Reumatism pe nerv

09-03-2012
LMC
Nu este medic/terapeut
LMC
Buna ziua,

Incep prin a-mi cere scuze pentru eventuala lipsa de detalii dar cred ca din informatiile pe care le am pot sa primesc o lamurire decenta.
Bunica mea are dureri care ' radiaza in jos' dinspre coapsa, la piciorul stang, suferind de 'reumatism pe nerv'(din spusele ei), in urma caruia a facut inflitratii(acele infiltratii constand in special in alinarea durerii). A fost imobilizata la pat 7 luni din cauza durerilor si acum are 'restrictii' fiziologice cand vine vorba de efort sau anumite pozitii. Mai trebuie sa spun ca are 71 de ani, locuieste la tara si a tras din greu la viata ei. Daca mai e nevoie de informatii as putea sa le fac rost dar nu prefer sa vorbesc cu ea despre dureri sau s-o 'directionez' intr-acolo.
4 comentarii
0
09-03-2012, ora 18:43
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Poate gresesc, dar nu cred ca exista reumatism pe nerv..daca e de la nervul sciatic, porneste de sus lombar(aici poate fi hernie de disc etc, tasarea unei vertebre, care apasa pe nerv)se lasa pe fesa, si se continua in spatele piciorului in jos..deci asta ar fi suferinta de la coloana, sau coxartroza, care este o boala degenerativa a articulatiei soldului, deci este pe os, care apare la batrani si nu numai..medicul ar fi cel mai in masura sa va explice exact ce are, in urma consultului si de aici tratamentul adecvat..ca si specialitati neurochirurgia daca e vb de coloana sau otopedia daca este de la sold.dar presupun ca este mai greu la tara..dar probabil are deja un medic acolo care sa o indrume pe viitor..
0
10-03-2012, ora 10:02
LMC
Nu este medic/terapeut
LMC
Da. intradevar, destul de ciudat, nici eu n-am gasit pe google macar un rezultat concludent pt reumatism pe nerv. Initial am vrut sa scriu in loc de "suferind de 'reumatism pe nerv'", a fost diagnosticata(intr-un oras cu nu mai mult de 15000 locuitori) cu reumatism pe nerv. Am observat si eu ca se tinea de spate si ea stie ca ar avea probleme si cu coloana sau ca de acolo s-ar trage(aratand o incredere, prosteasca daca ma intreaba cineva pe mine, in doctorul curant, ea fiind si credicioasa), dar in final nu stiu sigur ce are de gand si cat de grava e sau s-ar putea transforma problema asta. Totusi avand in vedere ca e un oras c-o oarecare ordine sociala, unde exista cate un "specialist" cu destule cunostinte si experienta pe domeniul lor, tind sa dau si eu credit doftorului, desi am vazut si cunosc cazuri de doctori/asistente care-si traiesc viata mai mult decat ar trebui, spre crisparea mea. Sa nu mai vorbesc de ignoranta, superficialitatea si increderea falsa de care m-am dat personal cu capul in cateva randuri. Nu vreau sa continui in aceeasi nota dar personal mi-am pierdut o mare parte din increderea pe care o aveam in doctorii din orasul meu. Competenta lor si felul in care trateaza problemele oamenilor sunt deranjante si imi dau de gandit, ca sa nu spun ca sunt bizare de-a dreptul. Of, of, vorba lui Badea: in ziua de azi daca nu ai bani mori. Desi asta nu prea e o scuza pt sistemul medical romanesc.
0
10-03-2012, ora 19:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista in medicina notiunea de """"""""reumatism pe nerv""""""".
Din cele descrise pare a fi vorba despre un sindrom compresiv lombar (de tipul herniei de disc, stenozei canalului lombar etc), motiv pentru care trebuie sa consulte un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
11-03-2012, ora 10:32
LMC
Nu este medic/terapeut
LMC
Multumesc pt. raspuns domnule doctor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: