rezectie apicala molar 2 cu infectie

49 comentarii 1 2
0
05-06-2010, ora 16:33
jumpyutz
Nu este medic/terapeut
jumpyutz
pt. andreeastoma si lorena23.
In primul rand as dori sa va prezint un istoric de nespecealist al interventiilor stomatologice care mi s-au facut in ultimele 5 saptamani si apoi am sa va adresez o intrebare.
In urma cu 5 sapt m-am adresat unui medic stomatolog destul de apreciat din loc. Iasi deoarece aveam o problema mai veche cu o durere la radacina unei masele (Mentionez ca la acea masea au mai intervenit anterior 2 doctori si era bine "gaurita" pe interior pt diverse probleme cariale si nu cred ca mai avea nerv. La cel de-al doilea doctor la care am fost anterior, negasindu-mi nimic dupa radiografie am optat de comun acord cu extragerea unei masele de minte vecine care oricum era foarte prost crescuta in speranta ca aceasta era cauza durerii din zona redacinilor). Doctorul caruia m-am adresat acu 5 saptamani mi-a cerut sa fac radiografie, dupa care au urmat 4 saptamani in care a facut interventii cu ace -pe canale- la acel molar (din ce spunea, molar de 6 ani) (l-a una din interventii mi-aduc aminte ca spunea ca a obturat un canal neobturat pana atunci). Situatia neremediindu-se semnificativ, am fost programat azi 5.06 la o rezectie apicala. Operatia a decurs surprinzator de putin si doctorul a fost multumit ca a fost nevoit sa extraga doar o parte din fragmentele celor doua radacini afectate, aceasta deoarece din ce mi-a spus lipsea o parte osoasa din cauza unei oseomielite (s-ar putea sa greesesc numele bolii, dar cred ca asta era). Dupa 5 ore de la interventie, trebuie sa spun ca ma simt f bine si unele semne pe care le puneam anterior pe seama unei sinuzite cronice maxilo-faciale de care sufar observ ca sunt ameliorate(in special o usoara amorteala in zona tamplei drepte pe care n-o mai resimt deloc). Ca si recomandari, mi s-a dat sa iau Augmentin 3 compr/zi timp de 3 zile, un plic de Flamexin o zi (jumate si jumate), si Aulin 1 sau 2 comprimate in fct de cum mai simt.
Intrebarea mea este daca in cazul meu era necesa un tratament endodontic in prima faza.
In cazul in care credeti ca aceasta era solutia corecta (si primesc un raspuns pana pe 7 iunie, la primul control dupa operatie) am de gand sa ii cer doctorului sa-mi puna fragmentele osoase la loc si sa-mi dea cei 250 RON pe interventie inapoi :))
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
0
05-06-2010, ora 16:37
jumpyutz
Nu este medic/terapeut
jumpyutz
...a si uitamesem, doctorul mi-a spus si sa tin comprese cu gheata sau apa rece.
0
05-06-2010, ora 17:04
lorena23
Nu este medic/terapeut
lorena23
Buna,

Pai ce sa zic rezectia apicala ar trebui sa fie ultima solutie. Inainte tb curatate canalele de un endodont specialist.abia duoa un an daca infectia nu se retrage se recurge la rezectie apicala.
Si eu m-am dus la un cabinet cunoscut in oras si s-a terminat tragic(pierdut dinte desi putea fi salvat). Si da si eu aveam asa un fel de spatiu in masa osoasa acolo unde era chistul. Dar la mine chistul se vedea pe radiografie.

Deci asa ca si concluzie: Daca aveai acest chist la radacina pasii recomandati in occident si in tarile dezvoltate:
1. Tratament de canal facut de endodont specialist cu microscop tine cam 2 ore.
2. asteptat un an(sanse de 95% sa se vindece...asta pt ca nu mai sunt microbi pe canal, deci sursa de infectie a fost eliminata TOTAL iar organismul reuseste singur sa absoarba)
3. la 5% din pacienti se recurge la rezevtie apicala-reusita 100%. Dar in cazul meu pt ca nu au fost curatate canalele inainte de interventie, dupa cateva luni a recidivat...logic nu?Doctorul meu nu auzise de ENDODONTI...

