Renunțare tratament antidepresiv

16-11-2022
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Bună ziua! Este cineva pe aici care a renunțat la tratamentul antidepresiv( la recomandarea medicului) și îmi poate spune cum a fost perioada după renunțare? Sevraj? Simptome?
Eu am urmat tratament cu mirzaten timp de 1 an iar acum a venit timpul sa renunț la el sub îndrumarea medicului. Multumesc!
10 comentarii
1
16-11-2022, ora 14:46
360
Nu este medic/terapeut
360
pot sa-ti spun cum a fost pt mine cu 15mg (injumatatit de la 30mg - tot mirzaten-). naspa. calitatea somnului scazuta, usoara stare de oboseala
poti incerca la fel, sa reduci la recomandarea dr-ului, si vezi cum e...

daca il reduci, m-as bucura sa scrii evolutia ta pt ca si eu as vrea sa reduc din al meu si nu sunt hotarat...

1an de tratament mi se pare putin. ai avut probleme cu somnul, sau doar depresie/anxietate ?
2
16-11-2022, ora 14:49
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Nu va comparati cu alte persoane, fiecare este unic si deci si efectele sunt diferite. Daca cititi parereile altora le veti face ale dumneavoastra si va veti crea efecte si stari secundare pe care altfel s-ar putea sa nu le aveti.

Mai bine spuneti-va in fiecare zi ” ma voi simti bine dupa ce voi reninta la tratament”, apoi, in fiecare zi ”ce bine ma simt fara tratament”

In acest moment dumneavoastra va programati deja sa va simtiti rau dupa renuntarea la tratament.

Iar asta inseamna ca nu ati prea aflat multe despre cum functioneaza o tulburare psihica, ce scenarii face creierasul...Tratamentul a tratat doar simptomele, daca veti repeta aceleasi comportamente, ce credeti ca se va intampla?
2
16-11-2022, ora 18:04
360
Nu este medic/terapeut
360
da, e drept si sunt de acord partial. insa, chiar daca boala difera de la un pacient la altul si efectele sunt diferite, exista simptomatologii generale care apar atunci cand o persoana nu este pregatita sa faca reducerea cu antidepresivul. simptomatologii de care doctorii se feresc sa vorbeasca. spre exemplu, daca eu am simtit oboseala, in cazul in care se nimereste sa simta si AnnaMaria oboseala in urma reducerii tratamentului, stie sa identifice cauza acelei oboseli si sa urmareasca acest fir, desigur, daca nu este ipohondrica sa-si induca simptomele.

apreciez mesajul dvs si faptul ca va implicati.stima
3
16-11-2022, ora 20:46
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Eu tot la mirzaten am renunțat. L-am înjumătățit, după aceea sferturi dar n-am simțit nimic ieșit din comun. A fost totul ok.
Dar dacă renunți brusc, este horror. Odată am fost placată de acasă și nu mi-am luat pastilele cu mine. Doar peste una am sărit, dar să vezi atunci sevraj: insomnie, palpitatii, transpiratii, etc.
2
16-11-2022, ora 21:45
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Am luat pentru anxietate și insomnie( care a apărut tot din cauza anxietății) acum sunt bine și din punct de vedere cu somnul și cu anxietatea( am urmat și încă urmez ședințe de psihoterapie). Medicul mi-a recomandat ultimele 10 pastile sa le înjumătățesc.
1
16-11-2022, ora 21:49
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Domnul psiholog mulțumesc pentru mesaj! Știu cum funcționează creierul, am aflat asta prin psihoterapie, sunt pregătită să înfrunt renunțarea la tratament, dar eram curioasă ce au experimentat și alte persoane care au trecut prin asta și la ce să mă aștept! Mulțumesc!
1
26-11-2022, ora 15:24
niculaerobert
Nu este medic/terapeut
niculaerobert
Dacă renunți la un medicament psihiatric, ai grija mare, simptomele de sevraj pot fi teribile.
3
13-02-2023, ora 12:17
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Bună tuturor! Am revenit să vă spun despre renunțarea mea la tratament! Am renunțat treptat, prima data le-am înjumătățit, iar abia după le-am oprit de tot. Am o lună de când am oprit tratamentul și mă simt super bine! Curaj tuturor, totul este sa știm sa ne controlam gândurile! Ca și simptome după oprirea tratamentului am avut doar niște dureri groaznice de cap care au durat doar o săptămâna. Atât! Deci se poate, bafta tuturor și sănătate multă!
2
14-02-2023, ora 21:33
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Da, se poate! Felicitari si Succes in continuare, sa va fie bine!
1
25-02-2023, ora 13:06
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Mulțumesc! Sănătate și numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul