Respiratie profunda - purificare organism

17-11-2009
baiatul_curios
Nu este medic/terapeut
baiatul_curios
Am citit intr-o carte de dezvoltare personala, psihologile, NLP, a unui autor de best-seller din SUA, foarte cunoscut si apreciat, ca este foarte recomandata respiratia profunda.

Cum anume prezinta aceasta respiratie profunda, ca o inspiratie in 2 secunde, o retinere a aerului in piept(apnee) 16 secunde si o expiratie de 8 secunde(sau 1 timp inspiratie, 4 timpi apnee, 2 timpi expiratie). Autorul spune ca este foarte benefica pentru sanatate, deoarece ajuta sistemul limfatic sa se puna in functiune, ajuta celulele sa elimine toxinele in sange si sangele sa se oxigeneze eficient.

Am practicat aceasta respiratie de vreo cateva ori intr-o ambianta placuta de muzica de relaxare si pot spune ca m-a relaxat profund si m-a facut sa ma simt foarte calm si linistit, si mi-a lasat o impresie foarte placuta.

Vreau sa continui si chiar sa-mi fac un obicei de a face aceasta practica si doresc sa aflu pararea unui medic cu privire la faptul "daca e sanatos ce fac? si daca nu-mi va afecta sanatatea inimii acest tip de respiratie?"(practic cam 30 de minute pe zi).

Astept cu entuziasm raspunsurile dumneavoastra!

baiatul_curios
5 comentarii
0
18-11-2009, ora 17:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Da, acest tip de insiprare/expirare ajută la purificarea organismului, dar doar dacă tot procedimentul se realizează în conformitate cu instrucţiunile autorului (nu trebuie exagerat - nu (nici) mai mult, nu (nici) mai puţin).
Practicarea acestui tip de respiraţie într-un mediu ambiant plăcut, meloterapic (cu muzică relaxantă, contemplativă, instrumental-terapeutică etc.), amplifică reconfortarea şi relaxarea organismului - influenţează minim purificarea!

Toate cele bune şi multe binecuvântări ;)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
18-11-2009, ora 18:15
baiatul_curios
Nu este medic/terapeut
baiatul_curios
Nu am primit un raspuns concret. As dori sa aflu daca imi va afecta sau nu sanatatea inimii?

@ Mr. Nick, sunteti student la medicina cumva? pentru ca pe profilul dvs. precizati faptul ca nu sunteti medic.

Iar ca o completare, cand practic acel tip de respiratie, inspir cat timp numar pana la 4, tin aerul cat timp numar din nou de la 1 pana la 16 si expir cat timp numar pana la 8.
0
18-11-2009, ora 18:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Dacă nu aveţi probleme cu inima, nu va fi afectată, dar numai dacă nu exageraţi (reduceţi timpul apneic de la 16 secunde, la 9-10...este puţin mare).
NUMAI medicii pot ajuta, sau şi oamenii care-şi doresc şi sunt informaţi? Dvs. dacă întâlniţi pe strada un om căruia i se face rău, îl ignoraţi pentru că nu sunteţi medic?...sau îl ajutaţi?...chiar şi cu puţină afecţiune!
NU sunt student la medicină, fac doar cursuri de medicină alternativă/complementară, dar nu la UMF!

Toate cele bune; aşteptaţi şi intervenţia unui medic!
0
18-11-2009, ora 18:58
baiatul_curios
Nu este medic/terapeut
baiatul_curios
@ Mr. Nick: Nu am probleme.

In primul rand multumesc pentru raspunsurile spontane.
In al doilea rand vroiam sa stiu daca sunteti medic, ca sa fiu sigur de valabilitatea raspunsului dumneavoastra. Nu pot spune ca raspunsul dvs. este unul gresit pentru ca nu stiu, aceasta este si motivul pentru care am postat intrebarea pe acest forum.

Astept in continuare parerea unui medic.
0
18-11-2009, ora 20:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok; nu m-a deranjat absolut deloc întrebarea şi nimic altceva, aveţi tot dreptul să adresaţi întrebări, cum şi cât doriţi!

P.S. Răspunsuri "valabile" pot avea şi oameni care nu sunt medici...răspunsuri invalabile pot avea şi medicii...valoarea şi valabilitatea unui rsp nu ţine cont numai de diplomă (la mod general).
Eu cunosc un medic foarte respectat, care nu a făcut facultatea, şi are diplomă de medic, profesează (este endocrinolog). Figurează în arhiva facultăţii de medicină, dar nu a făcut-o...multe diplome şi "meserii" se vând la colţ de stradă, dar cunoştinţele nu se vând, se însuşesc/deprind! Deci aveţi grijă la "valibilitatea" de care ţineţi cont...(acest mesaj nu este menit să discrediteze imaginea medicilor, este menit să inducă o nouă perspectivă obiectivă şi reală a zilelor noastre).

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de respiratie la copii - primul ajutor
  •