Renunțare la tratament

12-03-2019
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Bună tuturor, în urmă cu 2 ani am făcut o depresie post-partum care s-a transformat în tulburare schizo-afectivă de tip depresiv. Ultima doză luată a fost: dekapine- o pastilă de 500 seara și leponez- o pastilă de 25 dimineața. În urmă cu 2 săpt. dr(care m-a supravegheat, nu el mi-a dat diagnosticul) a decis ca e momentul să renunț la tratament pe motiv că tulburarea este vindecată. A menționat că păstrăm legatura, iar dacă mi s-ar părea că cv nu ar fi in regulă să nu stau să aștept simptome "mari" ci sa merg să discutăm. În același timp, a spus că dacă timp de 5 ani eu nu o să iau niciun tratament psihiatric, se considera remis complet diagnosticul și atunci se poate șterge istoricul medical psihiatric. Vă rog să-mi spuneți dacă este posibil acest lucru sau tb să cer evaluarea unei comisii? Dacă o să-mi dea apt, pot să exercit orice profesie, chiar și cea de magistrat de ex? Momentan mă pregătesc pt barou. În ceea ce privește starea de sănătate: sunt mai energică, dorm mai puțin si mă simt odihnită, am putere de concentrare si asimilare mai mare.
Încă o întrebare vă rog, renunțarea la tratament poate determina tulburări mentruale?
Va multumesc
13 comentarii
0
12-03-2019, ora 14:18
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Trebuia efectuata expertiza medicala psihiatrica la Instititutul de medicina legala.
0
12-03-2019, ora 15:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua
Eu as privi situatia si dintr-o alta perspectiva: v-ati gandit vreodata ce a provocat de fapt "tulburarea" prin care ati trecut? V-ati gandit daca nu cumva a fost o dificultate de a gestiona o situatie? Iar asta ma face sa ma gandesc la felul in care gestionati situatiile complicate, stresante, noi etc.
De ce spun toate acestea? Daca o astfel de situatie v-a pus in dificultate, in ce fel ati reactiona la stresul extrem asociat cu magistratura?
0
12-03-2019, ora 18:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Așa cum v-a recomandat și colegul meu e necesar să faceți o analiză a ceea ce s-a întâmplat, pentru că orice tulburare are niște cauze în spate. Încercați să mergeți și la un psiholog clinician cu experiență pentru o evaluare psihologică pentru a realiza dacă aveți o structură fragilă, dacă aveți o anumită predispoziție spre tulburări psihice, cum stați cu rezistența la stres, dacă apar probleme de gândire și percepție în anumite situații pe care nu le puteți gestiona, dacă aveți toleranță scăzută la frustrare, etc.
Dacă se descoperă ceva probleme, vă ajută și psihoterapia.
0
12-03-2019, ora 19:24
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Problema a pornit de la așa numita "furia laptelui" la care s-au adăugat probleme tiroidiale, datorita schimbarilor multiple suferite de corp.
0
12-03-2019, ora 19:39
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Foarte bine au punctat colegii mei, istoricul psihiatric RĂMÂNE in arhive și după 15 ani de funcționare asimptomatică, nu asta e problemă atâta timp cât la evaluarea psihiatrica primiti APT pentru a profesa sau IN EVIDENTA CU TILBURARE SCHIZOAFECTIVA DE TIP DRPRESIV COMPENDATA/ FARA MANIFESTARI IN ULTIMELE X LUNI. Gabditi va dacă faceți față solicitării psihice la locul de munca, factorii stresori pot declanșa un nou episod de o alta amploare.
0
12-03-2019, ora 21:44
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Multumesc, deci doar o expertiză psihiatric la MIL, peste 2 sau 3 ani in urma careia primesc apt "anuleaza" diagnosticul?
0
12-03-2019, ora 22:02
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
IML, am dorit să scriu. Mi.a autocorectat telefonul.
0
13-03-2019, ora 08:52
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Nu se anuleaza nimic sunteți în evidență cu dg mai sus menționat dar Apt pentru a profesa
0
13-03-2019, ora 12:15
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Nici schimbat în ceva mai usor nu ar putea fi posibil? Prima dată am avut episod depresiv post-partum, apoi mi-a dat tulburare schizo-afectivă de tip depresiv. În unele profesii pt tulburarea schizoafectiva ti se da inapt, dar nu stiu daca mai are importanta ca nu mai iau tratament si este asimptomatică acum.
0
13-03-2019, ora 13:23
epona
Nu este medic/terapeut
epona
A mai fost deschis un topic asemanator -"Am fost internat la -Socola-, cum pot scapa de actele medicale?" si cineva sustinea sus si tare ca se poate realiza "radierea " datelor medicale daca te adresai unui avocat. Eu ma indoiesc si observ ca medicii specialisti sustin acelasi lucru.
0
13-03-2019, ora 14:18
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Se poate pune dg de Episod depresiv in urma unei evaluari
0
14-03-2019, ora 10:56
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Si credeti dumneavoastra ca pentru admiterea in magistratura la examinarea fisei medicale va fi ok si cu tulburare depresiva??? Eu cred ca nu.pentru un post de personal contractual la politie, dau un exemplu, esti respins la evaluarea medicala din start.
0
14-03-2019, ora 11:04
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Trebuie văzut depresia este curabila in 6 12 luni
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oprirea medicației psihiatrice
  •