Eu asa am citit pe forumuri, am vb cu multi doctori, ma refer la cei mai buni din romania nu la cabinetele de cartier...Acum ce sa zic din pacate nu se stiu lucrurile astea, doctorii se fac ca nu stiu si noi platim ca fraierii prostia lor si ramanem fara dinti.

Eu sper totusi la tine sa fie o operatie reusita si sa nu recidiveze. Poate ai noroc...dar iti zic riscul de esec e destul de mare. Adica pot fi luati alti pasi si sa fie sanse de 100% de reusita.
0
07-06-2010, ora 23:20
mihaela_ola
Nu este medic/terapeut
mihaela_ola
exista riscul ca o punga de puroi sa reapara?Imi amintesc ca in momentul in care mi-a obturat canalul venea un miros neplacut.Repet rezectia a avut loc la dintele din fata, nu stiu termenul din pacate dar era cel din partea dreapta.Mi-au scos atele acum o saptamana, dar inca mai am o umflatura mica mica si parca mi se mai umfla gingia normal.Va rog sa-mi dati un sfat pentru ca miercuri ma duc la dentist pentru o plomba si vreau sa stiu ce sa-l intreb.Multumesc anticipat!
0
07-06-2010, ora 23:22
mihaela_ola
Nu este medic/terapeut
mihaela_ola
ce inseamna tratament endodontic mai pe intelesul nostru?multumesc!
0
10-06-2010, ora 10:23
lorena23
Nu este medic/terapeut
lorena23
Draga Mihaela,

Nu sunt nici eu specialist in domeniu, dar nevoia m-a impins sa ma informez. Daca as fi stiut asta de la inceput nu-mi pierdeam un dinte :(...
Iti recomand un site unde informatia este pe intelesul oricui si foarte bine structurata: www.microendo.ro
Asa ca si rezumat (asa cum am inteles eu) endodontul este doctorul care se ocupa in exclusivitate de tratametul de canal, cu instrumente super specializate si cu ajutorul unui microscop care mareste de 8-10 ori imaginea, astfel endodontul are prezie mare si vede ceea ce un doctor cu ochiul liber nu are cum sa vada. Plus pe parcursul tratamentului se fac poze iar apoi iti explica pas cu pas ce s-a intamplat. Dupa acest tratament nu mai apar recidive sau probleme. Un dinte restaurat cu tratament endodontic specializat apoi cu slefuire cu prag si coronita rezista cca 20-30 de ani.
Dar te las pe tine sa citesti pe site, e mult mai bine explicat.
0
10-06-2010, ora 10:28
lorena23
Nu este medic/terapeut
lorena23
Iar in legatura cu recidiva. Mama mea a facut o rezectie acum 20 de ani si nu recidivat, eu am facut rezectie apicala si dupa 3 luni surpriza...bine ca a fost clar greseala doctorului. Dar ca pasi corecti, in avantajul dintelui e clar tratamentul endodontic specializat si restaurare de durata a dintelui dupa. Asta daca vrei sa scapi de doctori stomatologi pentru cateva decenii. :)
0
03-09-2010, ora 14:12
ismail
Nu este medic/terapeut
ismail
as avea si eu cateva intrebari si va rog din suflet sa ma ajutati, pe 12august am suferit aceasta interventie chirurgicala, numita rezectie apicala, la molarul de langa canin, superior, care a decurs foarte bine, cel putin asa mi s-a parut, medicul chirurg era foarte ok, problema a aparut cand a decoperit ca eu deja aveam canalele obturate de stomtologul meu, mi s-a parut un pic speriata, intelesesem ca aceasta procedura se face post operator, m-am umflat foarte tare si m-am invinetit, lucru care am inteles ca ar fi normal, de durut nu m-am durut deloc, nici in timpul interventiei nici dupa, acum a aparut o stare de disconfort, ca si cum as avea o bula de aer acolo, insotita si de un pic de durere sau mai mult o jenanchestia e ca me deranjeaza si nu stiu ce masuri sa iau, ma ajutati, va rog din suflet?multumesc anticipat
0
03-09-2010, ora 18:36
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Nu este obligatoriu ca radacinile sa fie obturate in timpul rezectiei. Exista situatii in care infectia apare la un dinte cu radacinile obturate, caz in care chirurgul doar inlatura infectia.Obturatia de canal in timpul rezectiei se face doar in cazul in care radacinile sunt libere, neobturate. In privinta sensibilitatii, este normal sa aveti o jena dureroasa o perioada pt ca vindecarea osoasa este de mai lunga durata. Puteti sa luati antiinflamatorii, ceva pe baza de ibuprofen doar daca aceasta sensibilitate va deranjeaza
0
06-09-2010, ora 09:46
ismail
Nu este medic/terapeut
ismail
pt.dr AS, va mulumesc frumos, nu stiam daca este ok sa simt asa, sau daca este vb de infectie, va multumesc inca odata!
0
22-09-2010, ora 01:27
jumpyutz
Nu este medic/terapeut
jumpyutz
FOARTE IMPORTANT pt CEI DIN IASI!!!
In zona bvd-ului Tudor Vladimirescu are cabinet dr Lupu (tel 0332440539, 0744516551). Acolo puteti beneficia de tratamente endodontice. Detalii legate de preturi nu am, dar sper ca informatia sa fie de folos.(in cazu meu, s-a recurs direct la rezectie apicala si vad ca deocamdata e OK (si poate era cea mai buna varianta, naiba mai stie: dupa operatie un doctor mi-a zis una, altul alta) In Romania trebuie sa ne facem detectivi ca sa aflam toate detaliile despre cum putem fi tratati - domnilor doctori, NU TOTUL TINE DE BANI. Atunci cand apar probleme in cazul unor tratamente medicale prestate, il mai auzim pe dl presedinte al colegiului medicilor -nu intamplator am scris cu litere mici- ca se fac cercetari pe probleme de mal-praxis si ulterior, medicul nu pateste nimic. Apoi, foarte simpatic -acelasi domn care e si rectorul UMF Iasi- vorbeste despre necesitatea de a intra la facultatile cu specific medical oameni dedicati si cu principii etice. Oare nu ar fi mai simplu de facut niste teste psihiatrice "noilor absolventi"). Sper sa vina ziua in care in RO sa poata vindeca si bolnavii pe medici.
0
01-12-2010, ora 02:17
andruscapa
Nu este medic/terapeut
andruscapa
In urma cu 3 saptamini am fost operata la maseaua 26 pe partea stg de un rest radicular uitat pe sub lucrare, operatie destul de laborioasa, alveoloplastica.Dupa 10 zile mi-a scos firele si mi-a spus dna doctor sa nu suflu nasul ca am avut o comunicare cu radacina sinusului.Afost corect sa ma informeze atit de tirziu, consider ca a fost o greseala a dnei doctor pe care a ascunso pt un timp, spunindu-mi adevarul abia cind am intrebat de ce se aude un zgomot ca o presiune la apa din acea masea ?atunci mi-a zis sa nu mai fac asa sa suflu pt ca se poate largi acea comunicare.Timp de 5 zile am luat ampicilina.De atunci pina in prezent se mai scurge puroi in git si pe linga operatie.am mers la control si mi-a spus ca am un rest si pe partea dr si sa dau lucrarea jos sa scoatem si celalalt rest si sa merg sa-mi puna o alta lucrare.mentionez ca lucrarea o am de 7 ani facuta si mi-au fost gasite si 2 mese pe dinti frontali.in acesti 7 ani am facut 10 punctii, 2 operatii de reductie a cornetelor una cu laser si cealalta endoscopic la Panduri intervenind si pe sinusul maxilar stg.Intrebarea mea este ;merita dna doctor sa deschid proces pt incompetenta si tratamentele aplicate care mi-au creat atitea probleme cu infectii repetate in toti acesti ani?este MALPRAXIS?Ce sanse am, nu mi-a dat sa fac radiografii acu 7 ani
, si nu mi-a dat chitanta.am de facut si o rezectie apicala la domnul profesor Bucur, peste o saptamina
nici nu stiu ce despagubiri as putea cere, dvs cum a-ti proceda ?VA multumesc din suflet si SARBATORI FERICITE!
0
01-12-2010, ora 02:21
andruscapa
Nu este medic/terapeut
andruscapa
sinusul se mai inchide sau trebuia facuta acea bresa imediat cind sa facut exractia de rest radicular de catre BMFISTA?
0
12-07-2011, ora 17:41
Dmaria
Nu este medic/terapeut
Dmaria
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: sotul meu are o lucrare metalo acrilica in fata sus (5 dinti imbracati dintre care mai are doar 3, ceilalti 2 fiind extrasi), o lucrare destul de veche pe care ar dori sa o schimbe cu o coroana ceramica. Problema este ca ne e foarte teama ca atunci cand ii va fi data lucrarea veche jos sa nu se rupa si dintii care au mai ramas, fiind foarte polizati in momentul cand i s-a pus lucrarea. De curand si-a schimbat o lucrare pe care doctorul cu care am lucrat s-a chinuit destul de tare sa o scoata, ranindu-i gingia destul de rau...si ne-am cam speriat, dintii din fata fiind destul de firavi...
As vrea sa va intreb care este metoda prin care se da o lucrare veche jos? noi suntem din Pitesti, daca ne-ati putea recomanda un doctor bun v-am fi recunoscatori.
Multumesc
0
14-07-2011, ora 11:55
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
O lucrare veche de obicei se indeparteaza prin taiere.

V-am trimis un mesaj privat cu o recomandare de medic stomatolog in Pitesti.
0
15-02-2012, ora 15:41
spoialaionela
Nu este medic/terapeut
spoialaionela
Buna ziua! am fost la dentist, vreau sa fac o coroana dentara in partea de sus pe 5 dinti(canin, premolar2 si molar 2 sunt buni.lipsa premolar1 si molar1) medicul a inceput cu molar2 superior cu tratament pe canale, nu stiu f multe despre acest tratament, ce mi-a spus insa medicul este ca nu-mi gaseste radacina, trebuie sa va zic ca nu m-a durut deloc, as vrea sa stiu daca il poate salva! si ce tip de coroana e mai buna? va multumesc!
0
19-02-2012, ora 21:50
Superlativizat
Nu este medic/terapeut
Superlativizat
Am si eu o problema asemanatoare...
Acum ceva timp mai exact acum o luna am facut o rezectie apicala la un dinte din fata sus.
Am luat antibiotic dupa operatie pt ca ma umflasem dar dupa vreo 3 zile mi s-a desumflat...
La 7 zile dupa operatie am fost sa-i traga firele insa mi s-a spus sa vin la 10 zile...
faza e ca pe mine dintele respectiv la ma doare si acum la o luna dupa operatie.
Spanundu-i medicului la care merg pt a-mi face lucrarea, mi-a zis ca e posibil sa ma doare si 6 luni dupa operatie:|:|
Mi l-a pilit asa durandu-ma iar acum urmeaza sa-mi puna lucrarea chiar daca ma doare..
intrebarea mea e daca e normal sa ma doara la atata timp dupa operatie??
0
06-12-2012, ora 20:21
andreanan
Nu este medic/terapeut
andreanan
Buna, mi s-a facut rezectie acum 2 zile si ma doare destul de tare, obrazul mi se umfla parca tot mai tare si ma doare, nu pot sa ma spal pe dinti si nici sa deschid gura decat putin cat sa mananc, am luat paracetamol de 3 ori pe zi si algocalmin la nevoie(de 2 ori pe zi), a doua zi am clatit cu ceai de musetel si cu apa de gura, asa mi s-a recomandat, sunt fumatoare, am fumat dupa interventie...se poate sa fi afectat tigara?mi-e frica sa merg la control deoarece nu pot deschide gura pentru a mi se face un control, este normal sa mai am dureri dupa 2 zile?
0
04-04-2013, ora 14:11
elena valentina
Nu este medic/terapeut
elena valentina
Buna ziua, am si eu o problema. La incisivul 22 am o infectie si se poate rezolva doar prin rezectie apicala am si radiografie doar imi trebuie un medic sa ma opereze. Mentionez ca sunt din bucuresti. Va multumesc si astept niste recomandari
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •