Rezectie dentara cu parestezie!

21-03-2010
Andreea42
Nu este medic/terapeut
Andreea42
Salut la toata lumea.
In urma cu 4 zile am facut o rezectie la 2 dinti ( caninul de jos stinga si dintele apropiat ). Totul adecurs bine, dar am o amorteala la barbie si buza- ambele partea stinga. La buza pot spune ca e mai putin. Dar o ating simt.
Uneori simt furnicaturi. As dori sa acult si alte pareri sa stiu la ce ma pot astepta. Va multumesc.
2 comentarii
0
22-03-2010, ora 01:06
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua
rezectiile la caninii si premolarii inferiori determina postoperator frecvent reactii similare celor desrise de dvs.
aceasta "amorteala" se datoreaza faptului ca in acea zona, prin osul mandibular iese un nerv care se distribuie spre tegumentul barbiei si buzei inferioare. in cursul interventiei foarte des acest nerv este usor tensionat, tractionat spre lateral pentru a se putea lucra la varful radacinilor premolarilor sau caninului in cazul dvs. sectionarea acestui nerv este un accident rar si o greseala destul de grava a medicului operator. parestezia poate fi cel mai des temporara, si se remite dupa un timp mai lung sau mai scurt. depinde de la un pacient la altul. parestezia este permanenta si ireversibila numai daca se sectioneaza nervul.
pentru a grabi refacerea nervului puteti lua Milgamma ( contine vitamine B)
0
22-03-2010, ora 20:52
Andreea42
Nu este medic/terapeut
Andreea42
Va multumesc pt. raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul