rezectie apicala
buna ziua
acum 2 zile am suferit o rezectie apicala la un dinte de sus
m-am umflat si as vrea sa stiu cate zile dureaza pana se dezumfla.
pun comprese cu gheata.Doctorul mi-a spus sa nu iau antibiotice sau altceva ca se va dezumfla de la sine
daca iau medrol pentru a se dezumfla mai repede cum sa iau?stiu ca se ia putine zile si in doza descrescatoare dar nu mai stiu cum.
puteti sa-mi spuneti?
sau e suficient sa astept sa e dezumfle de la sine?
multumesc
acum 2 zile am suferit o rezectie apicala la un dinte de sus
m-am umflat si as vrea sa stiu cate zile dureaza pana se dezumfla.
pun comprese cu gheata.Doctorul mi-a spus sa nu iau antibiotice sau altceva ca se va dezumfla de la sine
daca iau medrol pentru a se dezumfla mai repede cum sa iau?stiu ca se ia putine zile si in doza descrescatoare dar nu mai stiu cum.
puteti sa-mi spuneti?
sau e suficient sa astept sa e dezumfle de la sine?
multumesc
4 comentarii
Buna, rezectia apicala te-a durut?
Urmeaza sa fac si eu tot la dintii de sus, dar problema mea mai include si o lucrare de portelan la cei 4 dinti din fata, care trebuie data jos si facuta alta.Incerc sa gasesc un tratament fara operatie, nu as vrea sa fiu taiata.
Din ce am cautat, am aflat ca se poate face un tratament endodontic, inainte de a se ajunge la operatie, pentru extirparea granulomului, sau varianta de operatie cu laser, care curata mult mai bine gingia afectata.
Poate ne ajuta cu un sfat domnii doctori, in aceste cazuri merita incercat un tratament endodontic de extragere a granulomului fara operatie?
Urmeaza sa fac si eu tot la dintii de sus, dar problema mea mai include si o lucrare de portelan la cei 4 dinti din fata, care trebuie data jos si facuta alta.Incerc sa gasesc un tratament fara operatie, nu as vrea sa fiu taiata.
Din ce am cautat, am aflat ca se poate face un tratament endodontic, inainte de a se ajunge la operatie, pentru extirparea granulomului, sau varianta de operatie cu laser, care curata mult mai bine gingia afectata.
Poate ne ajuta cu un sfat domnii doctori, in aceste cazuri merita incercat un tratament endodontic de extragere a granulomului fara operatie?
"merita incercat un tratament endodontic de extragere a granulomului fara operatie? "
Cu siguranta da. De fapt asta ar trebui sa fie intotdeauna prima intentie atunci cind este vorba de tratamentul unui granulom.
Cu siguranta da. De fapt asta ar trebui sa fie intotdeauna prima intentie atunci cind este vorba de tratamentul unui granulom.
Pe 12 octombrie 2018 am facut rezectie apicala pe maxilar la premolarul de langa molar. Este in regula sa doara la atingere cu degetul, locul respectiv, dupa 6 luni? Premolarul in cauza are pivot metalic. Rezectia s-a facut fara tratament endodontic pentru ca nu sa putut efectua din cauza pivotului. Multumesc anticipat.
Buna ziua, este bine ca nu supara spontan, ca nu s-a umflat. Totusi, trecand 6 luni de la interventie, este util sa faceti o radiografie de control si medicul dumeavoastra va compara cu cea veche si va decide daca mai este ceva de facut.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Durere la mestecat/rece/cald la coroana provizorie masea
- 1Durere ATM - CT întreg sau doar CT ATM bilateral?
- 6Veruca/Papilom în cerul gurii.
- 2Chist maxilar cu sinuzită
- 3Radiografie dentara
- 0Despre dinți
- 1Puncte alb-galbui pe mucoasa obrazului
- 1Aparat dentar
- 2Molar de minte extracție prin chirurgie.
- 1Cabinet stomatologic pentru proteza totala mobila