Restrictii coxartroza+complicatii

22-10-2020
mvaida
Nu este medic/terapeut
mvaida
Buna seara, acum aproximativ doua luni m-am trezit (la propriu) ca nu pot umbla de durere. Am incercat cateva zile sa iau antiinflamatoare (ketonal forte), care desi m-au ajutat cu durerea, la cateva zile am inceput sa fac febra. Am fost internat 2 saptamani in spital unde am urmat un tratament cu antibiotice, iar la iesire am primit diagnosticul:

- Artrita septica coxo-femurala dreapta in observatie
- Necroza de cap femural drept in observatie
- Coxartroza avansata sold drept

Solutie e simpla, proteza de sold, doar ca in perioada asta a covidului totul devine complicat, cu greu am obtinut o programare pe saptamana viitoare, pentru o consultatie la un doctor in care am incredere, dar despre operatie cine stie cand v-a putea fi vorba.

In fine, intrebarea mea e urmatoarea, pe zi ce a trecut durerea a disparut pana in punctul in care pare doar un simplu discomfort neglijabil, iar de cateva zile am renuntat si la antiinflamatoarele pe care le-am luat ZILNIC de la iesirea din spital (movalis), pentru a-mi menaja putin ficatul. Desi momentan ma deplasez cu o carja, simt ca e tot mai usor sa-mi folosesc piciorul afectat, insa nu as vrea sa agravez situatia, dar nici n-as vrea sa-mi anchilozez muschii nefolosindu-i. E riscant sa incerc sa revin la normal, deci sa raman la carja, sau sa-mi folosesc piciorul in masura in care simt ca nu exagerez?

Va multumesc anticipat,
Marius.
3 comentarii
0
22-10-2020, ora 22:34
mvaida
Nu este medic/terapeut
mvaida
Am uitat sa mentionez ca am 1, 83 si aproape 78kg.
0
23-10-2020, ora 10:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Raspunsul poate fi elaborat, evident, doar dupa examinare clinica si dupa studierea nemijlocita a imaginilor radiologice.
Nu se poate altfel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-10-2020, ora 13:19
mvaida
Nu este medic/terapeut
mvaida
Va mulțumesc mult pentru răspuns. In cazul acesta voi fi precaut cel puțin pana la consultație, când probabil voi primi un răspuns documentat la întrebarea mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.