Reumatismul acut si sarcina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19-06-2008
Diamond
Nu este medic/terapeut
Diamond
Buna ziua! Am 25 de ani si, acum cca 2 ani am fost diagnosticata cu Reumatism Articular Acut. Am urmat un tratament cu penicilina, apoi am continuat cu Moldamin de 1.200.000 U.I. cate 1/saptamana. Abia in luna aprilie a aprilie a acestui an, VSH-ul mi-a scazut in limite normale (mentionez ca, la inceputul tratamentului, valoarea VSH-ul a fost de 70!), acum VSH-ul este 12. Toti medicii pe care i-am consultat m-au sfatuit sa recurg la amigdalectomie (amigdalele mele fiind un permanent focar de infectie - ceea ce stiam inca din liceu!). Am urmat sfatul medicilor si m-am operat, dupa care am continuat tratamentul cu Moldamin inca 6 saptamani. Acum ma simt bine, analizele sunt in limite normale, insa vroiam sa va intreb daca exista riscul ca, pe viitor sa se repete puseurile reumatismale, sau cum anume se poate preveni aparitia acestora????
Si, inca ceva: in viitorul apropiat imi doresc enorm un copil, insa mi-e teama ca nu cumva aceasta boala (care sunt constienta nu se poate vindeca 100%) sa afecteze dezvoltarea intrauterina a fatului!!! Mentionez ca, momentan nu mai urmez nici un fel de tratament (iau doar Omega 3 - 2 tbl/zi) si, deocamdata, ma simt bine!

Va multumesc mult ca existati!!!
1 comentarii
0
08-02-2013, ora 19:14
adelina.opris
Nu este medic/terapeut
adelina.opris
Buna seara! Aproximativ aceeasi problema o am si eu...am 27 de ani si am reumatism de la 14 ani..am facut tratament cu moldamin, o injectie pe sapt timp de un an jumatate...am facut si injectii cu penicilina de-a lungul anilor...acum sunt din nou pe tratament cu moldamin timp de 3 luni, deoarece mi-am facut analizele si ASLO mi-a iesit 400, VSH-ul 10. Intrebarea mea este daca dupa ce termin tratamentul cu moldamin pot sa raman insarcinata imediat sau trebuie sa fac o pauza dupa acest tratament. Imi doresc nespus de mult un copil! Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns