Rezecție apicala

01-03-2020
Daiana311995
Nu este medic/terapeut
Daiana311995
Bună ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o părere privitoare la următoarea situație : În urma cu 3 ani am descoperit o punga cu puroi la nivelul gingiei din dreptul premolarului (premolarul avand o carie), iar la apăsare dinspre nas/sinus spre dinte simțeam puroiul cum se mișca, după care se scurgea prin acea punga deja formata. Ca atare, am consultat medicul stomatologul. Dânsul a îndepărtat plomba, spunând ca este vorba de o infecție a canalului după care a efectuat în jur de 5-6 tratamente entodontice pe canal(1/săptămână). După aceste tratamente formațiunea de puroi s-a diminuat considerabil însă simțeam în continuare acel puroi, de data aceasta doar la nivelul rădăcinii dintelui și nu pe lungimea acestuia. Dupa mai multe radiografii în care s-a urmărit evoluția tratamentului, d-nul doctor spunea ca în continuare se vede o infecție la rădăcină vârfului, dar canalele au fost complet curățate. Așadar, mi-a recomandat sa așteptăm 6 luni pentru ca ar exista posibilitatea ca osul sa absoarbă aceasta infecție.. După 6 luni am revenit la control situația fiind aceeasi, dansul spunându-mi ca va reveni cu un telefon când vor avea un nou aparat care poate sa distrugă bacteriile de la rădăcină.. În fine, nu a mai revenit, iar eu acum 3 luni am început sa simt tot mai mult puroiul pe toată lungimea dintelui, formându-se din nou acel abces dentar din care curge puroi zilnic. L am resunat pe domnul doctor iar acesta m a îndrumat spre un alt stomatolog care sa efectueze o rezecție apicala. Zis și făcut, am ajuns la al doilea dr., acesta spunând ca nu vede nicio infecție pe radiografie. I-am explicat dansului simptomele și a văzut abcesul format pe gingie, și urmare a acestora a efectuat rezecția apicala. Menționez ca nu s-a mai făcut un nou tratament pe canal înainte de rezecție (având în vedere ca dintele era tot mai infectat iar infecția se simțea pe toată lungimea lui și nu doar la rădăcină de data aceasta). Problema este ca a trecut o luna de la rezecție și simt exact la fel, infecție pe toată lungimea dintelui, punga de puroi formata iar.. dar și o sensibilitate a acestuia.. Dansul a spus mai întâi ca ce simt acolo este de fapt acidul cu care s-a făcut tratamentul în urma cu 2 ani... Sau sa consult un medic ORL căci s-ar putea sa existe o problema și cu sinusurile și de la acestea sa meargă spre premolar. Întrebarea mea este: pot sinusurile sa infecteze un dinte? Eu știam ca poate sa apară sinuzita de cauza dentara și nu invers.. Cea mai mare temere a mea este sa nu fie osul infectat(maxilarul) cu atât mai mult cu cât știam ca e nevoie de tratament pe canal înainte de rezecție, tratament care nu s a efectuat în ideea în care "s-a făcut deja tratament pe canal" (în urma cu 2 ani) Miercuri am programare la ORL, dar v-aș fi recunoscătoare dacă m-ați ajuta cu un sfat.. Nu știu cât de corect a procedat domnul doctor și dacă sa ma întorc la dansul sau sa apelez la altcineva.Îmi cer scuze pentru textul atât de lung. Mulțumesc anticipat!!!
2 comentarii
0
02-03-2020, ora 08:15
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Puteti face o tomografie computerizata in scop endodontic si cu ea sa mergeti la un medic endodont care lucreaza la microscop. In acest fel va va putea pune un diagnostic corect.
0
02-03-2020, ora 22:36
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, dupa cum spune si colega mea un tratament facut de un coleg endodont, sub magnificatie ( microscop), poate lamuri situatia. Un CT ne ajuta sa identificam daca a fost vreun canal ratat/ neaccesat, dar optim medicul endodont va decide daca e necesar. Acum, cel putin o radiografie retroalveolara la dintele acela este necesara. Vindecare buna sa aveti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •