Respiratie grea, retractii ale pieptului la un copil de 3 ani si 9 luni

02-01-2024
Ica1
Nu este medic/terapeut
Ica1
Buna ziua tuturor.Copilul meu de 3 ani si 9 luni, de cateva luni respira foarte greu noaptea, respira pe gura.Sforaie foarte tare si se trezeste cu senzatie de sufocare, respiratie grea.
Nu se odihnește îndeajuns, când trage aer in piept (pieptul se retrage foarte tare) am fost cu el la
Medic și a zis sa așteptăm ca sa îl vadă un medic specialist, locuim in alta țara și lista de așteptare e foarte mare, cred ca are apnee in somn, ”adenoita”unde as putea sa ne internam pt evaluare polisomnografica in privat?cum găsim o clinica plecam in țara pt evaluare, please help, please please
4 comentarii
0
02-01-2024, ora 17:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Dati cautare pe Google Clinica Somnologie si cititi recenziile.
0
03-01-2024, ora 20:30
Ica1
Nu este medic/terapeut
Ica1
Multumesc.Am facut asta deja.Ma gandeam ca poate cineva a trecut prin Asa ceva si ar putea sa imi spună ce experiența a avut și cu cu cine, o recomandare.
0
06-01-2024, ora 18:45
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,
Înainte de evaluarea prin polisomnografie ar trebui un consult simplu de ORL, pentru cazul comun că există obstrucție prin polipi (adenoidită, adenoids).

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
18-01-2024, ora 09:44
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Descrierea simptomelor tale indică necesitatea unei evaluări medicale cât mai rapide, mai ales dacă suspectezi apnee în somn sau adenoită (inflamația vegetațiilor adenoidiene). Iată câțiva pași pe care îi poți urma:


Căutarea unei Clinici în Țară:

Consultarea unui Medic ORL: Pentru probleme legate de adenoită și apnee în somn la copii, cel mai indicat este să consulți un medic specialist în Otorinolaringologie (ORL).

Evaluare Polisomnografică: Pentru diagnosticarea apneei în somn, un studiu polisomnografic este adesea necesar. Acesta se realizează în centre specializate sau spitale cu departamente de somnologie.

Căutare Clinici Private: Poți căuta clinici sau spitale private din țara ta care oferă servicii de somnologie sau ORL pentru copii. Uneori, centrele medicale private pot avea perioade de așteptare mai scurte comparativ cu sistemul public.
Vezi si lista clinicilor de pe ROmedic: https://www.romedic.ro/servicii/somnologie


În Timpul Așteptării:

Monitorizarea și Înregistrarea Simptomelor: Înregistrează simptomele copilului (frecvența și severitatea episoadelor de sforăit, dificultăți de respirație, treziri nocturne etc.) pentru a furniza informații detaliate medicului.

Îmbunătățirea Calității Aerului: Asigură-te că aerul din cameră este curat și umidificat corespunzător. Evită expunerea la fum de țigară sau alți iritanți.

Poziția de Dormit: Încercarea de a menține copilul într-o poziție de dormit care să faciliteze respirația (de exemplu, cu capul ridicat) poate fi de ajutor.


Consultul Medical Urgent:

Dacă simptomele copilului se agravează sau dacă prezintă semne de dificultate severă în respirație, este indicat să cauți asistență medicală urgentă.


Concluzie:

Problemele de respirație în somn la copii necesită evaluare medicală și, în unele cazuri, tratament specializat. Nu întârzia să cauți o evaluare medicală, chiar dacă asta înseamnă a merge în altă țară sau la o clinică privată. Sănătatea și bunăstarea copilului tău sunt prioritare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: