Rezistenta antibiotice

08-09-2020
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna ziua!
Rezistenta la antibiotice se creeaza doar la un anume antibiotic(de ex. amoxicilina) sau la toate antibioticele?
Sunt nevoita sa iau antibiotic pentru a 3-a oara in ultimele 4 luni si trebuie sa mai iau o a 4-a oara peste 2 luni cand o sa dau aparatul ortodontic jos pentru o mica interventie. Am luat 2 antibiotice diferite. Acum mi s-a prescris Augmentin (desi pe antibiograma bacteria este sensibila la toate cele 15 antibiotice testate). Probabil peste doua luni mi se va prescrie tot Augmentin, fiind recomandat in sfera ORL. Ar trebui sa iau acum alt antibiotic, dintre cele 15 sau sa iau Augmentin si acum si peste doua luni?
Multumesc!
1 comentarii
0
08-09-2020, ora 14:16
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Pe (foarte) scurt rezistenta apare la antibioticul folosit sau la antibiotice inrudite, pentru bacteria care este tinta tratamentului, daca dozele sau durata nu sunt suficiente sau pentru alte specii de microorganisme comensale.
Luati ce v-a prescris medicul dumneavoastra. Succesul tratamentului nu depinde doar de antibiograma ci si de cat de bine penetreaza antibioticul respectiv la locul infectiei si de concentratiile serice si distributia lui in tesuturi. Antibiograma nu se da pentru ca sa rotiti antibioticele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: