rezectie apicala + infundarea narii pe partea cu maseaua

04-10-2011
maseluta25
Nu este medic/terapeut
maseluta25
Buna ziua,

Mi s-a facut o rezectie apicala aseara la un molar de sus si in timpul operatiei mi s-a infundat nara stanga pe partea cu maseaua. Dupa ce s-a incheiat interventia i-am spus doctorului si raspunsul lui a fost ca infectia a ajuns si la sinus. Dupa ce am ajuns acasa mi-am dat seama ca mi se scurgea sange din sinus in gat. Am scuipat cheaguri sange pana azi dimineata. Acum sper ca s-a oprit. E normal asa ceva sau s-a facut vreo greseala in timpul interventiei? Doctorul m-a asigurat ca nu o sa fie probleme dar nu strica o a doua opinie. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
8 comentarii
0
04-10-2011, ora 22:53
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca doriti ca o a doua opinie sa aiba cu adevarat valoare... cel mai bine consultati un alt medic. un sfat sau o parere venita pe un forum este destul de incerta.
probabil ca in timpul interventiei s-a deschis sinusul maxilar, probabil ca s-a perforat si membrana sinusala, nu neaparat ca urmare a unei erori chirurgicale. este posibil ca infectia de la varful dintelui care s-a dorit sa fie indepartata prin rezectie, sa fi fost foarte aproape sau chiar in sinus. ceea ce va zic e doar o presupunere.
sangerarea poate sa provina de la plaga in sine si nu neaparat din sinus. daca sutura este corect facuta nu ar trebui sa existe o comunicare intre sinus si cavitatea orala. repet, ce va spun sunt doar presupuneri.
daca infectia s-a indepartat in totalitate, daca sutura este bine facuta, daca faceti si tratament pe cale generala cu antibiotic ar trebui sa va vindecati in totalitate. pentru a fi sigur ca sunt indeplinite toate aceste conditii consultati un medic.
0
05-10-2011, ora 00:38
maseluta25
Nu este medic/terapeut
maseluta25
Cred ca mi-a curs sange prin spatele valului palatin in gat pentru ca imi venea sa inghit periodic si cand imi curatam gatul doar atunci apareau. Am pus aceasta intrebare pentru ca e prima data cand fac o rezectie apicala la o masea. Daca e normal atunci nu o sa-mi fac griji degeaba pentru ca nu ma doare nimic. Totusi daca din detaliile pe care vi le-am spus aveti indoieli in legatura cu aceasta interventie va rog sa-mi spuneti unde as putea sa merg pentru mai multe investigatii.
0
08-10-2011, ora 15:29
maseluta25
Nu este medic/terapeut
maseluta25
Am facut luni interventia dar mi-a mai curs sange de cateva ori (ultima data astazi sambata). E ceva care se tot rupe in nas cand stranut (chiar cu gura deschisa) sau cand fac putin efort. Cand stau in pat e o senzatie ciudata de greutate pe partea cu nara stanga. Doctorul nu mi-a spus ca nu tre sa stranut sau ca tre sa evit anumite activitati. In plus am prins si o raceala de imi curge nasul tot timpul (nu mi-a curs niciodata sange din nas normal doar prin spatele valului palatin). E normal sa se intample asta pe perioada vindecarii? Daca imi aduc aminte doctorul nu mi-a zis de sinus decat atunci cand l-am intrebat de ce mi s-a infundat nara stanga in timpul interventiei. E cazul sa incerc sa rezolv problema singur? Va rog sa-mi spuneti ce fel de doctor poate sa repare ce a stricat acest acest specialist in chirurgie maxio-faciala. Sa ma duc la ORL?
0
09-10-2011, ora 22:23
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
mergeti in prima faza la un chirurg bmf. ar fi bine sa aveti la dvs si radiografii. daca in urma consultului nu gaseste drept cauza interventia chirurgicala, doar atunci consultati un orl-ist.
de obicei dupa o interventie in care dintr-un motiv sau altul se deschide sinusul maxilar, se iau o seria de precautii speciale: tratament cu antibiotice timp de 7 zile ( Augmentin de exemplu), nu se creaza presiune asupra sinusului prin stranut cu gura inchisa sau prin suflarea nasului. nasul nu trebuie sa se infunde, de aceea se dau picaturi de tip bixtonim, rinofug, vibrocil.
0
26-02-2012, ora 14:17
doinad35
Nu este medic/terapeut
doinad35
mi s-a efectuat o rezectie apicala la un molar, mi s-a spus ca infectia era in sinus, nu am dureri, , doar o usoara inflamatie.am primit recomandarea sa nu suflu nasul 14 zile, dar, am nara stanga infundata, scuip sange din gat.este normal?
ce am de facut?
urmez tratament cu augmentin, ketonal si metronidaziol.
0
03-03-2012, ora 18:38
doinad35
Nu este medic/terapeut
doinad35
revin, mi s-au scos firele si in cateva ore mi s-a format alt chist
0
04-03-2012, ora 11:02
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
un chist nu se formeaza in cateva ore. mergeti din nou la un control la medicul care v-a operat daca vi se pare ca ceva este in neregula.
0
04-03-2012, ora 16:22
doinad35
Nu este medic/terapeut
doinad35
gingia este inflamata, rosie, zvacneste, medicul spune ca este bine
oare, chair este bine?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •