Respiratie greoaie

04-02-2019
E.L.A
Nu este medic/terapeut
E.L.A
Buna seara! Am 23 de ani, sunt fata. De aproximativ 2 luni simt o respiratie greoaie chiar si cand stau pe loc si nu fac efort fizic. Nu il consider un nod in gat, nu ma doare nimic la inghitire, ci pur si simplu simt o usoara sufocare, presiune la nivelul pieptului, o senzatie ca atunci cand cineva incearca sa vorbeasca in timp ce plange. Tin sa precizez ca inainte de acest simptom, acum 4-5 luni am avut o perioada tensionata in care m-am consumat psihic destul de mult. Am fost la medicul de familie deoarece aveam o menstruatie neregulata (imi intarzia menstruatia chiar si 3-4 luni) care ulterior a inceput sa se mai regleze si i-am spus si de aceasta problema cu respiratia. Dumnealui m-a trimis la medicul endocrinolog deoarece a presupus ca as putea avea probleme cu tiroida sau chisturi. Dumneavoastra ce credeti, ar fi vorba de o boala sau pur si simplu e o problema pe fond psihic?
3 comentarii
0
21-04-2019, ora 23:10
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Bună seara! Poate fi și un sindrom anxios sau o perioadă stresantă care să se manifeste prin senzație de lipsă de aer. Ați făcut analize de sânge pentru a exclude un sindrom anemic? (acesta se poate asocia de asemenea cu dispnee) Ca să evaluați funcția pulmonară faceți o spirometrie, așa veți putea exclude cauza pulmonară. Dacă nu e nimic la plămâni, nu aveți anemie, cordul este normal (faceți ECG și ecocardiografie), cel mai probabil este ceva psihologic. Dacă mai aveți întrebări vă rog să-mi scrieți. O seară liniștită!
0
22-04-2019, ora 00:05
E.L.A
Nu este medic/terapeut
E.L.A
Va multumesc mult pentru raspuns! Voi tine cont de sfaturile dvs. si voi face si acea analiza de sange. O seara frumoasa!
0
23-04-2019, ora 15:57
Pneumologie, Iași
Cu drag! Dacă mai aveți întrebări sau aveți nevoie de sfaturi vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: