Rezecție cu dureri insuportabile

11-06-2022
Un fir de nisip
Nu este medic/terapeut
Un fir de nisip
Bună seara/bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat deoarece nu găsesc niciun medic stomatolog disponibil și sunt departe de marile orașe. În urma cu 3 zile am făcut o rezecție la un molar pe maxilarul superior, care a fost destul de dureroasa, când medicul folosea freza sau cleștele aveam dureri greu suportabile. Medicul stomatolog la care fusesem înainte mi-a scos plomba și a lăsat molarul asa 4 săptămâni, deși nu eliminam nimic pe canal... Acum după operație, e a 3-a noapte când nu reușesc sa dorm, în celelalte nopți m-am tot trezit de durere. Tumefierea s-a ameliorat, dar durerea iradiază spre ochi, ureche, gat dar mai ales sinus. Am luat Solphadeine extra, paracetamol cu aspirina, Codamin, ketonal, arcoxia, la 4 ore maxim distanta. Ma doare stomacul și durerea nu pare sa cedeze. Ar trebui sa iau un antibiotic? E normal sa fie atât de intensa durerea?
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:30
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

durerea după o rezecție poate fi normală pentru câteva zile, dar dacă aceasta nu cedează și se agravează sau se întinde la alte zone, poate indica o posibilă infecție. În plus, inflamația sinusului poate fi o complicație a intervenției dentare și poate necesita un tratament suplimentar.

În astfel de situații, este important să contactați cât mai curând medicul dentist care a efectuat procedura (sau un altul din apropiere) pentru o examinare și un diagnostic precis. Este posibil să fie necesar să luați un antibiotic, dar doar un medic vă poate prescrie acest lucru după o evaluare adecvată a situației.

Este important să continuați să luați analgezice pentru a controla durerea, dar în dozele recomandate. Nu trebuie să depășiți doza maximă zilnică, iar dacă durerea nu se ameliorează, trebuie să contactați imediat medicul. Durerea puternică și persistentă poate fi un semn de complicații sau de infecție și trebuie tratată cât mai curând posibil pentru a preveni alte probleme de sănătate.

Există câteva lucruri pe care le puteți face acasă pentru a ameliora durerea și inflamația:

Aplicați o compresă rece pe obrazul afectat timp de 10-15 minute la fiecare oră. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii.

Clătiți gura cu apă caldă și sare de mare sau cu un antiseptic oral recomandat de farmacist.

Evitați alimentele și băuturile care sunt prea fierbinți sau prea reci, și cele care sunt tari sau foarte dulci.

Încercați să dormiți cu capul ridicat, pentru a reduce presiunea din zona afectată.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •