apoi de atitudine, să găsești tot timpul strategii care să țină aprinsă flacăra iubirii, să lași orgoliile la o parte, să consideri subiecte tabu lucrurile care ai văzut că deranjează, să pui mai mare accent pe relație decât pe fiecare în parte, să te detașezi de trecut, etc.
Când apar probleme și vezi că totul scapă de sub control e bine să consultați un consilier sau terapeut de cuplu decât să fugi la divorț. Gândiți-vă că dacă ați căzut și vi s-au rupt ligamentele de la genunchi vă duceți la medic pentru rezolvare, nu cereți să vă taie piciorul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul