respiratie urat mirositoare

09-03-2014
Deiiutz
Nu este medic/terapeut
Deiiutz
Buna ziua! ma numesc Andreea si am 19 ani..de ceva timp am o problema de care mi a fost rusine sa vorbesc cu cineva. Am o igiena orala adecvata dar de cand ma stiu am o respiratie urat mirositoare..uneori mai puternica, uneori nu. Nu stiu ce sa ma mai fac..unde sa ma duc..am citit pe net ca ar putea fi vorba de o infectie ceva in corp. m am uitat si la amigdale sa vad daca sunt marite dar nu mi se par a fi. dar am observat ca in spatele limbii spre gat, pe limba am ca niste borbonele. unde ar trebui sa ma duc?ce analize sa fac?de la ce poate fi? p.s. respiratia mea este groaznica mai ales dimineata.
6 comentarii
0
09-03-2014, ora 21:04
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru inceput va recomand sa faceti urmatoarele analize : Secretie faringiana cu Antibiograma si Antigen Helicobacter pylori din scaun. Cand aveti rezultatul va rog sa mi-l notati pe site ca sa -l vedem si sa stabilim ce ar fi de facut.
Cu stima si respect :


dr Petre Muresan
0
09-03-2014, ora 21:06
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Intrebare: Nu ati precizat daca pana acum ati fost la vreun medic si ce investigatii ati mai facut. De asemenea ma intereseaza varsta dumneavoastra si daca ati avut sau aveti ceva probleme digestive. Cu stima si respect :

dr Petre Muresan
0
10-03-2014, ora 11:49
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Pe langa recomandarile domnului doctor, iti mai sugerez si consult un consult gastroenterologic complet cu investigatii sangvine pentru functia hepatica, ecografie abdominala, examen coproparazitologic, un consult ORL, stomatologic si un consult la un medic homeopat. Pentru o halena foarte urat mirositoare se poate lua Mercurius solubilis 9 CH- 3 granule de 3 ori pe zi, timp de 14 zile, sublingual, inainte de masa, cu 30 minute, granulele se administreaza direct din tub, nu se ating. Sa mai iei si cate 5 cuisoare dimineata si 5 seara, le rontai, si mai poti sa inghiti seara un catel mic de usturoi, faci asta timp indelungat. Numai bine
0
10-03-2014, ora 13:32
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Revin si mentionez ca sunt de acord cu completarile doamnei doctor. Va recomand sa le puneti in aplicare.
Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima :


dr Petre Muresan
0
07-04-2014, ora 01:14
dr ada epistatu
Identitate neconfirmată
dr ada epistatu
Aparitia unui miros urat in gura rezulta de cele mai multe ori din procese de fermentatie datorate prezentei bacteriilor anaerobe si aerobe, precum si diverse fungii din familia candida.In mod normal, pe suprafata mucoaselor si a pielii exista o cantitate impresionanta de germeni(bacterii, virusi, nanobacterii, microorganisme, ciuperci)ce cantaresc de la 1, 8 pana la 2, 5Kgpt tot organismul.Un organism sanatos recunoaste germenii ce nu constituie un pericol si le permite apartenenta la microbiota necesara a organismului precum si germenii agresivi, periculosi sau facultativi patogeni care prin intermediul anticorpilor(Imunoglobuline E si A)ii elimina.
Aparitia proceselor de fermentatie la nivelul cavitatii orale, in conditii de igiena bucala corecta, poate sugera o imunosupresie adica, pierderea controlului asupra compozitiei microbiotei printr-o scadere a raspunsului imun al pacientului(in infectii bacteriene gen chlamidioze, borelioze, micoplasmoze..sau incarcaturi virale mari cu tulpini din familia herpes, EBV, coxsachie.)
Helicobacter pilori poate genera respiratie urat mirositoare dar nu continua ci ocazional prin regurgitari(ragaiala).Asa cum prea bine se stie multi sunt purtatori de helicobacter pilori dar nu la toti se manifesta clinic sau prin respiratie urat mirositoare.Multi din membrii familiei pacientului suferind de helocobacter au si ei aceasta bacterie deoarece ea se transmite foarte usor.Simptomatica bolii apare tot pe un fond de scadere a imunitatii prin tratamente indelungate de antibiotice nespecifice, prin tratamente imunosupresoare si printr-o alimentatie deficitara-Imunosupresie de consum(carne si legume de proasta calitate, crescute artificial).
In cazul in care igiena dvs.orala este corespunzatoare va recomand sa tineti o dieta in care sa incercati eliminarea proteinelor animale o perioada, eliminarea vreunui tratament de antibiotic luat dupa ureche(fara analize in prealabil).Daca halena persista recomand efectuarea unor analize specifice de confirmare pentru depistarea unor bacterii sau virusi potentiali generatori ai acestei afectiuni.

Cu stima, dr.Ada Epistatu
0
11-04-2014, ora 11:52
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Alternativ poti incerca si : '5 metode rapide să scapi de respiraţia urât mirositoare

Guma de mestecat nu este o soluţie de termen lung dacă vrei să scapi de respiraţia urât mirositoare şi nici nu are puterea să acopere mirosurile puternice ca cele de usturoi sau de ceapă. Vezi 5 metode naturale şi rapide care te scapă de halenă:

Ceai verde
Pentru că este bogat în polifenol - un antioxidant puternic - ceaiul verde te poate ajuta să scapi de respiraţia urât mirositoare. Polifenolul inhibă înmulţirea bacteriilor în cavitatea bucalăs, cele ce dau halena. Aşa că fă-ţi un obicei din a bea ceai verde, fără zahăr, dacă vrei ca respiraţia ta să nu mai miroasă urât.

Iaurt
Un borcănel de iaurt ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pentru că reduce numărul de bacterii. Diferenţa nu se simte imediat, însă dacă mănânci iaurt zilnic, vei observa diferenţa.


Boabe de cafea
Mestecă unul sau două boabe de cafea atunci când vrei să scapi de respiraţia urât mirositoare. Parfumul puternic al acestor va schimba în totalitate mirosul cavităţii bucale.

Oţet natural de mere
Amestecă jumătate de linguriţă de oţet natural de mere cu o ceaşcă de apă şi clăteşte-ţi gura cu substanţa, ca şi cum ai face-o cu apă de gură. Pe lângă faptul că te scapă de mirosul neplăcut, reduce şi gustul neplăcut pe care îl simţi.

Verdeţuri proaspete
Înainte să fie inventate apa de gură sau chiar pasta de dinţi, oamenii mestecau mentă şi cu motive întemeiate! Îndepărtează mirosurile neplăcute, chiar şi cele de ceapă sau usturoi. În loc de mentă poţi mesteca şi pătrunjel, mărar, rozmarin, cimbru sau coriandru. '
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •