Relatii intime cu partenera | Forumul Medical ROmedic

Relatii intime cu partenera

19-05-2011
george1974
Nu este medic/terapeut
george1974
Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema si as vrea sa stiu daca se mai confrunta cineva cu asa ceva. Cand fac dragoste cu iubita mea si ejaculez dupa ce am ejaculat ma ia o stare de rau foarte ciudata, o slabiciune, inima imi bate foarte repede am impresia ca lesin iar apoi imi trece cam la 30 de min. Si asta numai dupa ce am orgasmul. Am facut analize sunt ok cu inima ok, poate fi un atac de panica facut in timpul ejacularii? Ma mai confrunt doar cu o lipsa de calciu. Am incercat si cu o masturbare singur, la masturbare nu patesc deloc nimic. Numai cand fac sex si ejaculez mult mai mult decat la o simpla masturbare. Am 36 de ani analize ok insa cu toate astea ma ia o tahicardie rea o stare foarte prosta de ameteala si lesin, si o slabiciune. Apoi imi trec foarte repede aceste stari. Acum de teama am ajuns sa fac sex cu iubita dar fara sa mai ejaculez, si nici asa nu e bine pentru ca m-am simtit si mai rau cand tin in mine. astept un raspuns sau mai multe daca a mai patit cineva asa ceva. Vreau sa va spun ca eu sufar si de atacuri de panica, dar de ce sar declansa doar la ejaculare? Multumesc.
8 comentarii
0
09-08-2011, ora 01:03
HopSI
Nu este medic/terapeut
HopSI
Draga George,

Situatia pe care o descri poate aparea datorita mai multor motive. Daca spui ca la masturabare nu apar simptomele, pot sa banuiesc ca e declansata psihologic. Cateva sedinte de terapie ar putea rezolva problema. Iti recomand sa incerci.

Mult succes!
0
09-08-2011, ora 13:40
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga George,

Daca din cele descrise de tine, ai atacuri de panica cand faci dragoste cu iubita ta. Inteleg insa ca ai mai avut atacuri de panica si in alte situatii? Cand sunt acelea? De cat timp suferi de atacuri de panica? Cauta sa apelezi la un specialist psiholog pentru a scapa de atacuri de panica si pentru a te bucura de momentele intime cu iubita ta. Psihoterapia cognitiv-comportamentala este una dintre cele mai eficiente psihoterapii in tratarea atcului de panica si a anxietatii. In momentul in care vei intelege cat mai bine cum apare atacul de panica, practic nu mai are cum sa reapara.

Iti doresc toate cele bune!

