Rezectie sau extractie daca dintele se misca?

11-02-2018
Iasmin Danciu
Nu este medic/terapeut
Iasmin Danciu
Buna ziua! Am o problema la dintele din fata, incisivul. In 2013 am avut la acest dinte o carie pe care, insa, am tratat-o tarziu, drept pentru care stomatologul mi-a recomandat sa fac rezectie. Nu am dorit, si intr-un final un alt medic dentist mi-a facut tratament vreo patru saptamani. Evident dintele a ramas cu o culoare usor spre negru. Acum, am simtit in gura un gust ciudat ( cred ca de la tratamentul facut, probabil lucrarea nu mai tine si se descompune, nu stiu exact) si am remarcat ca dintele se misca. Ajuns la stomatolog, doamna doctor mi-a zis ca trebuie facuta rezectia. Eu nu doresc, fiindca ma tem de efectele adverse. As alege extractia, desi medical pledeaza pentru conservarea dintelui. Spuneti-mi, va rog, ce sa aleg, chiar sunt foarte confuz. Ma gandesc ca, daca fac rezectia si dintele misca, poate pe viitor va cadea. Pe de alta parte, daca fac extractie si pun alt dinte imi compromit alti doi dinti pentru a face legatura, si poate e prea devreme tinand cont ca am doar 17 ani. Dati-mi un sfat, va rog.
2 comentarii
0
11-02-2018, ora 20:39
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! In primul rand, este necesar sa faceti o radiografie la acel dinte; daca le mai aveti pe cele vechi sunt utile pentru comparatie. Apoi, avand in vedere cele descrise si varsta foarte tanara, v-as sfatui sa va adresati unui medic dentist cu specialitate endodontie. Poate fi utila refacerea tratamentului de canal al dintelui si medicul endodont va decide daca trebuie asociata si rezectia apicala. Numai bine!
0
12-02-2018, ora 15:34
Iasmin Danciu
Nu este medic/terapeut
Iasmin Danciu
Am inteles! Multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •