respir mai mult pe gura, am deviatie de sept?

18-01-2014
dennissse
Nu este medic/terapeut
dennissse
Buna ziua. Eu respir foarte greu pe nas, sau chiar deloc. Respir mai mult pe gura. Credeti ca am deviatie de sept?.. ce-i de facut? multumesc!
3 comentarii
0
19-01-2014, ora 00:03
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Ne fiind ORL-ist, vă recomand un consult de specialitate. Personal, cred că este vorba de o sinuzită cronică. Deasemenea, nu ştiu cum se tratează medicamentos dar, ştiu că se poate trata naturist -cu plante. Ne ţineţi la curent, da?
Referitor la platfus este o maladie moştenită genetic sau apare secundar unei afectiuni ca artrita reumatoida, accidentul vascular cerebral sau a diabetului.
Tratamentul la adulti consta in general in purtarea de incăltaminte spatioasă si confortabila cu un suport bun pentru arcada piciorului. Medicul poate recomanda talonete, care sunt fragmente de cauciuc, piele, metal sau plastic sau alt material sintetic modelat după forma piciorului, branturi speciale pentru călcâi (sub forma de cupa) sau alte materiale care sa poată fi introduse in pantof. Acestea mentin piciorul intr-o pozitie neutră si il protejează de o presiune excesiva.
Pentru copii, tratamentul cu pantofi ortopedici sau cu talonete e rareori necesar, deoarece arcada plantara se va dezvolta normal pana la vârsta de 5 ani. Interventiile chirurgicale sunt rareori necesare. Durerea din călcâi se poate reduce dacă se relaxează musculatura incordată a gambei.
0
19-01-2014, ora 00:44
dennissse
Nu este medic/terapeut
dennissse
Buna seara si va multumesc pentru raspuns, domnule Chiurtu. Intr-adevar, este o maladie mostenita genetic. Mama mea a avut platfus si a fost remediat cu ajutorul pantofului cu toc. Vii se pare o metoda buna pe langa ce mi-ati recomandat dumneavoastra?
0
19-01-2014, ora 08:22
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Prin "toc" putem înţelege orice... Personal, nu cred că este o rezolvare deoarece, purtarea tocurilor pe o perioadă îndelungată, poate aduce prejudicii mari articulaţiilor piciorului şi şoldului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.