Cu multa caldura,
Psiholog Doina Grasu
0
09-08-2011, ora 19:16
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
George, coincid senzatiile fizice din timpul atacurilor de anxietate cu simptomele pe care le ai dupa terminarea unui act sexual?
0
09-08-2011, ora 20:30
george1974
Nu este medic/terapeut
george1974
Atacuri de panica am din anul 2000 ssi nu numai cand fac sex cu partenera, si din senin le am. Am sa va descriu cateva simptome sa imi spuneti daca chiar sunt atacuri de panica. Din senin ma ia cu ttranspiratii abundente pana in talpi, fac tahicardie simt ca nu pot inghiti, parca stomacul in acele momente nu imi primeste nici macar o inghititura de apa, am unele stari de parca as lesina dar niciodata nu am lesinat din anul 2000 pana in prezent. La metrou de asemenea simt inca de pe peron o stare de agitatie, apoi cand ma urc in el simt ca ma sufoc si ca imi amortesc toate alea, mai ales mainile si crestetul capului, simt ca lesin ca m-as pierde de realitate si ies repede la prima statie. Dar cand ies pe scari simt ca nu le mai pot urca se instaleaza o oboseala puternica fizica, dupa care cand ies si merg mai mult pe jos aceste simptome dispar. Dispar si cand nu sunt in metrou odata dispar cam intr-o ora, altadata in 5-10 minute. Analizele le-am facut an de an si mereu sunt bune. Nici la medic nu prea pot sa merg cum intru intr-o policlinica aceleasi simptome le am, mai ales cand trebuie sa mi se ia sange simt cum ma ia tremuratul unui picior de nu il pot stapani, simt ca lesin dar e decat senzatia, si astea cand nici macar nu ma intepat. Inainte mergeam la medic fara probleme sau cu metroul. Lipsa banilor ma face sa nu ajung la psiholog. In legautra cu partenera mea simptomele apar dupa actul sexual imediat dupa ejaculare, dar cateodata se mai manifest si inainte. Cand o tin in brate ca sa dormim la un moment dat simt ca nu mai am aer si intru in panica, cand dorm singur aceste simptome nu le mai am. Iarna ma trezeam noaptea ca vedeam in ceata cu stare de rau si ca imi batea inima repede asa din somn ma trezeam, trageam aer de cateva ori sa imi revin. Acum vad ca de cateva luni nu mai ma trezesc aceste simptome din somn si nici ziua nu prea le mai am insa am un serviciu acum cu multa munca fizica si multa miscare, inaintre eram sofer si stateam toata ziua pe scaun. Din pacate am pierdut 2-3 relatii deoarece din cauza atacurilor nu imi puteam scoatre iubita in orash de frica sa nu imi vina rau. Va multumesc pt raspunsuri.
0
09-08-2011, ora 20:50
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Ai reusit sa identifici cateva circumstante activatoare. Mai poti sa te gandesti si la altele? Mai ai si alte simptome in afara de cele mentionate (tahicardie, transpiratii, senzatia de gol in stomac, lesin, tremuratul picioarelor, etc.)? Cat de frecvent ti se inatmpla? Avand in vedere ca traiesti cu problema asta de cativa ani, au fost cumva perioade in care intensitatea sau frecventa lor a scazut? Daca da, ce era diferit in viata ta atunci? Iti poti aduce aminte cum au inceput aceste probleme? Ce ganduri iti trec prin minte cand ai aceste atacuri?

Ai descoperit ca activitatea fizica ajuta la ameliorarea simptomelor. Poate niste masaje nu ar srtica. Roag-o pe prietena ta sa iti faca un masaj din cand in cand si incearca sa ai mai multa activitatea fizica, si in timpul liber.
0
09-08-2011, ora 22:30
george1974
Nu este medic/terapeut
george1974
Da au mai scazut in intensitate in perioada 2006-2008 insa faceam multa miscare cu bicicleta pe la padure ma plimbam in natura, la un moment dat am simtit ca tot plimbandu-ma intr-o zi au revenit brusc si mi-a fost teama sa mai plec cu bicicleta in 2008, si de atunci iar le am, acum iar au mai scazut. Da acel gol in stomac inca il am, iar cand il am ma palpez la gat sa vad pulsul in timpul ala pulsul isi micsoreaza mult bataile, apoi revin imediat la normal, desi la inima am facut si ekg sunt consultat periodic la locul de munca la vizita medicala si nu am nimic nici acolo. Da acum nu am mai avut nici amorteli nici tremuraturi, decat rar poate odata sau de doua ori pe luna. Acestew probleme au inceput dupa o cadere de calciu in 1999 la sfarsit de an, cand am si lesinat si m-am trezit foarte amortit mainile erau atat de amortite ca nu le simteam si asta dupa ani de cola si pepsi, apoi 2 saptamani m-am simtit foarte bine, dupa care in 2000 la inceputul anului au inceput aceste stari de rau permanente aceste atacuri de panica care ma tin de atunci.
0
15-08-2011, ora 22:16
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Scuze pentru raspunsul tarziu.
Ca sa iti poti rezolva anxietatea, va fi nevoie sa te expui situatiilor pe care de obicei le eviti. De exemplu, sa incepi sa mergi din nou cu bicicleta, mai ales ca, pe de alta parte, a fost ceva care te-a ajutat pentru o bune perioada.
Nu ezita sa imi trimit un mesaj daca ai nevoie de mai multe indrumari.
0
16-08-2011, ora 00:16
george1974
Nu este medic/terapeut
george1974
Nu face nimic, multumesc pt raspuns. Am sa incerc sa infrunt situatiile care imi creeaza panica chiar vroiam sa fac asta, nu imi e teama de starea de rau mie teama sa nu lesin, desi nu cred ca nu am patito in atatia ani. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoÈ™ti atacul de panică?
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbaÈ›i, în relaÈ›iile pe termen lung
  • Cauzele atacurilor de panică È™i cum ne putem calma
  •